Connect with us

Hírek

Korlátozások nélkül utazhatunk Németországba

Korlátozások nélkül utazhatunk Németországba

Korlátozások nélkül utazhatunk Németországba, mivel az rizikómentes területek listájára helyezte Magyarországot, a hazánkból érkezők számára így megszűntek a német beutazási korlátozások. Kivétel képez azonban, ha repülőgéppel utazunk.

Németország május 30-tól a rizikómentes területek listájára helyezte Magyarországot, a hazánkból érkezők számára megszűntek a német beutazási korlátozások. Kivéve ha repülőgéppel utazunk. Ebben az esetben továbbra is be kell mutatni az alábbi három igazolás valamelyikét felszállás előtt a légitársaság részére:

  • 1. A beutazás időpontjánál 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt, vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló teszt (PCR, LAMP, TMA).
  • 2. Oltási igazolás arról, hogy a beutazó a Németországban jóváhagyott vakcinák (jelenleg a Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírt egy vagy két adagot megkapta, és az utolsó dózis felvételét követően eltelt legalább 14 nap. De az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották.
  • 3. Igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből, amit egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A Konzuli Szolgálat felhívja még az utazók figyelmét arra, hogy a Nagy-Britanniából érkezők vagy az onnan Németországon keresztül tranzitálók számára jelenleg szigorúbbak a szabályozások vannak érvényben, mivel a szigetországot a németek a vírusvariánssal sújtott területek közé sorolták.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

  • Pro tipp: Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most a 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat (a foglalás fizetés lépésében másold be a SPOROLJ kedvezménykódot) csak a Repjegykirály alkalmazásban.

Kedvezményes repjegyek a nyári szezonra

Németországba

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top