Connect with us

Hírek

Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat!

Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat!

Július 1-jétől megnyílik a lehetőség arra, hogy magyar állampolgárok is Máltára utazhassanak! Robert Abela máltai miniszterelnök bejelentése alapján, július 1-jén nyitják meg a máltai repteret, kezdetben csak bizonyos országokból érkező járatok előtt. A Földközi-tenger szívében fekvő szigetországba csak azokból az országokból engednek be utasokat, amelyeket a koronavírus-járvány szempontjából már biztonságosnak minősítettek.

Advertisement

Míg korábban arról szóltak a hírek, hogy a Máltai Egészségügyi Hatóság meghosszabbította a személyszállító közlekedésre vonatkozó ki és beutazási tilalmat június 15-ig, most ez változott, az ország kész újraindítani turizmusát! 2020. július 1-jétől a Máltáról induló, illetve oda tartó kereskedelmi járatok úti céljai a következők: Németország, Ausztria, Norvégia, Dánia, Szicília, Ciprus, Svájc, Litvánia, Szardínia, Izland, Szlovákia, Írország, Magyarország, Finnország, Lettország, Észtország, Izrael, Luxemburg, valamint a Cseh Köztársaság. A későbbiekben további országok felé is készek nyitni, amint azt az egészségügyi hatóságok is engedélyezik.

A magyar állampolgárok vírusteszt és két hetes karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Máltára. Az egyetlen kötelező teendő a beutazáskor egy dokumentum kitöltése lesz, amin fel kell tüntetni a szálláshely nevét és címét, valamint az elérhetőségi adatokat! – áll a Máltai Idegenforgalmi Hivatal hivatalos facebook oldalán!

Hivatalos bejelentés történt a Máltai reptéren, miszerint:A Magyar állampolgárok vírusteszt elvégzése nélkül, és a két…

Posted by Máltai Idegenforgalmi Hivatal on Tuesday, June 2, 2020

A máltai kormány fokozatosan és rendszeresen vezetett be intézkedéseket annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzés elterjedését és az egészségügyi szolgáltatások túlterhelését. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az iskolák, egyetemek és napközi otthonok bezárását követően a lakosság tudomásul vette a kormány figyelmeztetését, hogy maradjon otthon. A WHO egyik illetékese, Hans Kluge épp ezért követendő példának nevezte Máltát a járvány elleni hatékony védekezés terén.

Máltán a frappáns „Álmodj Máltáról most, látogass el később” elnevezésű kampányukkal gondoskodtak arról, hogy az ország továbbra is a figyelem középpontjában maradjon.

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Wellness hétvége az Alacsony-Tátrában 29 900 Ft-tól https://t.co/puZoYA3pqNMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Dubai újra megnyitotta kapuit a turisták előtt! https://t.co/14mfT2ifBkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 36 900 Ft-tól! https://t.co/rrAzGGmlBmMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top