Connect with us

Hírek

Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat!

Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat!

Július 1-jétől megnyílik a lehetőség arra, hogy magyar állampolgárok is Máltára utazhassanak! Robert Abela máltai miniszterelnök bejelentése alapján, július 1-jén nyitják meg a máltai repteret, kezdetben csak bizonyos országokból érkező járatok előtt. A Földközi-tenger szívében fekvő szigetországba csak azokból az országokból engednek be utasokat, amelyeket a koronavírus-járvány szempontjából már biztonságosnak minősítettek.

Míg korábban arról szóltak a hírek, hogy a Máltai Egészségügyi Hatóság meghosszabbította a személyszállító közlekedésre vonatkozó ki és beutazási tilalmat június 15-ig, most ez változott, az ország kész újraindítani turizmusát! 2020. július 1-jétől a Máltáról induló, illetve oda tartó kereskedelmi járatok úti céljai a következők: Németország, Ausztria, Norvégia, Dánia, Szicília, Ciprus, Svájc, Litvánia, Szardínia, Izland, Szlovákia, Írország, Magyarország, Finnország, Lettország, Észtország, Izrael, Luxemburg, valamint a Cseh Köztársaság. A későbbiekben további országok felé is készek nyitni, amint azt az egészségügyi hatóságok is engedélyezik.

A magyar állampolgárok vírusteszt és két hetes karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Máltára. Az egyetlen kötelező teendő a beutazáskor egy dokumentum kitöltése lesz, amin fel kell tüntetni a szálláshely nevét és címét, valamint az elérhetőségi adatokat! – áll a Máltai Idegenforgalmi Hivatal hivatalos facebook oldalán!

Hivatalos bejelentés történt a Máltai reptéren, miszerint:A Magyar állampolgárok vírusteszt elvégzése nélkül, és a két…

Posted by Máltai Idegenforgalmi Hivatal on Tuesday, June 2, 2020

A máltai kormány fokozatosan és rendszeresen vezetett be intézkedéseket annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzés elterjedését és az egészségügyi szolgáltatások túlterhelését. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az iskolák, egyetemek és napközi otthonok bezárását követően a lakosság tudomásul vette a kormány figyelmeztetését, hogy maradjon otthon. A WHO egyik illetékese, Hans Kluge épp ezért követendő példának nevezte Máltát a járvány elleni hatékony védekezés terén.

Máltán a frappáns „Álmodj Máltáról most, látogass el később” elnevezésű kampányukkal gondoskodtak arról, hogy az ország továbbra is a figyelem középpontjában maradjon.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top