Connect with us

Magazin

La Gomera, a Kanári-szigetek felfedezetlen kincse

La Gomera, a Kanári-szigetek felfedezetlen kincse

La Gomera, a Kanári-szigetek második legkisebb szigete, az ott zajló ősi vulkáni tevékenységek csodálatos eredménye s egy felfedezésre váró, rejtett kincs. Ép ellentéte a népszerű Tenerifének, amely nyüzsgő éjszakai élettel és több millió lakossal rendelkezik. La Gomerán ezt kár keresni, a 22 kilométer átmérőjű sziget ugyanis a nyugodtságáról és a helyiek békés, harmonikus életviteléről híres.

Tengeri kilátás Taguluche falucskájából

Fütyülve társalogtak

La Gomera szigetén annyira nehéz közlekedni, hogy a helyiek még saját füttynyelvet is létrehoztak, az úgynevezett Silbo Gomero-t. A bennszülöttek, különösen a mezőgazdászok és földművelők használták abban az esetben, ha több mérföldre tartózkodtak egymástól, de sürgősen át kellett adniuk egy üzenetet egymásnak. A füttyszó erősen visszhangzott a sziget mély szakadékaiban, így lehetővé téve azt, hogy ilyen messziről is hallják egymást. Ma már alig használják, hiszen a mobiltelefonok megjelenése szinte teljesen elnyomta ezt az egyedi nyelvet. Ennek ellenére a sziget diákjai a mai napig kötelező tantárgyként tanulják a helyi iskolákban, valamint az UNESCO világörökségi listájára is felkerült.

Bámulatos túrák és csodás naplemente

Ez az Atlanti-óceán vizei által mosott kis sziget a mai napig néhol érintetlen maradt. Az éjszakai klubok és hatalmas szállodai üdülőhelyek helyett gyönyörű, sértetlen túraútvonalakat, jellegzetes sziklaképződményeket és csodaszép esőerdőt találhatunk itt. Ez az egyedülálló légkör minden lépésnél arra sarkalja az embert, hogy lassítson, tegye le a mobiltelefonját és élvezze a sziget nyújtotta nyugalmat. A kanyargós utak után lehetőségünk nyílik a megpihenésre a helyi kilátókon, mint például a főváros San Sebastian és a hippi tengerparti város, Valle Gran Rey között. Ez egyben az egyik legszebb naplementékkel büszkélkedhető hely Európában.

Az egész sziget egy 600 kilométernyi útvonallal rendelkező bioszféra-rezervátum. A fő látványosságok közé tartozik a helyi esőerdő és a Garajonay Nemzeti Park, a babérerdő ritka példája. A klímaváltozás hatását követően ez a növényzettípus szinte teljesen kihalt, már csak néhány apró szigeten található meg. A Garajonay tökéletes klímát biztosít egy sétához. A több évszázados fakoronák védik az embert a ragyogó kanári napsütéstől, miközben az állandó vízcsöpögés kellemesen lehűt. Átsétálhatsz az El Cedro erdőn keresztül is, így rábukkanva az Ermita e Lourdes fehér kápolnájára, ahol még a mai napig kötnek házasságot.

El Cedro, Garajonay Nemzeti Park

TOP tengerpartok

Ússz egyet vagy pihenj a Kanári-szigetekre jellemző, fekete homokkal borított strandokon! Közülük háromnak kék zászlója van, ezek a santiagói Alajeró, La Cueva és San Sebastián. A tenger itt egész évben kellemes hőmérsékletű. Ugyan a sziget északi részén található néhány tengerpart nem alkalmas úszásra, ezt kárpótolja a Hermiguában található szabadtéri medence.

A statisztikák szerint a Kanári-szigetekre látogatók mindössze egy százaléka érkezik a gyönyörű La Gomera szigetre, így valódi kikapcsolódást nyújt a világ nyüzsgő forgatagától.

La Gomerara legegyszerűbben komppal utazhatsz Teneriféről. A kompok heti 21 alkalommal közlekednek Los Cristianos (Tenerife) és San Sebastian de La Gomera között.

Repjegyek a Kanári-szigetekre:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top