Connect with us

Magazin

A 8 legjobb sarki fény megfigyelő hely a világon!

A 8 legjobb sarki fény megfigyelő hely a világon!

Csodálatos előadás, amit legalább egyszer az életben át kell élni. Így írják le a sarki fényt azok, akiknek már volt szerencséjük látni. Mi szükséges a levadászásához? Türelem, meleg ruha és tudni kell, mikor és hova kell utazni. Már többször hallottuk azt, hogy akár Közép-Európában is megtekinthetjük, de ha az igazi Aurora Borealis-t szeretnéd látni, vedd az irányt észak felé. Tarts velünk és nézd meg a legjobb helyeket:

Fairbanks, Alaszka

Hol van a legnagyobb esélyed arra, hogy megcsodáld a sarki fényt? Fairbanksben, Alaszkában. Átlagosan évi 243 éjszakán át látható. Ezen kívül mindezt egy gyönyörű hegyi környezetben, kilátással a Denali Nemzeti Parkra és egy itallal a kezedben a Chen fürdőben teheted meg. Jól hangzik, ugye? Augusztusban kezdődik a természeti előadás és április végéig tart. És a fotósok azt állítják, hogy ha tehetjük, akkor márciusban látogassunk ide, mivel az időjárás már jóval kedvezőbb.

Tromsø, Norvégia

Norvégiában természetesen több helyen megfigyelhető a sarki fény, de az egyik legnépszerűbb Tromsø, ahonnan évente akár 230 éjszakán át gyönyörködhetünk benne, szeptembertől márciusig. Tromsø egy elbűvölő város. A felejthetetlen show-t a szálloda ablakából is nézheted, vagy egy kalandos utazás során.

Isle of Skye, Skócia

Néha nem kell olyan messzire utazni. Januárban ezt a természeti varázslatot Skóciában is megtekinthetjük. Azonban nem mindenhol, a városok fényei miatt gyakran nem látható, ezért az elhagyatottabb helyeket kell keresni. A fő megfigyelő helyszínek közé Skócia nyugati partján található szigetcsoportok tartoznak.

Nellim, Finnország

Bár Finnországban a sarki fény közel fél évig észlelhető (novembertől áprilisig), ebből csak körülbelül 20 éjszaka ideális a megfigyelésére, azaz anélkül, hogy felhős lenne az ég. A legnagyobb esély este héttől reggel kettőig van. A megfigyelésének legszebb helyszíne Nellis falu, a gyönyörű Lappföldön. Mindössze 9 kilométerre fekszik az oroszországi határtól, és különleges látnivalókat kínál túrázásra.

Kirkjufell, Izland

A sziget a sarki fény nélkül is lenyűgözi a fotósokat. De ha csak emiatt utazol Izlandra, akkor a fotósok azt javasolják, hogy látogass el a második legnagyobb városba, az északi Akureyribe, vagy a sziget nyugati részén fekvő Kirkjufell-hegyre.

Murmansk, Oroszország

A modern Murmansk metropolisz több mint félmillió lakossal rendelkezik ezzel pedig az egyik legnagyobb orosz város a sarki kör mögött. Mi vonzotta ide embereket, a Kola félsziget fagyos északi végébe, olyan helyre, ahol az év két hónapjában a nap nem megy a horizont fölé? Egy óriási kikötő hatalmas dokkokkal, gyárak, és különösen egy hosszú öböl, az egyetlen olyan északi kikötővel, amely a Golf áramlatnak köszönhetően nem fagy be. Murmansk kb. 32 óra vonat útra található Szentpétervártól, de repülővel is megközelíthető. Egy misztikus város, ahol a sarki fény mellett az első atomjégtörő is megfigyelhető.

Longyearbyen, Spitzbergák

A sarki éjszakának köszönhetően szinte bármikor megtekintheted a sarki fényt akár napközben is. Elég 900 kilométerre utazni a norvég belföldtől északra és tökéletes feltételeket kapsz a sarki ragyogás megfigyeléséhez. A Spitzbergák szigetcsoportja jelenleg nagyon népszerűek és keresett hely a közép-európai turisták körében.

Kangerlussuaq, Grönland

A grönlandi átjáró, a gyönyörű Kangerlussuaq, az egyik leglenyűgözőbb az Aurora Borealis megfigyelésére. Évente akár 300 napon át gyönyörködhetünk benne, és a helyiek szerint, közvetlenül azon a területen helyezkedik el, ahol a sarki fény nagyon gyakran megjelenik.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.5/5 - (19 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top