Connect with us

Magazin

Miért érdemes Romániában vakációzni?

Tanult, hiteles, magányos, különleges, és fenyegető megjelenésű volt. Így írja le Bram Stoker regényében a mindenki által ismert karaktert. Drakula a 20. század egyik legikonikusabb alakja és népszerűsége, amely sok filmest is inspirált, változatlanul él a mai napig. Drakula és a titokzatos Erdély, sokan ezt a két jellemzőt használnák Romániára. Az ország a kilencedik legnagyobb bortermelő és számos mágikus kastélyok otthona. Ezen kívül féltve őrzi természeti adottságait – Román erdei élőhelyeit, amelyekben farkasok, hiúzok és az európai barnamedve populáció 60 %-a is itt él. Induljunk egy kalandos utazásra a nyári szünetben, Romániában.

Miért pont Románia?

Először is, ez az ország még egyenlőre nem tartozik a zsúfolt turista „bestsellerek” közé. Annak ellenére, hogy a strandjai „kirakati” fehér homokkal és azúrkék tengerrel büszkélkednek, a magyarok között Horvátország továbbra is az első számú családi célpont. Bár igaz, hogy az út tovább tartana, utazhatunk akár vonattal, busszal, repülővel Budapestről. Ha szereted az aktív pihenést, a Román Kárpátok, tavak, kolostorok és kastélyok garantáltan elvarázsolnak. A vidéki lélek az országon belül is lüktet, ami csak növeli a hitelességét. Románia a Balkán-félszigeten fekszik határai pedig Ukrajna, Moldova, Magyarország, Szerbia és Bulgária mentén húzódnak.

Retúr repjegy Romániába már 10 480 Ft-tól

BUDAPEST – KOLOZSVÁR – BUDAPEST 11.980 Ft-tól FOGLALD LE ITT

 

Romániába a hegyi turizmus miatt

A hegységek a fő motivációja az idelátogató turistáknak. Érintetlen csúcsok, hegyi tavak, barlangok és túraútvonalak, ahol lehet, hogy egy lélekkel sem fogsz találkozni. Ha igazi kalandor vagy, akkor szállj meg egy táborban. Húzz túracipőt, csomagold be a hálózsákodat, matracot, sátort és kezdődhet az úttörő expedíció! A túra útvonalak minősége változó. A legjobb ha térképpel vágsz neki az utazásnak. Románia legészakabb részén érdemes megtekinteni a Máramaros-hegységet, amely az ukrán határon fekszik. Környéke népszerű főleg a falvaknak köszönhetően, ahol az idő megállt, hagyományos, fából készült templomok és a gyönyörű hegyi táj övezi körbe őket. A magyar határnál a Partium régió – keleten az Erdélyi-középhegység, délre a Maros, Szamos, északon és nyugati részén a Tisza határolja be. A Rodnei-hegységek területein kiváló turista jelzések várják a túrázókat. Egy fárasztó nap után, több kilométerrel a lábaidban a Rotunda hágóban érdemes egy kicsit megpihenni az egyik nyaralóban, ahol felfrissülhetsz egy korsó sörrel vagy valami finomsággal. A román hegyekben, mintha az idő még jobban lelassult volna. A pásztorok, akik terelgetik csordájukat, a hegyi virágok, melyek szerte szét virágoznak a mezőkön és a havas csúcsok a távolban – ilyen, és ehhez hasonló látvány fogad majd.

A legszebb román városok

2007-ben, a lélegzetelállító Fogarasi-hegyek tájainak, számos múzeumnak és kiállításoknak köszönhetően Nagyszeben volt Európa Kulturális Fővárosa. Kétségtelenül az egyik legszebb város az országban. Az erdélyi régióban található és egyesíti a németek, magyarok és románok etnikai történetét. Brassó kötelező mindazok számára, akik szeretnék meglátogatni azt a helyet, amely magát Bram Stokert is megihlette. Azonban, ne hagyd ki magát a várost, amelynek központja középkori jellegű, számos gyönyörű templommal és a sajátos hangulattal. Gazdag etnikai történelemmel büszkélkedik Temesvár is. Nyolcszáz éves fennállása alatt a Magyar Királyság, a Török Birodalom és a Habsburg Birodalom uralma alá tartozott. Ez a változatos történelem leginkább a város építészetén tükröződik vissza. Constanta, a város, amelyet már a görög mitológiában is megemlítették. 1878 óta, amikor ismét római kezekre került, a város fontos kikötőként tartották számon a Fekete-tengeren. Jellemzőek rá a különböző építészeti stílusok, és meg kell hagyni, hogy a strandja, komoly vonzerőt jelent a turisták számára. Barokk és szecessziós stílusú, luxus fürdők és gazdag történelme miatt, Nagyváradot is érdemes meglátogatni. Nagyvárad az évek alatt fontos oktatási és kulturális központtá fejlődött. Látogass el a Segesvárra, amelynek középkori városfalai még az UNESCO Világörökség listájára is felkerültek.

Mi rejtőzik a titokzatos Bukarestben?

A legjellemzőbb szimbóluma a Ceausescu palota (Palatul Parlamentului), amely az amerikai Pentagon után a második legnagyobb közigazgatási épület a világon. Ma ebben az épületben a parlament kapott helyet és minden nap meglátogathatjuk reggel 10 órától délután 4 óráig.  „Kelet Párizsa”, sokan így nevezik Bukarestet. Amellett, hogy varázslatos a hangulata, kovácsoltvas erkélyek alatt sétálhatsz, és még a párizsi Diadalív egy másolatát is megtekintheted, amely 1936-ban épült, mint Románia egyesítésének szimbóluma. Bukarestben tömérdek múzeumot tekinthetünk meg, amelyeket érdemes felkeresni. Először is, a National Museum of Art of Romania (Muzeul National de Arta României), mely a középkori és a modern, de a román és a nemzetközi szakirodalom gyűjteményét tartalmazza. Továbbá a Repüléstörténeti Múzeum, a Román Történelem Nemzeti Múzeuma, a Nemzeti Geológiai Múzeum, valamint a Román Falvak Múzeuma. Ha a fárasztó nap után szívesen megpihennél, látogass el a Cismigiu Parkba, amely taván csónakázhatsz is. Bukarest rendkívül érdekes és kissé kalandos háziasszony is. Élénk és modern hely, a vállalkozások és a ragyogó fények váltakoznak a hátrányos helyzetű területekkel, különösen a városon kívül. De éppen ez az egyik oka annak, amiért érdemes Bukarestbe legalább egyszer ellátogatni.

BUDAPEST – BUKAREST – BUDAPEST 13.380 Ft-tól FOGLALD LE ITT


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top