Connect with us

Hírek

Mauritius október 1-jétől teljesen nyitva áll az oltott turisták előtt. Elég egy PCR-teszt a belépéshez

Mauritius október 1-jétől teljesen nyitva áll az oltott turisták előtt. Elég egy PCR-teszt a belépéshez

Mauritius idén július 15-én nyílt meg először szigorú feltételek mellett a külföldi turisták előtt, október 1-jétől azonban egyszerűbben utazhatnak be az oltott turisták. Októbertől enyhébb feltételek vonatkoznak a teljesen beoltott utasokra, ugyanis már nem kell karanténba vonulniuk. Egy tesztre azonban továbbra is szükség lesz – érkezéskor és a tartózkodás 5. napján antigén teszt formájában. Görgess lejjebb és olvasd el az aktuális belépési feltételeket Mauritiusra.

Advertisement

Belépési feltételek Mauritiusra 2021. október 1-jétől:

 • Mauritius nyitva áll a világ minden tájáról érkező utazók számára, feltéve, hogy az utas megfelel a belépési feltételeknek.
 • Ha karantén nélkül, szabadon szeretnél nyaralni a szigeten, teljes védettségre lesz szükséged (min.14 napnak kell eltelnie a második oltás beadása után), és PCR-tesztet kell elvégezni az utazás előtt (a negatív eredmény nem lehet 72 óránál régebbi).
 • A 18 év alatti utasok oltás nélkül is beutazhatnak, ennek ellenére PCR-vizsgálaton kell részt venniük.
 • Kötelező COVID-19 egészségbiztosítással rendelkezni (egyes légitársaságok ingyenesen kínálják, például az Emirates)
 • Az utasoknak ki kell tölteniük a következő nyomtatványokat: passenger locator form-ot és a health self-declaration form-ot
 • Mauritiusra érkezéskor kettős tesztelésre kerül sor – az érkezés napján és a tartózkodás 5. napján. Egyes szállodák állják a tesztelési költségeket is.
 • HA HOTELBEN SZÁLLSZ MEG – a látogatók az antigén tesztet közvetlenül a szállodába érkezéskor (0. nap), a másodikat pedig tartózkodásuk 5. napján végzik el. Az első antigén teszt negatív eredményét követően szabadon mozoghatsz a szigeten. A szállodák listáját ITT találod.
 • EGYÉB SZÁLLÁSOK – a látogatóknak a repülőtérre érkezéskor (0. nap) azonnal PCR-tesztet végeznek el, majd tartózkodásuk 5. napján antigén tesztet. A negatív PCR-teszt eredménye után szabadon mozoghatnak a szigeten.

Mauritius minden típusú oltást elfogad:

 • AstraZeneca: Covishield
 • AstraZeneca: Vaxzevria
 • Covaxin
 • Johnson & Johnson
 • Modern
 • Pfizer
 • Sinopharm
 • Szputnyik

Oltatlan utasok

 • A nem oltott turistákra továbbra is érvényes a 14 napos karantén a szállodai szobában (szállodák – GOLD CREST, MANISA, GOLD BEACH, PALMS, SILVER BEACH, GRAND BLUE és AMBRE).
 • Kötelező a negatív PCR-teszt az indulás előtt (nem lehet 72 óránál régebbi) és az űrlapok kitöltése is.
 • Érkezés után PCR tesztet végeznek, majd a tartózkodás 7. és 14. napján. A szabad mozgás csak az utolsó PCR-teszt eredményének megérkezése után engedélyezett.

A PCR vizsgálat minden utas számára kötelező, beleértve a kisgyermekeket és a csecsemőket is. A vizsgálatot az Egészségügyi Minisztérium vagy a kormány által elismert akkreditált laboratórium végzi.

Az utazás megkönnyítése érdekében minden utazási információ a Mauritius Authority Promotion Authority (MTPA) weboldalán is megtalálható.

Nyitás több szakaszban

Pravind Jugnauth, Mauritius miniszterelnöke szeptemberben jelentette be háromfázisú tervét a határok megnyitásáról a külföldi turisták előtt. A távoli trópusi szigeten, amely több mint ezer kilométerre fekszik Madagaszkár keleti partjaitól, mindössze néhány száz koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.

Az intézkedések enyhítésének második szakaszában, amely október elején kezdődött, visszatértek a járatok Mauritiusra. Ettől a naptól kezdve újra lehetett jegyet és szállodát foglalni. A helyi lakosok és a munkavállalási engedély birtokosai elsőbbségi utazási engedélyt kaptak.

Mauritius nagymértékben függ a külföldi turizmustól. Évente mintegy 1,5 millió turista keresi fel az országot, ami több, mint a lakossága önmagában.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A sarki fény nyomában: Izland Bécsből 22 050 Ft-tól https://t.co/deVjQPcMxMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top