Connect with us

Király repjegyek

Cancún továbbra is a top háromban: foglald le repjegyed 194 900 Ft-tól

Cancún továbbra is a top háromban: foglald le repjegyed 194 900 Ft-tól

A Yucatán-félszigeten fekvő Cancún Mexikó egyik népszerű idegenforgalmi célpontja. A trópusi paradicsomnak tartott város gyönyörű strandokat, korallzátonyokat, vízi sportokat és szórakozási lehetőségeket kínál számunkra. Utazz most karantén és teszt nélkül...

Akciós repjegy Cancúnba:

Mexikó repjegyek. Mexikó karantén és teszt nélkül

Mit csináljunk Mexikóban?

Mexikó hatalmas és csodálatos, ugyanakkor az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a megtekintésre érdemes látványosságok két fő területen, Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten környékén találhatóak. Sokan (épp ezért) úgy látogatják meg az országot, hogy néhány napot a fővárosban töltenek, ahonnan bejárják a környék nevezetességeit, majd átrepülnek a félsziget valamelyik üdülőparadicsomába – legtöbbször Cancúnra – és onnan fedezik fel a legjelentősebb maja és azték városokat.

A búvárokat és a kalandorokat a világ egyik legnagyobb korallzátonya, a Mezoamerikai Barrier Reef System, vagy más néven a Mesoamerican Reef áttetsző vizei és koralltömbjei ejtik majd ámulatba. A zátonyrendszer különféle védett területeket és parkokat foglal magában, köztük a belizei korallzátonyt, az Arrecifes de Cozumel Nemzeti Parkot, a Hol Chan tengeri rezervátumot, a Sian Ka’an bioszféra rezervátumot és a Cayos Cochinos tengeri parkot.

Mexikó karantén és teszt nélkül Cancun

Ha édes állatokkal ismerkednél, vagy gyerkőccel utaznál, Cancúntól csupán 12 kilométerre fekszik a Karib-tenger kék vizével körülvett csodálatos Isla Mujeres. A sziget a régió fontos kulturális örökségének számít. Manapság, az utazók Cancúnból komppal érkeznek a kis földi nyúlványra, hogy pihenjenek a festői strandokon, esetleg meglátogassák a helyi teknős farmokat vagy csak búvárkodjanak a kristálytiszta vízben.

Mexikó part
Mexikó Cancun

Mexikó a történelemrajongóknak is kedvez. Chichén Itza az egyik legismertebb maja város, Cancúntól 200 kilométerre nyugatra fekszik. Éles kettősség jellemzi. Egyrészt a festői rengetegben megbúvó város a letűnt maja civilizáció dicsőségét hirdeti, másrészt kevés ennél vérfagyasztóbb hely létezik a világon. Az építészeti mesterremekek egykor különösen kegyetlen emberáldozatok színhelyei voltak. A városhoz akkoriban majd 600 épület és templomegyüttes tartozott. Manapság a romok egy részét még mindig a dzsungel rejti, helyreállításuk pedig jelenleg is tart.

romváros legimpozánsabb épülete ugyanakkor kétségtelenül a spanyol hódítók által “El Castillo” (a kastély) néven emlegetett főpiramis. Kukulkán, a tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramis az eddig legszebben restaurált maja építmény

Mexikó Cancun

Mikor utazzunk Mexikóba?

Mexikó éghajlata felettébb eltérő. Míg a tengerparti síkságokon az ország mindkét oldalán forró és fülledt az időjárás, addig a nagyobb tengerszint feletti magasságon az időjárás száraz és meleg. A forró és nem kevésbé nedves időjárás májustól októberig tart. A déli partokon a július és augusztusi hónapokban szinte elviselhetetlen a fülledt forróság. Ha azonban napozni szeretnél esetleg a vízi sportoknak szentelnéd az idődet, ez az idő ideális erre.

Ha elsősorban kirándulni szeretnél, közelebbről megismerni a csodás látványosságokat, akkor érdemes a december-januári időszakot választani, hiszen Mexikóvárosban és környékén ilyenkor 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet, a Yucatán félszigeten, főként Cancún és környékén, ennél is jobb a helyzet, 20-23 fok körüli hőmérséklet vár.

Mit tegyünk és ne tegyünk, ha már Mexikóban vagyunk?

  • Soha ne térjünk le arról az ösvényről, amelyen túrázunk!
  • A majmokkal óvatosan kell bánni, kedvesek tudnak lenni, de valójában angyalbőrbe bújt ördögök…
  • Ne igyunk csapvizet, fogmosásra is palackos vizet tanácsos használni.
  • Magas faktoros napkrémeket vigyünk, mert a térségben a napsugarak ereje rendkívül erős.
  • Ügyeljünk a megfelelő ruházatra: a templomok látogatásakor például illik diszkrét ruházatot hordani mind a férfiaknak, mind pedig a hölgyeknek.
  • A mexikói ételek fantasztikusak és nagyon különleges fűszerekkel készülnek, de lehetőleg ne az utcán együnk, bármilyen ínycsiklandozó illata is van annak, amit épp kínálnak…
Mexikó táncos Cancun

Ez is érdekelhet: Cancun 6,4 millió turistát fogadott a pandémia ideje alatt


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top