Connect with us

Király repjegyek

Ezeket ne hagyd ki, ha…

Ezeket ne hagyd ki, ha…

27 millió turista? Átlagban ennyien látogatnak el évente Londonba. De ugyan miért? Sokan megnéznék a várost a London Eye tetejéről, mások a Buckingham-palotában gyönyörködnének vagy a Természettudományi Múzeumban töltenék el a napot, de biztos akadnak olyanok is, akik az Oxford Street felé veszik az irányt, hogy beszerezzék a legtrendibb cipőket. London megunhatatlan, a város éjjel-nappal mutat valami újat, pont ezért nehéz kiválogatni a legfontosabb látnivalókat, de megpróbáltuk.

Advertisement

Hyde Park

A Hyde Park valószínűleg London leghíresebb parkja és az egyik legnagyobb. A park történelmi jelentőséggel bír, mivel számos tüntetés és felvonulás helyszíne volt, beleértve a szüfrazsettek tiltakozásait is. A parkban számos látnivaló van, mint például a Serpentine-híd, a Joy of Life szökőkút, a híres Archiles szobor és a Diana Memorial szökőkút. Észak-keleti sarkában a Speakers’s Corner, azaz szónokok sarka kapott helyett, ami máig viták és előadóművészek kedvenc helye. Érdemes ide eljönni, szippantani egy kis friss levegőt és megfeledkezni pár percre arról, hogy valójában Európa egyik legforgalmasabb városában jársz.

Westminster

Westminster a londoni politikai élet, valamint a Parlament házainak és a világhírű Big Ben-nek az otthona. Big Ben-nek nevezik az ikonikus óratoronyban elhelyezett harangot, amit jelenleg renoválnak. Továbbá itt találod a Westminster-apátságot, amely a legtöbb nap nyitva áll a nyilvánosság számára. Ha az idő is megengedi, pihenj a Parlament téren fontos politikai egyének szobrai között, mint Nelson Mandela és Winston Churchill.

London Eye

Egyetlen londoni utazás sem fejeződhet be az ikonikus London Eye nélkül. Eredetileg az ezredforduló megünneplésére építették a hatalmas óriáskereket, amely gyönyörű kilátást nyújt a városra. Éjszaka a kereket különböző színekben világítják meg és a híres londoni újévi tűzijáték középpontjában áll.

Piccadilly Circus

A Piccadilly Circus azonnal felismerhető, a teret neonok világítják meg és méretes elektronikus képernyőkkel van tele. A Piccadilly Circus a 17. század óta fontos londoni csomópont volt, egykor kereskedelmi központként volt ismert. De még ma is West End szíve, a Piccadilly Circustól egyszerűen megközelíthető London néhány ismert színháza és éjszakai klubja, beleértve a Criterion Színházat is. A tér közepén található az Eros-szobor, ami máig népszerű turisztikai célpont.

Oxford Street

Az Oxford Street nemcsak London legkedveltebb, hanem Európa legforgalmasabb bevásárlóutcája is. 300 üzlete van és naponta több mint 500 000-en látogatnak el ide. Ha dizájner butikok vagy világmárkák után kajtatsz, akkor neked lett kitalálva. Azok, akiket kimondottan nem köt le a bevásárlás, ajánljuk a tél folyamán idelátogatni. Ilyenkor színpompás fények díszítik az Oxford Street-et.

A Buckingham-palota

Egy újabb kötelező látnivaló Londonban – a Buckingham-palota, amely 1837 óta a brit királyi család otthona. 775 szobával és London legnagyobb privát kertjével rendelkezik. A palota egy része nyitva áll a látogatók számára, így betekinthetsz a királyi életbe. Mindenképp érdemes elidőzni a palota előtt és megnézni az őrségváltást.

Tower Bridge

A Parlament és a Big Ben mellett a Tower Bridge London következő látványos építészeti csodája, nem is beszélve arról, hogy ez a leghíresebb híd, amely áthalad a Temzén. A híd építése 1886-ban kezdődött, gyakorlatilag modern építmény és a híd mozgatható részei nagyot dobnak rajta. A híd tetejére is fel lehet menni, ahonnan szuper kilátás nyílik a Szent Pál-székesegyház ikonikus kupolájára és a The Shardra.

Tower of London

Habár külseje komor, szinte unalmas (különösen a Buckingham-palotához képest), a Tower of London belseje annál mozgalmasabb. A torony, amely valójában több toronyból áll, azok közül is 12 a nyilvánosság számára felfedezhető, mindenkinek nyújt valamit.

Múzeumok

London az egyik legjobb választás a kultúra szerelmeseinek, mivel a városban számos, akár ingyenesen is bejárható múzeumot találsz. A South Kensington-i úton több múzeum sorakozik.

Kezdd a Természettudományi Múzeummal, mindenképp fotózd le a hírhedt Diplodocus csontvázat a főteremben. Nézd meg az ősi fosszíliákat és kitömött állatokat, beleértve a dodo replikát. A tudományok szerelmeseinek remek alternatíva lehet a Science Musuem. A Victoria és Albert Múzeum (V&A) betekintést enged a történelembe. A múzeumban a világ minden tajáról származó műalkotásokat és szobrokat nézhetsz meg. Végül, de nem utolsó sorban látogass el a British Museum-ba, ahova a belépés ingyenes. Egyébként otthona a Rosette-i kőnek, mumifikált maradványoknak és egyéb régészeti felfedezéseknek.

Nemzeti Galéria

A Trafalgar téren található londoni Nemzeti Galéria egy hatalmas labirintusra emlékeztet a leginkább. A galériában a legtöbb festmény a 13. és a 19. században készült, beleértve az olasz reneszánsz remekműveket és a francia Impresszionista alkotásokat. A 2300 kiállított remekmű között olyan híres festményeket is megcsodálhatsz, mint például Botticelli “Venus és Mars”-a és Van Gogh “Napraforgó”-ja.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Görögországba utazók figyelmébe: a kötelező regisztrációról! https://t.co/IZA7gRhENOMennyi ideje jött ki ez a hír? 12 óra
NAP AJÁNLATA: irány a Liptó régió aquapark belépővel 34 900 Ft-tól https://t.co/iTTdnXbP7PMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
A brit kormány július 6-tól 75 ország számára eltörli a kéthetes karantént! https://t.co/KF5YgD9FIPMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Qatar Airways bővítés, új járatok, kötelező arcvédő pajzs! https://t.co/I048xZ1TUFMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Szerelem első látásra: a 12 legjobb szálloda a szlovák Tátra területén! https://t.co/YXVVX0DECvMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Nyaralj idén Szalonikiben! Retúr repjegy 12 220 Ft-tól https://t.co/s1CHelCasrMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A 10 legjobb kirándulóhely Horvátországban https://t.co/OkIX4UWkBBMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Új járat Budapestről! Nyaralj idén Mykonoson akciós áron. https://t.co/M6ehX6ijbeMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
HAPPY HOUR! 15 000 Ft-os kedvezmény minden repjegyes utazásra https://t.co/xFCwgLbMsKMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Kirándulnál? Íme az 5 legszebb nemzeti park Európában! https://t.co/B1BuR7zTp8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top