Connect with us

Magazin

Mesés helyek Róma közelében – remek ötletek egynapos kirándulásra!

Mesés helyek Róma közelében – remek ötletek egynapos kirándulásra!

Rómába készülsz, és tervezed, mit szeretnél megnézni? A Colosseum és a Vatikán már valószínűleg szerepel a listádon, így most szeretnénk inspirációt nyújtani egynapos kirándulásokhoz, amelyekkel megfűszerezheted az utazásodat! Ez a hét hely az egykori Tuscia régióban található, így olyan érzésed lesz, mintha utaznál kicsit az időben. Tuscia (vagy Etruria) a római hódítás előtt az etruszkok történelmi területe volt, akik elfoglalták a a mai Toszkánát, Umbriát és Lazió északi részét. Ezek a helyszínek kevesebb, mint két óra alatt érhetők el autóval, cserébe gyönyörű élményt nyújtanak tele pazar kilátással, olasz ínyencségekkel és pompás kastélyokkal.

Montefiascone

A Volsini-dombok csúcsán található Montefiascone városa az egyik legszebb kilátást nyújtja a történelmi Tuscia vidékre. A látványt élvezheted például a gazdag történelemmel rendelkező Castello della Rocca kastélyból. A Bolsena-tó, a Duomo di Santa Margherita, a San Flavanio Sain Andrea templomok, valamint a Rocca dei Papi erőd is megér egy látogatást. Egy kultúradús nap után egy helybéli étteremben jó minőségű bort és kenyeret fogyaszthatsz helyi olívaolajjal. A város körülbelül 45 percnyire van Rómától.

Bolsena

Ez a kisváros a szomszédos tóról kapta a nevét. A fekete homokos Bolsena-tó Európa legnagyobb vulkáni eredetű tava, a Vulsini vulkán kitörése során keletkezett. Később Bolsena városa egy katolikus csoda helyszíne lett, amikor egy átutazó pap megpillantott ott egy vérrel átitatott ostyát, s azóta világszerte ünneplik ezt az eseményt. A turisták többet között a konyhaművészetért járnak Bolsenába, jól ismert például az ott honos coregone hal. Bolsena körülbelül 2 órás autóútra található a fővárostól.

Viterbo

Viterbo az azonos nevű tartomány fővárosa Lazio régiójában, s a legnépszerűbb úti cél az egynapos kirándulók körében Rómából. A Palazzo Dei Papi palotája és gyönyörű környéke a pápaság székhelyeként szolgált a 13. században. Érdekes lehet a ma is használatos Terme Dei Papi termálfürdő is. Rómából körülbelül egy óra alatt közelíthető meg autóval.

Civita di Bagnoregio

Nehéz maghatározni, hogy a Civita di Bagnoregio hol kezdődik és hol ér véget. A dombon álló várost azonban jól láthatóan határolja a völgy, amely fölé emelkedik. A helyszínt Bagnoregio városával köti össze egy körülbelül 365 méter hosszú gyalogos híd. Ezt a különleges, egyedi légkörrel rendelkező helyet 1 óra és 50 perc alatt érheted el Rómából.

Soriano nel Cimino

Rómából Soriano nel Cimino-ba kevesebb, mint másfél óra alatt jutsz el. Az A1-es autópályán Rómából Firenzébe haladó utasok is felfigyelnek rá. A város meghatározó eleme az Orsini-kastély, amely a pápa nyári rezidenciájaként szolgált. A háttérben látható a gesztenyéiről ismert Cimins-hegység, melynek termései gyakran megtalálhatók a helyi konyhában a porcini gombával együtt. A gesztenyékről lett elnevezve a lokális Sagra della Castagne fesztivál is, egyfajta középkori vásár.

Bagnaia

Megközelítőleg másfél óra alatt jutsz el Bagnaia városába, ahol mindent megtalálsz, amit egy olasz kisvárostól elvársz – modern, történelmi hangulatú éttermek, belváros tele kávét vagy fagyit ízlelgető emberrel és kellemes, nyugodt légkör. Bagnaia azonban egy dologban kitűnik a többi kisváros közül – a 16. századi Villa Lante kertje tele szökőkutakkal, freskókkal és zöldelő növényzettel.

Caprarola

Csupán 1 röpke óra a fővárosból, és már Caprarola-ban tudhatod magad. A városka a Villa Farnese reneszánsz rezidenciája miatt közkedvelt igazán, amely a régió legcsodálatosabb építészetét képviseli abból az időből. A villa továbbra is nagy figyelmet kap, szerepelt több Oscar-díjas filmben is, mint például a „The Two Popes” vagy a „The Man from U.N.C.L.E”. A kilátás a Vico-tóra és a Cimins-hegységre szintén lenyűgöző. Az utazásodat még édesebbé teheted helyi édességekkel, ilyenek a tozzetti és az amaretti.

Retúr repjegyek Rómába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top