Connect with us

Magazin

Miért is olyan csodálatos Lisszabon?

Miért is olyan csodálatos Lisszabon?

Két és fél millió lakosa van, hét dombon fekszik, és itt található Európa leghosszabb hídja. Mi lehet ez? Igen, kitaláltad, ez Lisszabon!

Akciós repjegyek Lisszabonba:

Lisszabon hangulata

Az Európa délnyugati „végén” fekvő portugál fővárosnak megvan a maga pótolhatatlan hangulata. A helyieknek remek útmutatójuk van ennek fokozására: Lisszabonon nem viharzol át, hanem átsétálsz, és nem nézelődsz, hanem álmodozol. Most pedig eláruljuk, mit érdemes megnézni Lisszabonban sétálás és álmodozás közben.

Kilátás Lisszabonra

Időjárás Lisszabonban

A portugál főváros éghajlati viszonyai egész évben kedvezőek, Európa egyik legnaposabb városa. A legmelegebb időszak természetesen a nyári hónapokban vár rád, amikor a napi hőmérséklet 23-27°C között van. De szeptemberben és októberben is nyugodtan ideutazhatsz, hiszen nagy hőmérsékletkülönbségre nem kell számítanod.

Pazar időjárás Lisszabonban

Mit kell látni Lisszabonban

A városba érkezésed után két dolog lephet meg. Az első a repülőtér, amely valójában a város központjában található. A második dolog pedig az, hogy Lisszabon meglepően kicsi város, tehát könnyedén körbe lehet sétálni is. Ajánljuk, hogy járd be gyalog, vagy a város varázslatos régi villamosával, így még részletesebb ízelítőt nyerve Lisszabon hangulatából.

Lisszabon híres régi villamosa

Castelo do Sao Jorge kastélya

A történelmi emlékek közül biztosan nem szabad kihagynod a Castelo do Sao Jorge-t. Ez Lisszabon legmagasabb történelmi emlékműve, és az innen nyíló kilátás olyasvalami, ami hozzájárul ahhoz, hogy hatalmas mosollyal az arcodon távozz Lisszabonból.

Castelo do Sao Jorge

Lisszabon hídjai

Egy másik kihagyhatatlan dolog megtekinteni a város legszebb hídjait. Első megállód legyen Vasco da Gama híd. Ez Európa leghosszabb hídja, 17 kilométer hosszú és egy 6 sávos autópálya szerepét tölti be. A másik pedig az Április 25. híd. Mintha kicsit San Francisco-ra emlékeztetne, nem igaz?

Április 25. híd

Belém-torony

Nem távozhatsz Lisszabonból a Belém-torony megtekintése nélkül. Ez az utolsó hely, amelyet a tengerészek láttak, amikor elhagyták Portugáliát, s egyben az első, amelyet távolról megpillantottak, amikor visszatértek. Érdekes módon régen egyfajta sziget volt, ma már viszont csak dagálykor veszi körül víz.

Belém-torony

Krisztus király szobor

Brazíliában vagy Portugáliában vagyok? Okkal teheted fel magadnak ezt a kérdést, amikor megpillantod a portugáliai Krisztus király szobrot. 1966 óta áll itt, és a feljebb említett brazil ihlette.

Krisztus király szobor

Európa legnyugatibb pontja

Ha már Lisszabonban jársz, ugorj át Cabo da Roca-ba. Ez az egész európai szárazföld legnyugatibb pontja!

Cabo da Roca

Felfedeznéd Dél-Portugáliát is? Útmutató Algarve-hoz


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top