Connect with us

Magazin

A briteknél marad a korona! A tíz legjövedelmezőbb légijárat a világon

Bár jobbára a legforgalmasabb, a leghosszabb járatokról hallhatsz, a légitársaságok számára talán a legfontosabb nézőpont egy-egy légijárat jövedelmező képessége. Az Official Airline Guides analitikai cég lehozta azon járatok listáját, amelyeken a legtöbbet keresnek.

1. British Airways New Yorkból Londonba

A légitársaságok abszolút királynője. A JFK és a Heathrow közötti járatok évente több, mint egy milliárdot hoznak a konyhára. Az aranybányát nem a turisták jelentik, inkább az üzleti utazók. Ez az útvonal köti össze a világ két fontos üzleti központját, sőt naponta akár tizenötször is. A közeljövőben szinte lehetetlen lesz megelőzni a briteket.

Kép forrása: Boarding1now | Dreamstime.com

2. Qantas Airways Melbourneből Sydneybe

Évente 855 millió dollárról beszélünk a Qantas Melbourne és Sydney között közlekedő járatok esetében. Bár az út mindössze másfél óráig tart és a járatokat nem a hatalamas tripla hetesek, sőt nem is A380-sok repülik, a kisebb kapacitás ellenére, a gyakori frekvencia mindent kompenzál. A Qantas Airways Melbourneből Sydneybe naponta több mint 24 alkalommal repül. A kereslet az, amit nagyon is kihasználnak. Más légitársaságok is közlekednek ezen az útvonalon, Melbourne és Sydney között naponta 70 járat indul.

3. Emirates Londonból Dubaiba

A London-Dubai útvonal az Emirates-nek évente 819 millió dollárral gyarapítja a légitársaság jövedelmét. Ebben az esetben fontos szerepet játszik a kapacitás. A járatokat a gigászi Airbus A380-kal repülik, ami akár 525 utas szállítására képes. A majdnem nyolcszázhúsz milliónyi összeghez elég napi 5-6 járat.

4. Singapore Airlines Londonból Szingapúrba

A negyedik helyre ismét a londoni Heathrowról közlekedő járat került. Szingapúr nemzeti fuvarozója évente 710 millió járul hozzá a légitársaság bevételéhez. A Singapore Airlines gépei naponta négyszer indulnak.

5. American Airlines Los Angelesből New Yorkba

Az első amerikai cég a rangsorban. A két metropoliszt összekötő nemzeti útvonal elsősorban az üzleti utazók kedvence, de a turisták számára is előnyös. Ezek a járatok a légitársaságnak évente 698 millió dollárt hoznak.

6. United Airlines San Franciscóból Newarkba

Csak egy icipicivel maradt le az ötödik helyről. A United Airlines járatai is azt bizonyítják, hogy óriási az igény a nyugati és keleti partok közötti légijáratokra.

7. Cathay Pacific Hong Kongból Londonba

Ismét az üzleti utazóknak van meghatározó szerepük. Az ázsiai, Hong Kong-i székhelyű vállalat napi öt alkalommal repül London Heathrowra. Az útvonalat a Boeing 777-300ER repülik, amely 365 utas szállítására képes. A vállalatnak évente 632 millió dollárt keres ezen az útvonalon.

8. Qatar Airways Londonból Dohába

Egy újabb londoni sikertörténet. Az útvonalat az Airbus 350-1000-ek naponta hatszor, 366 utassal a fedélzeten repülik. Egy kicsivel több, mint fél millárdot hoz ez az útvonal az 5* Qatar Airways-nek.

Kép forrása: Boarding1now | Dreamstime.com

9. Air Canada Vancouverből Torontóba

552 millió, pontosan ennyit ér évente az Air Canadának a két kanadai város között működő járatok. A harmadik legnagyobb és a legnagyobb kanadai város között naponta tizenöt alkalommal szállnak fel a gépek, és ez a szám folyamatosan növekszik.

Kép forrása: Tom Samworth | Dreamstime.com

10. Singapore Airlines Sydneyből Szingapúrba

A tízes listát a Singapore Airlines zárja. Az Ausztrália és Ázsia között közlekedő járatok 544 millió dollárt hoznak a konyhára. Naponta négyszer szállnak fel a Boeing 777-300ER típusú gépek.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.9/5 - (19 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top