Connect with us

Hírek

Frissítve: Kuba több tartománya megnyitott a turisták előtt, a charter járatok száma is nő

Frissítve: Kuba több tartománya megnyitott a turisták előtt, a charter járatok száma is nő

Július elején Kuba bejelentette, hogy kész újra megnyitni számos szigetét az idegenforgalom előtt. Még jobb, hogy utazók visszacsábításának az érdekében és az ország elkeseredett gazdaságának fellendítése miatt a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet kínálnak, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.

Advertisement

Kuba július 1-jén nyitotta meg határait a külföldi turisták előtt korlátozott formában. Egyelőre az ország déli és északi területén fekvő szigetcsoportokon fogadnak turistákat. Szeptemberben az első repülőgépek Kanadából érkeztek Cayo Coco-ba, amely egy nagy trópusi sziget az északi partok közelében, ahol közel 30 all-inclusive üdülőhely található, de állandó kubai lakosság nincs.

Jelenleg Kuba tizenhat tartományából tizenhárom nyitva áll a látogatók előtt. 2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér is – hasonlóan az ország más repülőtereihez – fogad kereskedelmi járatokat. 2020. december 1-jétől minden utasnak 30 dolláros higiéniai díjat is kell fizetnie. (A díj nem csak a PCR-vizsgálat elvégzését tartalmazza, hanem az összes többi egészségügyi költséget is.)

Az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat. Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Kubába utazó (ennek helyszíne Havannában: Clinica Internacional de Siboney).

A Karibi térség legnagyobb szigete merőben más, mint szomszédai. Történelme élő legendává tette, a retro hangulat keveredik itt a déli szenvedéllyel, a letűnt koloniál idők rusztikus bájával és az ősi gyökerek hagyományaival. A turistákat a történelmi látnivalók mellett, gyönyörű fehér homokos tengerpartok és a világ legjobb szivarjai várják. Jelenleg összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriában, azaz az utazásra nem javasolt országok listáján szerepel.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top