Connect with us

Magazin

Rómán és Velencén túl, avagy a 10 legszebb olasz város!

Rómán és Velencén túl, avagy a 10 legszebb olasz város!

Mint a legtöbb turista, a magyarok is a három legtöbbet látogatott olasz várost kedvelik a legjobban. Róma örök, Firenze művészeti és Velence romantikus. Mindazonáltal, ez az ország számos olyan várossal büszkélkedik, amelyek kevésbé ismertek, de szépségük egyedülálló. Összegyűjtöttük a 10 legszebb olasz várost, amelyek remélhetőleg felkerülnek a bakancslistádra!

Akciós olasz repjegyek:

Siena

A történelmi központja kötelező, amely az UNESCO Világörökség része is, a toszkán város Siena három hegyen fekszik. Híres a 17 kerületéről és a környékéről, lakosai évente kétszer a Palio lóversenyen vesznek részt a Piazza del Campo-n. Reméljük, hogy téged is magával ragad a gyönyörű, történelmi építészet és a város egyedülálló hangulata.

Todi

A keleti parton, a Tiberis folyó mentén található Todi. Meg kell, hogy jegyezzük, hogy képes feltalálni magát az időben. A város Umbriaban található és számos várat tekinthetünk meg a központban. Nemrégiben újították fel a Todi Castle-t, miután megsérült a második világháború idején, és mindenképpen megér egy látogatást.

Palmanova

Olyan alakú, mint egy csillag, Palmanova ideális város, amely a reneszánsz eszményei szerint épült. Északkelet-Olaszországban, Friuli-Venezia Giulia autonóm régióban, Udine megyében találod és akit érdekel az egyedi építészet, annak elneyeri a szívét.

Riomaggiore

Egy azok számára, akik nem bánják, ha egy kisebb turisztika cserébe, gyönyörű kilátást kapnak. Riomaggiore minden alkalommal lenyűgöz az élénkre festett épületekkel a Genovai-öbölben. Mivel öt falu teszi ki a híres Cinque Terre-t, Riomaggiore a kiindulópontja a híres „Via dell’Amore” azaz a szerelem útjának, amely elvezet egészen Manarolaig.

Civitanova di Bagnoregio

Bár nem valószínű, de ha már eleged lenne az örök városból, mindössze 75 mérföldre tőle északra fekszik Civita di Bagnoregio. Vulkanikus lávakő tetején, a Tiberis folyó völgyében fekszik. A város épületei omladozóak, olyannyira, hogy már azt tervezik, hogy acélrudakkal erősítik meg, hogy megakadályozzák a további károsodást. Elhelyezkedése és a föld eróziója miatt, Civita úgy is ismert, mint a „város, amely haldoklik.”

Sabbioneta

Egy másik hely, amely jogosan a Világörökség része, Sabbonieta Lombady-nál található, mintegy 19 mérföldre Parmától. A város tökéletes példája a reneszánsz várostervezés elméleteinek. Sabbonieta-ban emellett történelmi zsidó gettót is találunk, ahova a turisták azért mennek, hogy meglátogassanak az évszázados héber nyomdát.

Bologna

Bologna olyan autentikus hely, amelyet sehol máshol nem találunk és nem lehet összehasonlítani a közeli Firenzével vagy Velencével. Egy igazi egyetemi történelmi város, tele gyönyörű épületekkel, finom ételekkel és kellemes kávézókkal. Olaszország 7 legnépesebb városa hírét az 1088-ban alapított egyetemének köszönheti.

Positano

Salerno megyében található Positano, amely egy falu az Amalfi-parton. Kristálytiszta víz és sziklák övezik. Bár az emigráció miatt a város veszített élénkségén, a turisták kezdik újra felfedezni a szép színes házakat a sziklák tetején és kezd ujjáéledni a hangulat. Positano a Napsütötte Toszkána c. filmből is ismerős lehet.

Lecce

Ha szeretnéd jobban megismerni a barokk művészetet, akkor Lecce a válasz. Ismert a szobrok és a kerámia gyártásról, Lecce egy olyan város, amelynek épületei visszavisznek a múltba, különösen a görög kultúra gyökereihez, azt mondják, hogy a krétaiak alapították a várost.

Agrigento

Korábban úgy volt ismert, mint az ókori görög város Akragas. Agrigento egy szicíliai város, ahol még mindig látni az ókori Görögország aranykorából származó romokat. Mivel régészeti örökségként is számon tartják, Agrigento népszerű hely a turisták körében. Különösen jó állapotban fennmaradt templomokat tekinthetünk meg, amelyekre a helyiek szerint, Juno Lacinia és Concordia istennők vigyáznak.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top