Connect with us

Magazin

Látnivalók Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában

Látnivalók Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában

Nizzába beleszeretni könnyű, elfelejteni viszont lehetetlen. A Côte d’Azur avagy az Azúr-part kétségtelenül az egyik legvonzóbb tengerparti úti cél Európában, és gyakran nevezik „Crème de la crème-nek” -, ami magyarul annyit jelent krémek krémje. De mi mindent lehet csinálni Nizzában és a környéken? Mi hoztunk egy pár tippet!

Az egyik legszebb strand sétány Európában

A legtöbb turistát a Promenade des Anglais-nál találjuk. Nem csoda, a 6 kilométeres sétány a part mentén húzódik, a repülőtértől egészen az Operáig és valóban gyönyörű. Ha körülnézel, láthatod, milyen harmóniát alakít ki az azúrkék tenger az égbolttal, a nap sugaraival és a színekben pompázó virágokkal! Legalább egyszer látni kell!

Leírhatatlan hangulat

Nizza régebbi része – Vieux Nice – ismert a szűk utcákról, amelyek számos éttermet, kávézót, éjszakai klubot és üzleteket rejtenek. A város nagyon szép, érezhető a francia báj és a szűk utcákon barangolva kellemesen hűsít a tengeri levegő. Kóstolj meg egy ízletes francia bagettet, egy pohár francia bort és élvezd a város csodálatos hangulatát naplemente után is.

Francia ételek egy kis mediterrán konyhával megspékelve

Melyik az az étel, ami igazán jellemző Nizzára? A válasz – Salad Niçoise, vagyis tonhal burgonyával, tojással, salátával és bagettel. Kóstold meg az ún. Socci-t – palacsintát paradicsommal és szardellával, és persze ne feledkezz meg a Földközi-tenger finomságairól sem! A francia konyha nem hiába híres az egész világon és Nizzában erről minden sarkon megbizonyosodhatsz.

Franciaország legszebb városa

Párizs, Marseille, Lyon. Általában ezek a városok dobogósok a különböző ranglistákon, de azt tudtad-e, hogy a 21. század elején Nizzát tartották Franciaország legszebb városának? Ezen viszont nincs mit csodálkozni, hisz az azúr part mellé társulnak a stílusos francia épületek és a színpompás virágoskertek. 

Monaco, Cannes és St. Tropez csak egy ugrásra

Franciaország déli partja csodálatos és most nemcsak Nizzára gondolunk, erről a tényről a közeli városok is meggyőznek. Mindenképpen ajánljuk meglátogatni Monacót (mindössze 20 km), Cannes elegáns városát (33 km) és St. Tropez-t (112 km).

Európa legnagyobb kanyona

Az öreg kontinens legnagyobb kanyonát a Verdon-folyón kell keresni. A kanyon a parttól kétórányi útra fekszik, méretei elképesztőek 21 km hosszú és néhol akár 700 méter mély, ezzel pedig Európa legnagyobb kanyona is egyben.

Pablo Picasso

A múltban a Francia Riviéra olyan művészeket is inspirált, mint Pablo Picasso és Auguste Renoir. Munkájukat nemcsak Barcelónában, de Nizza mellett a Picasso Múzeumban és a Musée des Beaux-Arts-ban is megnézheted.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.5/5 - (4 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top