Connect with us

Hírek

Magyarország június 24-től megnyitja belső schengeni határait

Magyarország június 24-től megnyitja belső schengeni határait

Magyarország június 24-től megnyitja belső schengeni határait, megszűnik az okmányellenőrzés – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

Amennyiben a világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től megszünteti a belső schengeni határon a határátkelőhelyek őrzését és megnyitja a lezárt átkelőhelyeket. A tárcavezető egyelőre nem szólt arról, hogy június 24-től a budapesti repülőtéren is visszaáll-e a járvány előtti rend, amely szerint a schengeni térségből érkező és oda induló járatok utasainak nem kell áthaladnia okmányellenőrzésen.

Magyarországnak Szlovákián kívül Ausztria és Szlovénia felé van belső schengeni határa, a miniszter bejelentéséből így arra lehet következtetni, hogy hazánk az osztrák és a szlovén határon is megszünteti a határátkelőhelyek őrzését jövő héttől.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Budapestről

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top