Connect with us

Király repjegyek

Martinique vagy Guadeloupe? Az Air France közvetlen járatokat kínál Párizsból

Martinique vagy Guadeloupe? Az Air France közvetlen járatokat kínál Párizsból

Tükröm, tükröm mondd meg nékem, melyik strand a legszebb a vidéken? Meglátogatnád Martinique szigetét? Esetleg Guadeloupe-ra utaznál? Bárhogy is, mindkét helyen kristálytiszta víz, apró szemcséjű homok és a sugárzó napsütés vár rád. De miért is írom mindezt? Mindkét szigetre találtunk repjegyeket. Utazz Budapestről, egyszeri átszállással 207 900 Ft-ért!

Advertisement

Karibi Franciország!

Nem, nem írtuk el! Guadeloupe és Martinique a Kis-Antillák és egyúttal Franciaország részei; hivatalos nyelvük a francia, fizetni is euróval lehet. Ha valaki több szigetet szeretne egyszerre meglátogatni nyaralása során – köszönhetően a két sziget közötti gyakori repülőjáratoknak – ez a két csodálatos, paradicsomi éden remek választás lehet.

Miért válaszd Martinique-t?

Buja trópusi élővilág, nyugodt varázslatos partszakaszok, a Monte Pelée tűzhányó kirajzolódott körvonalai a valamikori főváros Saint Pierre felett és a fantasztikus rum – ez mind Martinique. A karibi sziget sokáig francia gyarmat volt, ma Franciaország tengerentúli területei közé tartozik, ugyanolyan jogokat élvez, mint a franciaországi megyék és régiók. A sziget minden sarkán fellelhető francia örökség így pedig határozottan nincs a sziget kárára. Francia divat – és boltok, luxusszállók, francia nyelvű turisták, drámai hegyek, trópusi kertek, és persze a mindenütt jelenlévő lenyűgöző történelem fogadja itt a turistát.

A sziget északi része esőerdővel borított, hegyes-dombos vidék, ahol a térség egyetlen mai napig aktív tűzhányó, a Mont Pelée (1 397 méter) is található. A hegy egy órányi autóútra található Fort-de-France-tól. Bérelt autóval néha nehéz ugyan megbirkózni a keskeny, tekergő, meredek közutakkal, de ha a sziget egészét látni kívánjuk, megéri a fáradozás. A távolsági buszokra nem érdemes hagyatkozni, sajnos kiszámíthatatlan a menetrendjük. 

Martinique vagy Guadeloupe?

Strandokból nincs erre hiány! Míg azonban az északi részeken elhúzódó partok a vulkáni hamutól fekete és szürke homokkal borítottak, addig délebbre már világosabb, majdhogynem fehér homokkal borított csodás tengerpartok várják a pihenni vágyó turistákat.

Kulináris örömökre vágyóknak ideális úti cél lehet a sziget: több mint 300 étteremben lehet kipróbálni a francia és a karibi konyha egyvelegét, nem is beszélve arról, hogy a szigeten 15 különböző rumfajtát készítenek.

Miért válaszd Guadeloupe-t?

Guadeloupe, ez a vadregényes karibi szigetvilág minden utazót elcsábít. Rengeteg a látni és felfedezni való dolog erre. Míg a sziget keleti oldalán cukornádültetvények tucatjai bújnak meg, addig Guadeloupe nyugati részén a magasba törő a hegyvonulatok az egyeduralkodók, melyeket itt-ott sűrű és áthatolhatatlan növényzetű esőerdők borítanak.

Martinique vagy Guadeloupe?

A természetkedvelők imádni fogják a sziget élővilágát: gyönyörű virágokat, madarakat lehet látni erre. Ráadásul a trópusi természeti környezet egyáltalán nem veszélyes, a szigeten nincsenek veszélyes állatok. Jóllehet a helyi hatóságok nagyon igyekeznek ráncba szedni a tömegközlekedést, a fejlődés azonban meglehetősen lassú ütemben halad. A buszok sofőrjei önkényesen értelmezik a menetrendet, így pedig itt is érdemes lehet autót bérelni.

Martinique vagy Guadeloupe?
Martinique vagy Guadeloupe?

Guadeloupe gyönyörű homokos és azúrkék színű kristálytiszta vizű tengerpartjai az igazi karibi idillit varázsolják elénk. Grande Terre egyik legszebbnek tartott strandja, Sainte Anne és Saint Francois között húzódik egész hosszan. Sznorkelezés a csodásan fehér homokos Plage Caravelle partszakaszon ajánlott.

Kötelező negatív PCR-teszt az utazás előtt

Utazás előtt az Air France javasolja, minden utas ellenőrizze a jelenlegi beutazási feltételeket. Guadeloupe-ra történő induláshoz 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt, valamint két darab nyilatkozat szükséges a felszálláshoz. Ez itt és itt érhető el.

Martinique-ra történő induláshoz 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt valamint becsületbeli nyilatkozat szükséges, hogy a belépő nem rendelkezik COVID tünetekkel, valamint az előző 14 napban nem állt kapcsolatban COVID beteggel. A nyilatkozatot szabadon kérik megfogalmazni. Érkezést követően egy héttel később újabb PCR teszt javasolt.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top