Connect with us

Magazin

Közvetlenek leszünk, mint a LOT járatai az USA-ba!

Közvetlenek leszünk, mint a LOT járatai az USA-ba!

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy még mindig New York az egyik legkedveltebb transzatlanti úti cél. És ezt már csak azzal tudnám megfejelni, hogy az egykor ismert utazás, a hosszas átszállásokkal, rohanással és a reptéren alvással már a múlté. „Hála a jó Istennek!” – gondoljátok többen is. Még tavaly július elején értesítettünk benneteket az új közvetlen járatokról a New York-i John Fitzgerald Kennedy és a Chicagói O´Hare reptérre. Mindez egy magyar-lengyel barátság gyümölcse. A LOT Polish Airlines május 3.-án, 5 évnyi várakozás után elindította közvetlen járatait az USA-ba.

Közvetlen járat – mindenféle hercehurca nélkül a reptéren

Ez talán az egyik legnagyobb pozitívum. Bár az átszállásos járatoknál kedvezőbb áron foglalhatunk, viszont benne van a pakliban, hogy egy esetleges járat késés miatt lekéssük a csatlakozó járatunkat. Ami valljuk be, nem kellemes és az ezt követő intézkedés, sorban állás esetleges kártérítés sem. A LOT Dreamliner-ei hétfőn és csütörtökön repülnek New Yorkba és kedd, szombaton Chicagóba. A gépek 11 óra után indulnak és koradélután érkeznek meg az USA-ba. A visszaúton délután szállnak fel az utasok és reggel érkeznek meg.

Korszerű Boeing 787 Dreamlinerek repülik a távot

A férőhelyek száma 252, ebből 18 business class, 21 prémium turista és 213 turista. A Dreamliner a vasmadarak egyik legszebbje, a fedélzet letisztult, kényelmes utazást biztosítva az utasok számára. A repülőgép ablakai központilag sötétíthetőek, a fedélzeti személyzet egy gombnyomással tudja világosítani vagy ellenkezőleg, besötétíteni az ablakokat. A Dreamliner 787-in jobban tudnak aludni az utasok, mivel alacsonyabb nyomásnak van kitéve a gép, ami kevesebb fejfájással jár. A rengeteg technikai újítás mellett, a Dreamliner gyönyörű is. Mindenkinek eláll a lélegzete, amikor megpillantja ezt a hatalmas repülőgépet.

Saját business-váró

A businessen utazóknak is van egy jó hírünk. A lengyel légitársaság nyáron avatja fel exkluzív váróját a pesti reptéren, így kényelmesen, gyönyörű környezetben várakozhatnak.

Szórakoztató rendszer turistán is

Bár közvetlen járat, mégis majdnem 11 órát töltünk a felhők felett. A LOT szórakoztató rendszerében nem hiányoznak a legújabb kasszasikerek és zenék minden stílusnak megfelelően. Sőt, a jövőben az (IFE), a lengyel légitársaság szórakoztató rendszere magyar nyelven is elérhető lesz.

Nem ropi, rendes ételek

Nem is tudom miért, de felszállás után mindenki az ételeket várja a leginkább. A LOT-nál ezzel sincs semmi gond, finom ételeket szolgálnak fel. Sőt, ha megkívánnád a Premium Economy menüjét 12 órával a felszállás előtt, 7.500 Ft-ért megvásárolhatod a My Premium Menu-t. Garantáltan úgy fogod magad érezni, mintha étteremben ennél – előételek, friss saláták, sajtok és finom meleg ételek, valamint gyümölcssaláták és csokis desszert sem hiányoznak.

Üdvözöljük a fedélzeten

A LOT többször is kijelentette, hogy azt szeretné, hogy a magyar utasok a sajátjukként tekintsenek a légitársaságra. Ezt azzal is bizonyítják, hogy már 60 magyarul beszélő légiutas-kísérőt képeztek ki, valamint folyamatosan zajlik a további stewardessek képesítése.

8 kg kézipoggyász és 23 kg feladott poggyász

Akik gyakran követik az USA-ba szóló akciós repjegyeket, biztos ráakadtak már olyanokra, amelyek nem tartalmazták a poggyászt, na a LOT-nál ezzel nem lesz gond és valljuk be a téli kiárusításoknak New Yorkban nem sokan tudnak ellenállni, ezért kell a férőhely a bőröndben.

Napi 800 utas utazik Pestről New Yorkba

A statisztikák szerint majdnem 1000 utas repül naponta Pest New York útvonalon, úgyhogy ha valami nagyon kellett a magyar utasoknak, akkor az a közvetlen járat volt. Sőt, a környező országokból, mint Szlovákia, Ausztria is nagy az érdeklődés.

Fotók forrása: lot.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
1 Comment

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top