Connect with us

Magazin

Látványkavalkád: csak ámulni tudunk!

Látványkavalkád: csak ámulni tudunk!

Egy kép többet mond ezer szónál, tartja a mondás. Nem célunk ennek igazát most bizonyítani, de úgy gondoltuk a soron következő fotókat mindenképp látnotok kell! A The Independent Photographer híres arról, hogy időről időre remek fotópályázatokat hirdet, művészek fantáziájának ezreit megmozgatva ezzel. A legújabb fotópályázat alkotásai rávilágítanak, milyen színes és sokoldalú is a világunk.

Advertisement

A tájfotózás a fényképezés egyik legrégebbi formája. Tájképek készítésekor, akárcsak a portrék során, a fotósok elmélyednek és megpróbálnak egészében elmesélni egy történetet. „Szerettük volna felfedezni és megünnepelni azt a szépséget és örömet, amelyet a természet adhat” – áll a The Independent Photographer hivatalos weboldalán, akik ezúttal tájfotók remekei közül választhatták ki a legjobbnak vélt darabot. Nehéz dolguk volt, a pályázatra rengeteg alkotás érkezett a világ valamennyi részéről. A versenyt végül Stephen King (nem, nem ő) nyerte, Japánban készült havas tájképével, de érdemes meglesni a többi alkotást is.

„A fotós olyan képet készített, amelyet csak képzőművészeti alkotásként lehet leírni. A pasztell színek, a finom tónusok és a fák gyönyörű elrendezése festői minőséget kölcsönöz ennek a képnek. Békét és nyugalmat kelt a nézőben. A fotós kiemelkedő munkát végzett, hogy látassa ezt a kompozíciót, és reagáljon a szokatlan időjárási viszonyokra. Ez egy jól megérdemelt nyertes.” – olvasható Thomas Heaton véleménye az oldalon.

Aranyérem: Téli csodaország, Japán (Fotó: Stephen King)

Stephen King (nem, még mindig nem az író) gyakran járja a világot, hogy olyan képeket készítsen, amelyek a táj drámai szépségét idézik meg. King fotózását gyakran festői minőségi stílus jellemzi, amelyet a fény, a szín és a kompozíció csábító használata révén ér el. Munkája számos rangos művészeti és fényképészeti kiadványban szerepelt, többek között a National Geographic, az Asia Art News, a Zoom Magazine és az Art Investment Magazine-ban is helyet kapott. Mit gondoltok, megérdemelte az első helyet? Mi csak ámulni tudunk!

A döntősök képei:

Ezüstérem: Haffré-piramis, Egyiptom (Fotó: Christopher Baker)
Bronzérem: Csinsanling, Nagy fal, Kína (Fotó: Joshua Cavalier)
Döntős: Makaó (Fotó: John Kimwell Laluma)
Döntős: Olaszország (Fotó: Sid Ghosh)
Döntős: Henningsvær, Norvégia (Fotó: Olivier Jarry-Lacombe)

A döntősök további képeiért ide kattints.

(képek és borítókép forrása: The Independent Photographer, John Kimwell Laluma)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top