Connect with us

Magazin

Kolumbia, avagy Dél-Amerika legszexibb országa

Kolumbia, avagy Dél-Amerika legszexibb országa

A hely, amelyben egyesül az európai gyarmati múlt, Costa Rica adrenalin sportjai, Alaszka szépsége, a karibi tengerpartok és ez mind a helyiek mosolyával és az élénk latin amerikai zenével megspékelve.

Advertisement

Kolumbia a kiváló dolgok keveréke  – avagy Dél-Amerika legszexibb országa.

Pablo Escobar sötét évei mára a múltté, a mai Kolumbia biztonságos, egy olyan hely, ahol tárt karokkal fogadják a turistákat. Főleg a fiatalabb utazók körében menő úti cél, de felsorolunk pár okot, miért nem lenne szabad kihagyni és aki teheti, az mindenképp látogassa meg.

Strandok, mint a katalógusokban

Ha Kolumbiára gondolsz, nem biztos, hogy a trópusi strandok jutnak először az eszedbe. A latin-amerikai szépségnek azonban több mint háromszáz tökéletes strandja van a Karib-tenger és a Csendes-óceán mentén. Ne feledkezz meg Kolumbia gyarmati múltjáról, amelyről talán Cartagena városa árul el a legtöbbet, ahonnan a strandok csak egy ugrásra találhatóak. Az adrenalin és az aktív pihenés szerelmeseinek ajánljuk a Tayrona Nemzeti Parkot, amely pompás strandokkal is büszkélkedik.

A helyiek nagyon barátságosak

A kolumbiaiak hihetetlenül kedvesek. Szívesen mesélnek az ország viharos történelméről, de mindent megtesznek azért, hogy ezekre a történetekre attrakcióként tekintsünk, nem pedig intő példaként. Az egyik ilyen, például Pablo Escobar egykori fényűző villájának a meglátogatása, aki a csak 300 szobás “kecóját” orsszarvúkkal és elefántokkal vette körbe. Kolumbiában kezd fellelndülni a turizmus és a helyiek mindent megtesznek, hogy otthonosan érezd magad.

Strandok, hegyek, szörfözés

Végtelen esőerdők és hatalmas hegyek, amelyek városok felett húzódnak, a helyi panorámának pedig  egyedi hangulatot kölcsönöznek – egyébként Kolumbia az állatvilág és az ökoturizmus szerelmeseinek is kedvez. Ha tengerparti nyaralás típus vagy, akkor a kolumbiai strandok lesznek a befutók, míg északon a mexikóiakra emlékeztetnek, addig a nyugati parton buja erdők határolják a homokos partokat.

A hegyi turizmus is populáris az országban, ötezer hegycsúcs és több aktív vulkán is fellelhető.

Kávé, kávé és még egyszer kávé

A kávéültetvények meglátogatása nélkül haza ne gyere. Tudtad, hogy Kolumbia a harmadik legnagyobb kávétermelő az egész világon? (Brazília és Vietnám után) Az ország időjárása tökéletes  feltételeket teremt az arab kávé, vagy ahogyan többen is ismerik az “arabica” termesztésére. És állítólag a kolumbiai kávé a legjobb a világon. Csak menj a világhírű “Eje Cafetero” területre, ami csak egy ugrásra fekszik Medellintől. Itt láthatod, hogyan szedik le a kávébabot, hogyan dolgozzák fel, majd készítenek egy csészével és a helyi gazdálkodók szívesen árulnak el többet a fekete csodaszerről.

Kolumbia nagyon finom

Kóstold meg az arepast – kukorica héjba töltött húst és sajtot, nevezhetnénk a latinamerikai töltöt paprikának is. 😀 További “csemegék” közé tartozik az ajiaco és a sancocho, kiváló levesek hússal és zöldséggel. A húsételek kedvelőinek ajánljuk a Bandeja Paisa nevezetű finomságot is – marhahús, csirke és sertéshús tojással, rizzsel és babbal. Az igazi ínyencek ne hagyják ki a Hormigas Culonast, azaz sós hangyákat.

Kolumbia éjjel is él

Késő éjszakai élet, bárok, klubok és éttermek. A szórakozás első osztályú az országban, az emberek barátságosak és a nők csodálatosan szépek. A kolumbiaiak “latino” ritmusuk a vérükben van, és tudják, hogyan kell élvezni az éjszakát a városban. A legnagyobb partik és a tánc metropolisza Cali. Ha Bogotában jársz, próbáld ki az Andrés Carne de Rest – a város legjobb étterme és éjszakai klubja is.

Medellín – metropolisz az Andok lábánál

Ha te is legalább annyira imádod a Narcost mint mi, akkor ismerős lesz Medellín. Negyven évvel ezelőtt a város a legnagyobb kokain kartell és a “híres” Pablo Escobar hatalma alatt állt. Halála után Medellín egy igazi modern város arculatát kezdte felvenni. Természetesen, a turisták a mai napig a drogbáró miatt is látogatják, de a várost körbeölelő Andok hegység miatt tökéletes a túrázáshoz is. Mindemellett, Medellínben található egy gyönyörű botanikus kert, szupermodern kortárs múzeum és kiváló feltételek a siklóernyőzéshez.

Bogota – szexi főváros

Bogota szórakoztató. Kolumbia fővárosa Dél-Amerika legfejlettebb városa. Tudtad, hogy 2 640 méterrel a tengerszint felett található? Bogotára ráragadt a “Dél-Amerika Athénja” jelző. És nem is csoda, a városnak több száz látnivalója van, sok zöldje, gyönyörű történelmi helyszínei és élénk éjszakai élete. Sétálj a La Candelaria gyarmati központban, helyi kávézóival, finom kolumbiai kávéval, múzeumokkal és templomokkal övezett részben. Bogotában ezen kívül egy planetárium, egy arany múzeum és számos szórakoztató kulturális program is megtalálható.

Cartagena – gyarmati szépség

Cartagena kétségkívül Kolumbia egyik legszebb városa. Tele van színes házakkal, melyeket a gyarmatosítók építettek. Az építészet, a helyi éttermek csodálatosak és Cartagenában az a legjobb, hogy az óceán közelében fekszik. Tölts el egy kellemes napot Bocagrande-ban, a népszerű utcában szállodákkal és kilátással az óceánra. És ha még több egzotikára vágynál, Santa Marta üdülővárosa csak egy ugrásra fekszik.

Cali – a salsa fővárosa

Cali Kolumbia harmadik legnagyobb városa és a salsa fővárosa. Mi jellemzi a Caliban töltött estéket? A jó bárok, a frissítő italok, a forró tánc az utcán és a klubokban és természetesen, a reggelig tartó remek hangulat. Ha már láttad Kolumbia legjobbjait, pihentél a strandon, akkor irány Cali, egy salsa lecke már csak hab a tortán. Cali egy kicsit más Kolumbia.

Ökoturizmus a Tayron Nemzeti Parkban

Costa Rica-hoz hasonlóan Kolumbia is arra törekszik, hogy az ökoturizmust népszerűsítsék a turisták körében. Ez a nemzeti park különféle ökoszisztémákkal büszkélkedik –  esőerdők, mocsarak és  a Tayron a legjobb madármegfigyelő hely Kolumbiában. Mások szerint a park legnagyobb vonzereje a rejtett partjai és lagúnái, amelyeket hatalmas sziklák és pálmafák öveznek.

San Andrés és Providencia – tökéletes egzotika csak egy ugrásra

San Andrés és Providencia olyan egzotikus szigetek, amelyek közelebb vannak Nicaraguához, de Kolumbia zászlója alá tartoznak. A Providence-t egykor az angol puritánok lakták, a sziget nyári pihenőhelyként szolgált számukra. A sziget még mindig “rejtett” egzotikus paradicsom, ahol nem igazán kell számolni a tömegturizmussal. San Andres strandjai gyönyörűek és hasonlítanak a Seychelle-szigetekire, de hiába is keresnéd az 5* hoteleket, ezek a szigetek inkább szerényebb szállásokban gazdagok.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kiemelt hír: Belgiumba utazol? Jó ha tudod! https://t.co/wJ2LyE997KMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Útikalauz: 4 nap Splitben, a tökéletes nyaralás titka! https://t.co/YT38XeabJ3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Új, közvetlen járat Wrocław és Budapest között! https://t.co/vVm89ZnRFIMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok! https://t.co/ujenEcAyv3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés! https://t.co/6zucq483tTMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A tavaszi és a nyári Málta mindenkit elvarázsol https://t.co/UW2A6FuOlHMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Zakynthos – legjobb strandjai, látnivalói és akciós repjegyek https://t.co/RzWA14WrOlMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Algarve 6 nap alatt. Útmutató egy tökéletes dél-portugáliai kiránduláshoz https://t.co/pDqzklShy3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Ausztria eltörli az egyes országokba való repülés tilalmát. Augusztus 1-től nincsenek korlátozások https://t.co/AXNLEVsF0PMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban 11 990 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top