Connect with us

Hírek

Málta: Ha valaki Janssent kapott harmadik oltásként, akkor beutazhat

Málta: Ha valaki Janssent kapott harmadik oltásként, akkor beutazhat

Immár nem kell karanténba vonulniuk Máltán azoknak a keleti vakcinával oltott turistáknak, akik 3. oltásként a Janssen oltóanyagát kapták meg legalább 14 nappal az érkezés előtt.

Málta álláspontja továbbra szigorú, eltekintve pár kivételtől, csak a teljesen beoltottakat engedik be karantén nélkül az országba, feltéve, hogy az oltást az EU által elfogadott vakcinával végezték és az illető az összes adagot megkapta érkezés előtt legalább 14 nappal és rendelkeznek megfelelő oltási igazolással, a magyarok esetében EU digitális Covid igazolvánnyal.

Jó hír viszont azoknak, hogy akik kezdetben keleti vakcinával lettek beoltva, de az augusztustól felvehető 3., ismétlő oltásként már egyadagos Janssen vakcinát kapnak, (és ha eltelt a szükséges 14 nap, és az EU digitális Covid Igazolványban szerepel a Janssen mint oltóanyag és a beadás dátuma) akkor ők már szabadon, azaz karantén nélkül beutazhatnak Máltára.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Máltára

(Forrás: Turizmus.com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top