Connect with us

Hírek

Luxemburg Covid-útlevél bevezetését tervezi június közepétől

Luxemburg Covid-útlevél bevezetését tervezi június közepétől

Luxemburg június közepéig koronavírus elleni beoltottságot igazoló elektronikus tanúsítványt vezet be a gazdaság helyreállításának felgyorsítására.

Luxemburg Covid-útlevél bevezetését tervezi június közepétől. A digitális igazolvány rögzíteni fogja, hogy tulajdonosa megkapta-e már a koronavírus elleni védőoltást, vagy mutatja ha már felépült a koronavírus okozta betegségből, esetleg a közelmúltban negatív lett a koronavírus-tesztje. Azok, akik a háromból bármelyik kritériumnak megfelelnek, részt vehetnek nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken vagy összejöveteleken, például koncerteken, lehetővé téve Luxemburg számára a korlátozások további lazítását.

A tanúsítvány bevezetése egybeeshet jelenlegi járványügyi korlátozások június 12-i lejártával, ugyanakkor megelőzné az európai uniós közös oltási igazolvány tervezett bevezetését. A nagyhercegségben az éttermek és kávézók jelenleg 22 óráig lehetnek nyitva, beltérben friss negatív koronavírus-teszttel rendelkező vendégeket is fogadhatnak. Emellett legfeljebb csak négy, különböző háztartásban élő ember tartózkodhat együtt a bárok és éttermek asztalai körül. Az éjszakai kijárási tilalom éjféltől reggel 6 óráig érvényes.

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba

2021. január 29-étől állampolgárságtól függetlenül a Luxemburgba légi úton érkezők esetében a 6 évesnél idősebb személyeknek az indulást megelőzően 72 óránál nem régebben készült negatív PCR tesztet, vagy gyors antigén tesztet kell a beszállás előtt papír alapon illetve elektronikus formában bemutatniuk. A negatív teszteredményhez szükség esetén valamelyik luxemburgi közigazgatási vagy angol, portugál, spanyol, olasz nyelven fordítást kell csatolni. 

A teszt visszautasítása esetén 14 napos karanténba kell vonulni. A karantén negatív teszteredmény felmutatása esetén ér véget. Oltási kötelezettség nincs érvényben.

Luxemburg  utazás

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top