Connect with us

Magazin

A 8 legjobb sarki fény megfigyelő hely a világon!

A 8 legjobb sarki fény megfigyelő hely a világon!

Csodálatos előadás, amit legalább egyszer az életben át kell élni. Így írják le a sarki fényt azok, akiknek már volt szerencséjük látni. Mi szükséges a levadászásához? Türelem, meleg ruha és tudni kell, mikor és hova kell utazni. Már többször hallottuk azt, hogy akár Közép-Európában is megtekinthetjük, de ha az igazi Aurora Borealis-t szeretnéd látni, vedd az irányt észak felé. Tarts velünk és nézd meg a legjobb helyeket:

Advertisement

Fairbanks, Alaszka

Hol van a legnagyobb esélyed arra, hogy megcsodáld a sarki fényt? Fairbanksben, Alaszkában. Átlagosan évi 243 éjszakán át látható. Ezen kívül mindezt egy gyönyörű hegyi környezetben, kilátással a Denali Nemzeti Parkra és egy itallal a kezedben a Chen fürdőben teheted meg. Jól hangzik, ugye? Augusztusban kezdődik a természeti előadás és április végéig tart. És a fotósok azt állítják, hogy ha tehetjük, akkor márciusban látogassunk ide, mivel az időjárás már jóval kedvezőbb.

Tromsø, Norvégia

Norvégiában természetesen több helyen megfigyelhető a sarki fény, de az egyik legnépszerűbb Tromsø, ahonnan évente akár 230 éjszakán át gyönyörködhetünk benne, szeptembertől márciusig. Tromsø egy elbűvölő város. A felejthetetlen show-t a szálloda ablakából is nézheted, vagy egy kalandos utazás során.

Isle of Skye, Skócia

Néha nem kell olyan messzire utazni. Januárban ezt a természeti varázslatot Skóciában is megtekinthetjük. Azonban nem mindenhol, a városok fényei miatt gyakran nem látható, ezért az elhagyatottabb helyeket kell keresni. A fő megfigyelő helyszínek közé Skócia nyugati partján található szigetcsoportok tartoznak.

Nellim, Finnország

Bár Finnországban a sarki fény közel fél évig észlelhető (novembertől áprilisig), ebből csak körülbelül 20 éjszaka ideális a megfigyelésére, azaz anélkül, hogy felhős lenne az ég. A legnagyobb esély este héttől reggel kettőig van. A megfigyelésének legszebb helyszíne Nellis falu, a gyönyörű Lappföldön. Mindössze 9 kilométerre fekszik az oroszországi határtól, és különleges látnivalókat kínál túrázásra.

Akciós repjegy Rovaniemibe   FOGLALD LE ITT

Kirkjufell, Izland

A sziget a sarki fény nélkül is lenyűgözi a fotósokat. De ha csak emiatt utazol Izlandra, akkor a fotósok azt javasolják, hogy látogass el a második legnagyobb városba, az északi Akureyribe, vagy a sziget nyugati részén fekvő Kirkjufell-hegyre.

Akciós repjegyek Reykjavíkba     FOGLALD LE ITT

Murmansk, Oroszország

A modern Murmansk metropolisz több mint félmillió lakossal rendelkezik ezzel pedig az egyik legnagyobb orosz város a sarki kör mögött. Mi vonzotta ide embereket, a Kola félsziget fagyos északi végébe, olyan helyre, ahol az év két hónapjában a nap nem megy a horizont fölé? Egy óriási kikötő hatalmas dokkokkal, gyárak, és különösen egy hosszú öböl, az egyetlen olyan északi kikötővel, amely a Golf áramlatnak köszönhetően nem fagy be. Murmansk kb. 32 óra vonat útra található Szentpétervártól, de repülővel is megközelíthető. Egy misztikus város, ahol a sarki fény mellett az első atomjégtörő is megfigyelhető.

Longyearbyen, Spitzbergák

A sarki éjszakának köszönhetően szinte bármikor megtekintheted a sarki fényt akár napközben is. Elég 900 kilométerre utazni a norvég belföldtől északra és tökéletes feltételeket kapsz a sarki ragyogás megfigyeléséhez. A Spitzbergák szigetcsoportja jelenleg nagyon népszerűek és keresett hely a közép-európai turisták körében.

Kangerlussuaq, Grönland

A grönlandi átjáró, a gyönyörű Kangerlussuaq, az egyik leglenyűgözőbb az Aurora Borealis megfigyelésére. Évente akár 300 napon át gyönyörködhetünk benne, és a helyiek szerint, közvetlenül azon a területen helyezkedik el, ahol a sarki fény nagyon gyakran megjelenik.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top