Connect with us

Magazin

Programajánló: Magyarország legszebb szőlőbirtokai

Programajánló: Magyarország legszebb szőlőbirtokai

A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett – mondja Márai Sándor. Ennek, na és persze az aktuális járványügyi helyzetnek eleget téve szeptember 29-én, a Fióka Étterem és Borbárban, a szűk körben megrendezett díjátadón kihirdették a Magyarország legszebb szőlőbirtokait. A győztesekből csemegéztünk most mi is.

Advertisement

Nyáron sört, télen bort igyunk? Aligha! A múltban sokak vélték úgy, hogy a sör kizárólag a melegebb időszak, elsősorban a nyár itala, míg az őszi hideg beköszöntével a bor kerülhet az előtérbe. Egy felmérés szerint azonban, ma már a vendéglátóhelyi italfogyasztási szokások egyáltalán nem követik az évszakok alakulását. Szerencsénkre! Elvégre ahogy a mondás is tartja egy könyv és egy palack jó bor mindig boldoggá teszi az embert. Ha pedig Magyarország legszebb szőlőbirtokának valamelyikén  nyújtózunk el, a legfinomabb darabokat kortyolgatva – az maga a mennyország.

Szeptember 29-én, kedden délután a Fióka Étterem és Borbárban szűk körben megrendezett díjátadón kihirdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi kiírásának győzteseit. A versenyt a Bor és Piac szaklap 2012 óta minden évben kihirdeti, az idei verseny első, internetes fordulójában közel 130 birtok képviseltette magát. A szavazás lezárása után kis-, közép- és nagybirtok kategóriában 3-3 pályázó jutott be a döntőbe. Ezt a kilenc birtokot látogatta végig a verseny szakértő zsűrije, majd 100 pontos rendszerben, titkos szavazással döntött a győztesekről.

„Az idei kiírás a Szekszárdi borvidék nagy fölényét mutatta, hiszen a kilenc döntősből hat innen került ki, így nem meglepő, hogy két kategóriában is szekszárdi győztest hirdettünk, a harmadik győztes pedig a Tokaji borvidékről került ki.” – olvasható a hivatalos oldalon.

A Bodri Pincészet. Forrás: borespiac.hu
A kisbirtok kategória győztesei:
 • Dobogó Pincészet (Tokaj)
 • Tringa Borpince (Szekszárd)
 • Cseri Pincészet (Nyúl, Pannonhalmi borvidék)
A középbirtok kategória győztesei:
 • Eszterbauer Borászat (Szekszárd)
 • Vesztergombi Pince (Szekszárd)
 • Hetényi Pincészet (Szekszárd)
A nagybirtok kategória győztesei:
 • Bodri Pincészet (Szekszárd)
 • Koch Borászat (Borota, Hajós-Bajai borvidék)
 • Schieber Pincészet (Szekszárd)
A Dobogó Pincészet. Forrás: borespiac.hu

„A borivást… nem kell megvetni, vagy tiltani, inkább ajánlani érdemes, sőt, mint erősítő szert és kitűnő kedélyjavítót az orvosoknak olykor egyenest – igaz csak mértékkel – rendelniük is szükséges.” – tartja a mondás. A szőlőbirtokokról készült fotókat elnézve egyet kell értenünk. Ti mit gondoltok?

Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu
Az Eszterbauer Borászat. Forrás: borespiac.hu

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

To Top