Connect with us

Hírek

Március 15-ig maradnak a korlátozások, eközben az EU megrótt hat tagállamot

Március 15-ig maradnak a korlátozások, eközben az EU megrótt hat tagállamot

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Eközben az Európai Bizottság hivatalos figyelmeztetést küldött hat európai uniós tagállamnak, a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott, a határok átlépésére vonatkozó szigorú korlátozások miatt.

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Mint mondta, szakértők véleménye egyértelmű, a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő egy-két hétben akár drámaian is romolhatnak a vírussal kapcsolatos számok.

Eközben az Európai Bizottság hivatalos figyelmeztetést küldött hat európai uniós tagállamnak (köztük Magyarországnak is). Szerinte a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott, a határok átlépésére vonatkozó szigorú korlátozásaik alááshatják a schengeni térségen belüli szabad mozgást.

Brüsszel úgy fogalmazott, hogy a korlátozó intézkedések túlmutatnak a négy hónappal ezelőtt elfogadott EU-tanácsi ajánlásokon, amelyek szerint a járvány megfékezésére csakis „arányos” intézkedéseket javasolt bevezetni, amelyek nem hátráltatják az unión belüli szabad mozgást.

korlátozások

Az Európai Bizottság a belga, a dán, a finn, a német, a svéd és a magyar kormánynak küldött feljegyzéseiben „a szabad mozgás és az ellátási láncok megzavarásának kockázatára hívja fel a figyelmet”. A tagállamoknak tíz nap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a bizottság által feltett kérdésre.

Ezek a korlátozások maradnak a turizmusban

  • Este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom van érvényben, amely alól kivétel képez a munkába járás és a munkavégzés.
  • A szállodák nem fogadhatnak szabadidős vendégeket, csak üzleti, gazdasági, oktatási célból utazókat.
  • A vendéglátóhelyeken nincs helyben fogyasztás, csak elvitel, illetve házhoz szállításra lehet ételt rendelni. (Az üzemi éttermek nyitva tarthatnak.)
  • A  szabadidős, kulturális és sportlétesítmények, köztük a múzeumok, színházak, fürdők, látogatóközpontok, állatkertek továbbra is zárva maradnak.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: MTI, airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top