Connect with us

Király repjegyek

Miért utazz Jordániába legalább egyszer az életben

Miért utazz Jordániába legalább egyszer az életben

Jordán Hásimita Királyság egy kis ország a Közel-Keleten amely tele van ősi lelőhelyekkel, bibliai örökségekkel és széles sivatagi sávokkal. A Jordániába utazók elragadtató szépség és páratlan vendéglátás emlékével térnek vissza nyaralásukból. Összegyűjtöttük, hogy miért kell ezt az országot mindenkinek legalább egyszer meglátogatnia az életében.

A pelikan.hu-n akciós repülőjegyek decembertől márciusig érhetőek el Aqabába, Ammánba pedig decembertől októberig is vannak foglalható időpontok.

Belépési feltételek:

Az utazás előtt minden turistának kötelező:

  • Meglátogatni a https://www.visitjordan.gov.jo/ oldalt, ahol ki kell tölteni a kötelező formanyomtatványt és megszerezni a QR kódot, amelyet fel kell mutatni felszállás előtt és érkezés után is.
  • Rendelkezni kell az érkezést megelőző 72 órán belül elvégzett, arab vagy angol nyelvű negatív PCR teszttel.
  • Kitölteni és benyújtani a https://hdf.rj.com/HealthDeclarationForm nyomtatványt.
  • Rendelkezni kell COVID ellátás költségeit is fedező (magyar és/vagy angol nyelven kiállított) egészségbiztosítással.

*Az előbbi követelmények alól kivételek az 5 éves kor alatti gyermekek.

PCR teszt kötelező az érkezéskor:

Az érkezéskor kötelezően PCR tesztet kell csináltatnia minden utasnak, amelynek költsége 28 JOD. A fizetés és a regisztráció a https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html oldalon történik. A teljes oltással rendelkező utasok a második PCR teszt készítése alól mentesülnek, amennyiben angol vagy arab nyelvű igazolványt és 72 óránál nem régebbi PCR tesztet fel tudnak mutatni.

Akciós repjegyek Jordániába:

Jordánia bibliai fővárosa, Ammán

Ammán a világ legrégebbi városai közé tartozik, sőt olyan rég épült, hogy még a Bibliában is említésre került. Manapság a régió egyik fő kereskedelmi és közlekedési központjaként, valamint az arab világ egyik legnagyobb kulturális fővárosaként ismerhető. A város híres még a növekvő művészeti befolyásáról is, amely az iraki, szíriai és palesztin művészek, valamint jordániai művészek kiállításainak köszönhető. Érdemes megtekinteni a város központi dombján (Jabal Al Q’ala) elhelyezkedő római Hercules-templomot, a közeli Umayyad palotát és a Jordán múzeumot is.

Hercules-templom-Ammáni citadella

Holt-tenger

Ammánból autóval egy órán belül megközelíthető a világhírű látványosság, a Holt-tenger. Ez a természeti jelenség kötelezően megnézendő minden turista számára, aki Jordániába utazik, hiszen egyedülálló jellemzőkkel rendelkezik. A Holt-tenger bolygón a legmélyebb úttal megközelíthető pont, amely a tengerszint alatt 418 méterrel helyezkedik el. A víz magas sótartalma miatt, nem igazán lehet úszni, csak lebegni a felületen, illetve a sótartalom következményeként magasabb rendű élőlények nem is tudnak megélni a Holt-tengerben.

Holt-tenger

Aqaba és a közeli látnivalók

Aqaba a Vörös-tenger partján elhelyezkedő kikötőváros, amely népszerű a tengerparti üdülőhelyek kedvelői között. A legkedveltebb időtöltés a helyszínen a vízi sportok kipróbálása, mint például a windszörfözés. A környék pedig a búvárok legnépszerűbb úti célja, amelynek a nevezetes merülőhelye a Yamanieh korallzátony az Aqaba Marine Parkban, a várostól délre.

Búvárkodás Aqabában

Wadi Rum

Aqabától keletre helyezkedik el a hold völgyeként is említett Wadi Rum természetvédelmi terület. Nem véletlenül 2011 óta UNESCO világörökségi helyszínnek is számít, hiszen a homokkő és gránit sziklavölgy egy túlvilági élményt nyújt a látogatók számára. Egyebek mellett az arra vágyók bejárhatják teveháton a területet, sziklát mászhatnak vagy túrázhatnak a kanyon sziklái között. Egyéb előnye a helyszínnek, hogy nagyon alacsony a légszennyezés, amelynek köszönhetően csodálatos csillagnézési lehetősége van a látogatóknak.

Tejút csillagai Wadi Rum felett

Petra

Valószínűleg Jordánia egyik legnépszerűbb látnivalója a híres romváros, Petra. Aqabától 1 óra 50 perces autóútra található, ajánlott a felfedezésére két napot is rászánni. 1985 óta UNESCO világörökségi helyszínnek is számít, illetve a világ 7 csodályának is egyike. A hely különlegességei a vörös sziklába vésett épületek, amelyek precízen megformált részletekkel vannak díszítve. A Szik szurdok szorosain keresztül közelíthető meg a város, ahol az egykoron működő vízi csatornákat csodálhatják meg a turisták. Többek között városban az Al Khazneh kincsesház, az egykori színház és a királyi palota romjai is megfigyelhetők.

Al Khazneh kincsesház

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top