Connect with us

Király repjegyek

Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson

Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson

Imádott Afrikánk! Ezúttal Mauritiusra repítünk! A sugárzó napsütés, remek strandok és a koktélok sem fognak hiányozni, de a klasszikus nyaralós tevékenységek mellett, hoztunk neked pár tippet, hogyan teheted még tökéletesebbé az ott töltött időt. Maga Mark Twain szerint az égbolt Mauritius másolata. Ezt mindenki döntse el egyedül, de bízunk abban, hogy a cikk után te is kedvet kapsz meglátogatni ezt az apró mennyországot.

Ackiós repjegyek Mauritiusra:

Csodák léteznek – és milyen gyönyörűek!

Élvezni a hűsítő szellőt egy remek kávé vagy első osztályú rum társaságában nem az egyetlen ok, amiért látnod kell Chamarel hegyi falut. A helyi lakosok (összesen 700-an) büszkék a titokzatos természeti jelenségre, amelyet Hétszínű Földnek hívnak. A vulkanikus tevékenység eredményeképpen különböző színű dűnék jöttek létre, nemcsak te fagysz le a látványtól, de a telód is a sok fényképezéstől. De miért is titokzatosak? Először is legfőképpen egyedi megjelenésük miatt, de azért is, mert ellenállnak a trópusi viharoknak, és egyáltalán nem erodálnak. Plusz a környéken találod a turisták által szívesen látogatott vízesést is.

Chamarel egyébként a Black River Gorges Nemzeti Park a nyugati átjárója is.

A szigetek egyik uralkodója

Láttál már valaha 30 cm-es gyíkot, de tudod olyat, ami nem szégyenkezik, szívesen felmászik rád és akár az ebédedbe is belekóstol? Találkozhatsz vele az Île aux Aigrettes közkedvelt öko-turisztikai szigetén, a part közelében (nem messze a Pointe d’Esny és a Blue Bay) közelében. Ez a természetvédelmi terület nagyon ritka part menti erdők otthona, és védelmet nyújt a különböző endemikus és veszélyeztetett fajoknak, például a rózsaszín galambnak, a hatalmas Aldabra teknősnek vagy a vad orchideáknak is. Itt barangolni csak vezetett túra keretében lehetséges, így valószínűleg nem kell túlmagyarázni a helyszín növény- és állatvilágának hatalmas értékét.

Adrenalin BBQ szósszal

Imádod az izgalmas programokat és ételeket? Ezt a két dolgot az Ile aux Cerfs szigeten lehet összekötni egy csomag keretében, amelyet Budget Day-ként vásárolhatsz meg. Tartalmaz mindent, ami egy tengerparti nyaraláshoz hozzátartozik – izgalmas kirándulást, grillezést és lélegzetelállító kilátást az azúrkék lagúnákra és a fehér homokra. Motorcsónakkal elvisznek a Grand River délkeleti vízeséseihez. Azt gondolod, hogy ez semmi? Hadd áruljam el, hogy ez a csomag magába foglalja a parasailinget, víz alatti sétát és a tengeri banánozást. Már most készülj, mert adrenalinból nem lesz hiány!

Nem utolsó sorban: esztétikai élmény is egyben, hiszen Mauritius egyik nagy kincse az Ile aux Cerfs.

Koszos varázs

Látogass el Port Louis (főváros) központjába, így autentikusabb képet kaphatsz az életről ebben az országban. A gyógynövények aromája, a párbeszédek, alkudozások, helyi mesterségek… Ne felejts el mágneseket vásárolni és enni a sátrak valamelyikében. Egyébként, a piac a viktoriánus időszak óta működik, ezért a brit kormány öröksége.

Stresszoldó Rodrigues-sziget

Egy kicsit el van szigetelve Mauritiustól a vulkanikus Rodrigues-sziget. Egy hatalmas türkiz lagúna veszi körül – egy kis hegyi gyöngyszem, amelyet gyakran „Mauritius 25 évvel ezelőtt”-nek neveznek. Gyönyörű hely, barack színű homokkal és itt az élet érezhetően lassabban telik. Még a konyhájuk is saját, teljesen más, mint ami Mauritiuson megszokott. Általában az ételeket  indiai fűszerekkel és friss helyi összetevőkből készítik, amelyeket erősen befolyásolják a kínai, a francia és az afrikai gasztronómia is. A Rodrigues-sziget ételei egészen másak – kevésbé fűszeresek, friss gyümölcsökkel és babbal készítik őket.

Déli boszorkány

Amikor a déli Le Souffleur felé veszed az irányt, találkozhatsz Gris Gris boszorkánnyal vagy megcsodálhatod a világ egyik legszebb „természetes hídját”. Ezek a szobrok maga a tenger munkájának köszönhetően jöttek létre. Mauritius úgymond egy tükröt tart elénk, megmutatja, hogy a természet nemcsak erős, hanem gyakran nagyobb művészi tehetség, mint az ember.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top