Connect with us

Uncategorized

10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás

10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás

Szerkesztőségünk nemcsak magát az utazást szereti, hanem azt is, amikor az élményeinkről mesélhetünk a Repjegykirály olvasóinak. A flydubai légitársaságról eddig még valahogy nem sokat írtunk. Most éppen ezt szeretnénk bepótolni, szóval utánanéztünk aktuális ajánlatainak, összeszedtük a közelmúltból származó tapasztalatainkat, és mindezt 10 pontba gyömöszöltük bele. Tessék, itt van.

Advertisement

1. Új repülőgépek modern utastérrel

A flydubai repülőgépek kényelme a Recaro cég által tervezett komfortos és ergonomikus üléseknek köszönhető, ehhez nagyban hozzájárul a könyököket és lábakat lezseren hagyó tér, a modern dizájn és a szórakoztató programok gazdag választéka a multimédiás rendszerben. Szerintünk ez a flydubai turistaosztályának legnagyobb előnye, és ezzel nyeri el utasainak tetszését a legintenzívebben. Ennek ellenére mindez csak a töredéke annak, amit kínál.

Mint minden Boeing 737 MAX repülőgép, a flydubai változat is úgynevezett Sky enteriőrrel van ellátva, amely például nagyon praktikus szellőztetést, korszerű világítási technológiát és többek között stílusos külcsínt is jelent.

Turista osztály a flydubai fedélzetén

Ahogy fentebb említettük, a standard ülőhelyek is nagyszerű kényelmet kínálnak, és, ahogy a légitársaságok zöménél, itt is találsz extra lábtereseket a turistaosztály elején vagy a vészkijáratoknál. A rövidebb útvonalakon és hosszabb távon is kiválaszthatod, hogy ablaknál, középen vagy a folyosó mentén szeretnél-e ülni, mégpedig a check-in alatt. Beszállás után tehát saját preferenciáid alapján lefoglalt részen élvezheted a bő teret kínáló és nagyon komfortos fejtámlával ellátott ülőhelyet.

Még mindig nem győztünk meg? Akkor nézd:

2. Interneten a felhők fölött

Böngéssz, csetelj esetleg küldj el 1-2 e-mailt, miközben a repülőgéped a fellegeket szeli. A működőképes wifi a repülőgépeken még jelenleg sem magától értetődő, de a flydubai légitársaság szorgalmasan munkálkodik azon, hogy a lehető legtöbb gépén legyen elérhető ez a szolgáltatás. Az ára teljesen elfogadható, a végleges összeg a választott csomagtól függ. Háromféle áll rendelkezésedre: 30 perces, teljes járatos vagy 24 órás hozzáférés. Visa, MasterCard és American Express kártyákkal is fizethetsz.

Ám a járatodat anélkül is figyleheted képernyőn keresztül, valamint a flydubai.com weboldalhoz hozzájutsz abban az esetben is, ha nem vásárolsz wifi-csomagot. Ez az Airtime Infglight fedélzeti portálnak köszönhető. Képben leszel tehát arról, mi történik a repülőtéren, de elmerülhetsz az utazási információk, tippek és inspirációk világában. Esetleg egy újabb repülőjegyre is szert tehetsz.

3. Kis összegért nagy luxus, avagy a csodálatos business osztály

Amennyiben még nem utaztál business osztályon, akkor egy flydubai-os járat kitűnő lehetőség lehet számodra, hogy kipróbáld a drága fényűzést olcsón. És ahogy az a business repjegyeknél megszokott, a luxuskirándulás már a repülőtéren veszi kezdetét, ahol az exkluzív business szalonban (váróban) élvezheted a járatodra való várakozást. Ja, és természetesen nem kell sorban állnod, becsekkolnak rögtön azután, ahogy a reptérre érkezel.

Ha a Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB) 2. termináljáról repülsz, akkor biztosan térj be a flydubai Business Class Lounge business váróba. Két emeletnyi kényelem vár itt rád, persze mindennel, ami a reptéri várakozást csillogó élménnyé változtatja: meleg ételek, apró harapnivalók, ingyenes wifi, LCD képernyős tévé, olvasnivaló… Szóval, biztos nem lesz kellemetlen.

A flydubai business osztálya egy nagyon kényelmes különlegességgel örvendezteti meg utasait: a fully flat bed ággyal, azaz teljes értékű fekhellyel. Ilyet más légitársaság Boeing 737 repülőgépen nem kínál. Az ágyad persze úgy jön létre, hogy lehajtod az ülésed, amely egyébként rendkívül kényelemes. Széles és feltűnően nagy lábtérrel van ellátva.

Külön fejezetet érdemelnek a business osztály ételei. Ha azt mondjuk, hogy igazi gourmet élményben lesz részed, akkor azt nem elfogultságból tesszük. Meleg ételek és kisebb harapnivalók közül válogathatsz, persze nem hiányozhat a welcome drink (üdvözlő ital) sem, mellyel a beszállásod után kedveskednek majd neked. A menü egyébként tematikus, mégpedig aszerint, hogy melyik úti cél felé tart a járatod.

A fedélzeten kínált aktuális étel- és italválasztékot az úti cél és a repülés időtartama határozza meg. Tehát, attól függően, hogy milyen napszakban utazol, egészséges reggeli, ebéd vagy vacsora kényezteti majd az ízlelőbimbóidat. Hosszabb járatokon automatikusan 2 meleg ételt szolgálnak fel, ezek mellett természetesen kisebb harapnivalókat is kapsz és szomjas sem maradsz.

4. Ételrendelés a legolcsóbb repjegyekhez is

A flydubai-t egy napon említjük a fapadosokkal, de kiválasztott járatain hagyományos légitársaságokhoz méltó, teljes értékű szolgáltatásokkal kényezteti az utasait, melyhez hozzátartozik természetesen a fedélzeti étkezés is. Kivételt csak a legolcsóbb, Lite tarifa képez, ennél viszont előre megrendelheted azt, ami a menü bő választékából leginkább elnyeri a tetszésed.

5. Az unalom esélyt sem kap

Annyi biztos, hogy ha nem akarsz unatkozni, akkor nem fogsz! Minden flydubai járaton filmek, tévéműsorok, zeneszámok vagy játékok gazdag választéka juttat el a királyi pihenés világába. A Boeing 737-800 típusú repülőgép fedélzetén saját berendezést is használhatsz ingyenes streamre. A flydubai egyébként új Boeing 737 MAX típusú repülőgépekkel is rendelkezik, melyeken érintőképernyő könnyíti a szórakoztató rendszer használatát.

Amennyiben a business osztályon utazol, a jegy ára teljes multimédiás szórakoztató csomagot tartalmaz, melyen belül több száz filmet, tévéműsort, zenét és játékot fedezhetsz fel. Az ajánlat kissé nagyvonalúbb és változatosabb, mint a klasszikus turistaosztály esetében, valamint valamivel jobb minőségű és nagyobb érintőképernyővel is rendelkezik (15,6 hüvelykes kijelző).

6. Budapestről egyenesen Dubajba

A flydubai járatokon mindenki kényelmesen utazik, ám a magyar utasok komfortérzete még egy dolognak köszönhetően bővül: Budapestről egyenes járat repül Dubajba. Hetenként négyszer utazhatsz így a csillogás fővárosába.

7. Automatikus és ingyenes COVID –biztosítás

Az Emirates légitársasághoz hasonlóan a flydubai is ingyenes biztosítást kínál arra az esetre, ha az utazásod során fertőződnél meg koronavírussal. Tehát, amennyiben igazolni tudod ezt a helyzetet, akkor a dubaji légitársaság automatikusan megtéríti az orvosi ellátás, karantén vagy esetleges hazautazás következtében létrejött költségeket. Ez az újdonság minden járathoz jár 2021. május 8-tól. A biztosítás automatikus, a biztosítási szerződés pedig maga a repülőjegy.

A biztosítás az első járat dátumától számított 31 napig tart. Akkor is fedett maradsz, ha tovább utazol, más városba. Ha külföldön diagnosztizálják nálad a COVID-19 betegséget, akkor a flydubai 150 000 euróig téríti meg a kezelési költségeket, míg a karantén idejére napi 100 eurót kapsz 14 napon keresztül. A többi légitársaságokkal összehasonlítva ez bizony nagyon bőkezű ajánlat.

8. Codeshare együttműködés az Emirates légitársasággal

A Pelikán weboldalán már biztos láttál flydubai repjegyet Emirates logóval megjelölve. Miért is van ez így? Ez egy ún. kódmegosztás, vagyis codeshare együttműködés. A két légitársaság így repülőgépeket kölcsönözhet egymásnak, ám hosszabb távon ez az úti célok és lehetőségek készletének bővülését is jelenti. Nincs ez másképp a flydubai és Emirates együttműködése esetében sem.

Ugyanakkor az üzleti utasok a flydubai esetében is igénybe vehetik az Emirates business várókat. Mondjuk, ha a repülőgéped a Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB) 3. termináljáról indul, akkor indulás előtt lazíthatsz egyet az Emirates Business Class Lounge-ban.

9. Több mint 90 desztináció a világ minden tájára

A flydubai több mint 90 úti célt kínál, nagyon érdekes járatokkal köti össze Európát a Közel-Kelettel, Dubajból pedig lazán elrepít Közép-Ázsiába, a Kaukázus térségére Afrikába és természetesen Délkelet Ázsiába. Újabb említést érdemel a budapesti járat ebben a fejezetben is, de például Prágából vagy Salzburgból is repülhetsz.

A legnépszerűbb célpontok közé tartozik a Maldív-szigetek, Zanzibár és Srí Lanka. Érdekesség például még az, hogy az Emirates-szel összehasonlítva a flydubai más érdekes és népszerű vidékeket is célba vett, például Krabit, Nepált, Zanzibárt vagy a Kilimandzsárót.

10. A flydubai jó barátunk

A Pelikán már évek óta a világ legnagyobb légitársaságaival való baráti együttműködésnek örvend, na és a flydubai is a legjobb haverok listájára tartozik. Előnye ebből főleg az utasoknak származik, akik különleges árakon juthatnak hozzá a flydubai repjegyeihez a Pelikánon keresztül.

+ BÓNUSZ a repjegyhez: jegy a DUBAI EXPO 2020-ra ingyen 1 egész napra!

Ha 2021. szeptember 1-jétől 2022. március 31-ig foglalsz egy flydubai-repjegyet a Pelikánon keresztül, mely 2021. október 1-jétől 2022. március 31-ig tartó dubaji utazásra szól, akkor ingyenes 1 napos Expo 2020 jegyre lesz jogosult a foglalásban szereplő összes utas. Az Expo 2020 jegyet tetszőleges napon használhatod fel.

Hogyan kerülnek hozzás a jegyek? Csak írj ránk, és rövid időn belül az postafiókodban landolnak.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 12 óra
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A sarki fény nyomában: Izland Bécsből 22 050 Ft-tól https://t.co/deVjQPcMxMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top