Connect with us

Magazin

Marbella, az andalúz térség kihagyhatatlan klasszikusa

Marbella, az andalúz térség kihagyhatatlan klasszikusa

Ha van autentikus, spanyol bájjal rendelkező hely, az kétségtelenül Málaga tartománya. Marbella az andalúz térség nagy klasszikusa kedvező éghajlatának, természeti adottságainak, gyönyörű tengerpartjainak, fontos sportkomplexumainak és mindenekelőtt a helyiek barátságosságának köszönhetően. Ha mindezeket figyelembe véve marbellai kiruccanáson gondolkodsz, íme néhány dolog, amelyet biztosan élvezni fogsz!

Pazar időjárás

Marbella városában az év 320 napján süt a nap, az átlaghőmérséklet pedig 19 fok. A várost a Sierra Blanca és a meleg Földközi-tenger veszi körül, így megvédve a térséget a zordabb időjárási viszonyoktól. A tél enyhe, a nyár pedig meleg és száraz, így bármikor ideális úti cél!

Naplemente Marbellában

Akciós repjegyek:

Mesés tengerpartok

Marbella akár a meseszép strandok szinonimája is lehetne. Cabopinotól Guadalmináig 30 km hosszú part szakaszai közül lehet válogatni. Mindegyik strandnak megvan a maga jellegzetes varázsa – vannak „vadabb” partok hatalmas hullámokkal, mint például az Artola; vagy nyugodtabb városi strandok, mint a Playa de La Venus.

A legközkedveltebb és legmutatósabb part a Puertó Banús. Ez a gyönyörű strand (és egyben kikötő) közvetlenül a Verde folyóra néz, és számos látnivalót egyesít a város legjobb éttermeivel és szórakozóhelyeivel. Marbella koronájának ékköveként is emlegetik, mivel az Ibériai-félsziget legmenőbb kikötőjeként ismert. A város nyugati részén található, közvetlenül San Pedro de Alcántara előtt. Az 1970-es megnyitása óta, amelyen a monacói királyi család tagjai is részt vettek, egyértelmű volt, hogy ez a kikötő népszerű lesz a gazdagok és híres személyek körében is.

Gasztronómia

Marbella egy olyan település, amely egyszerre található tenger és hegység mellett, s ezt a gasztronómiájában is lehet érzékelni – ételeit egyszerre alapozza a halakra és a hegyvidéki termékekre. A város kifinomult, a mediterrán térséget reprezentáló gasztronómiával rendelkezik, amely a könnyű ételektől (ahol érdemes megemlíteni a salátákat és a fenséges spanyol olívaolajat) egészen a nehezebb, jellemző málagai ételekig terjed, természetesen nem feledkezve meg a tenger gyümölcseiről sem.

Marbella városában kiváló minőségű borokat is találunk, mint a Rioja vagy a Ribera del Duero. Ha egy jó bor mellett egy romantikus vacsorára is vágysz, a feljebb említett Puerto Banús számos éttermet és bárt kínál, ahol egy jó vacsora után koktélok megkóstolására is lesz lehetőséged.

Ízletes paella a marbellai tengerparton

Nyelv és kultúra

Marbella nem csak a tengerparti szórakozásnak, szép kilátásoknak és beach cluboknak ad helyet – az ott található sokszínű múzeumok és galériák világos képet adnak arról, hogy a város erősen hajlik a művészetek felé is. Bár Marbella elsősorban nem a múzeumairól híres, közülük nem egyben találhatók nemzetközileg is ismert darabok, szobrok vagy festmények.

A legnépszerűbbek közé tartozik a Kortást Metszetek Múzeuma (MGEC), mely az egykori Bazán kórházban található egy közel 2000 műből álló metszetgyűjteménnyel, köztük Eudardo Chillida egyedülálló darabjával; a Bonsai Múzeum, amely Európa legnagyobb vadolajfa-gyűjteményének ad otthont; a Ralli Múzeum, amely Európa egyik legrangosabb latin-amerikai művészeti gyűjteménye; vagy az Art Wanson Galéria, mely a 19., 20., és 21. századi műalkotások legjobb kollekciójának otthona Spanyolországban, Pablo Picasso, Marg Chagall és Francis Bacon kulcsfontosságú műveivel az élen.

Másrészt Marbella csodálatos hely spanyol nyelvtanulásra is, így sokan választják ezt a helyszínt, ha a nyelv elsajátítása vagy a kultúra megismerése a cél.

Gyönyörű tájak

Marbellát a Sierra Blanca hegylánc veszi körül, amely az ott található növényzetről kapta a nevét és gyönyörű kilátásokkal látja el a túrázókat. Túraútvonalon te is elérheted a legmagasabb pontját, a La Concha-t. A sétád során más érdekes helyeket is megtekinthetsz, mint például a Cerro de la Zarina-t, a Cruz de Juanart vagy a Lastonar csúcsát.

Sierra Blanca hegylánc

Elbűvölő óváros

A történelmi városközpont általában a legérdekesebb és legszebb hely egy városban, s ebben Marbella sem kivétel. Legjellemzőbb tulajdonságai a mutatós, színes ajtók és az elbűvölő macskaköves utcácskák. Élvezet végigsétálni rajtuk, az utcai bárokat és teraszokat figyelve, az illatokat és a harmóniát élvezve. Emellett Marbella óvárosa számos felfedezésre váró titokzatos helyet rejt, amelyeken keresztül megismerheted a város történelmét – templomok, múzeumok, kápolnák, kastélyok… és még sok más. Ezeknek az epicentruma a Plaza de los Naranjos, ahol három fontos épület található: a Casa del Corregidor, az Ermita de Santiago és az Ayuntamiento.

Plaza de los Naranjos

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top