Connect with us

Magazin

Kisokos légiutas-kísérőktől: a reptereken vásárolható legjobb és legrosszabb dolgok!

Kisokos légiutas-kísérőktől: a reptereken vásárolható legjobb és legrosszabb dolgok!

Volt már úgy, hogy a bőség zavarával küzdöttél egy-egy reptéren járva? Mint egy gyerek a cukorkaboltban: mindent megakartál fogni, kóstolni? Semmi gond! A repterek nem csak építészetileg izgalmasak! Olvasd tovább cikkünket hogy megtudd, melyek azok a dolgok, amelyek a légiutas-kísérőket is csábításba ejtik!

Advertisement

Idén, 2020. májusában átadásra került a Skytrax World Airport Awards díj, mely az utasok elégedettsége alapján értékeli az egyes repülőtereket. A felmérés idén 39 különféle területen ellenőrizte a repülőtéri szolgáltatásokat, valamint a termékek minőséget az indulástól kezdődően egészen az érkezésig. A világ top 10 legjobbja közzé olyan repülőterek kerültek, mint a Hongkongi nemzetközi repülőtér, a Tokióban található Narita, a Centrair Nagoya, vagy az amszterdami Schipol reptér. Ennek apropójából most úgy döntöttünk, mi is rangsorolunk. Az ingázókon kívül kétségtelenül a légiutas-kísérők, valamint a pilóták azok, akik a legtöbbet tartózkodnak egy-egy repülőtéren… És bár ritkán keresünk fel pusztán vásárlási céllal reptereket, de cikkünkben most mégis megpróbáljuk megnevezni azokat a termékeket, amiket bátran megéri beszerezni!

A vámmentes boltokban vár rád a kozmetikai paradicsom!

Lorelei McAree, amerikai légiutaskísérő szerint nagyszerű ötlet a vámmentes boltokban megvásárolni a kozmetikumokat – különösen akkor, ha új terméket keresel kipróbálásra.

“Nem kell adót fizetni a vásárolt tárgyakért, és gyakran szélesebb is a választék attól, amit általában otthon találsz” – mondta.

Tagadhatatlan, a reptéri kozmetikumok választéka nem csak színvonalas, de kiemelkedően sokoldalú is, számos olyan terméket lehet beszerezni, melyeket egy átlag üzletben nem biztos hogy megkapnánk. A bőrápolási termékek vásárlása például egy kihagyhatatlan lehetőség, egy-egy országban különféle specifikus készítmények is elcsíphetők! A világ egyik legnagyobb repülőtéri kozmetikai üzlete – vezető parfümök, kozmetikumok és bőrápoló termékek széles választékával kétségtelenül a Qatar Duty Free a Hamad nemzetközi repülőtéren. Több mint 40 000 négyzetméteren kínál kiskereskedelmi és étkezési lehetőséget.

Tartózkodjunk az alkoholvásárlástól!

Bourbon, whiskey – csak egy kis szíverősítő a felszállás előtt! Nos, a duty free-ben vásárolt alkoholos italokat a repülőgépeken eddig sem engedték elfogyasztani, több britt repülőtéren már a terminálokban sem szabad felbontani az üvegeket. A bennfentesek szerint, épp ezért érdemes tartózkodni az alkoholvásárlástól! Az alkoholos italok nem egyszer erősen túlárazottak, ráadásul dehidratálják az utast a repülés során. Gondolkodj, mérlegelj okosan! A fenntarthatóság érdekében ma már rengeteg repülőtéren adott a lehetőség, hogy vízzel újratöltsük a palackunkat. Lorelei McAree is ezt javasolja. Ingyenesen, környezetbarát! Nem is kell ennél több!

Hozd otthonról a nyakpárnát!

McAree elmondása szerint, jó ha az utasok jó előre becsomagolják a kedvenc nyakpárnájukat, mivel a repülőtereken megvásárolható darabok költségesek lehetnek, és ha védőcsomagolás sem fedi őket, akkor valószínűleg több baktériumnak vannak kitéve, mintsem azt gondolnánk! Minket határozottan meggyőzött!

Felejtsük el a reptéri szuveníreket!

Ezt még apának, ezt még anyának! Ó, és akkor már a szerkesztőségbe is vinnem kellene valamit! Ismerős? Míg Dubaiban aranyat, Bécsben kávét kell venni – mondják, Amszterdamban és Vancouverben járva szuvenír-vadászatra kell adni a fejünket! Bár el kell ismernünk, hogy Bécsben valóban finomabb a kávé, de ha mindenképpen szuvenírekben gondolkodunk, az utolsó pillanatos kapkodást elkerülve, inkább a város üzleteiben nézelődjünk!

“A szuvenírek általában rendkívül drágák a repülőtereken” – mondta McAree. “Jobb ajánlatokat és egyedibb tárgyakat találhatsz a meglátogatott város üzleteiben.”

Kerüld el messzire a reptéri pénzváltókat!

A repülőterek területén számos bank és pénzváltó üzlet áll rendelkezésre bankügyletek, ill. valutaváltási műveletek kívánt pénznemben történő lebonyolításához, ugyanakkor a reptéri pénzváltók tudják, hogy nem tudod, hogy hova máshova mehetnél, ezért a díjaik gyakran igencsak magasak lehetnek. Sok tapasztalt utazó felfedezte, hogy a leggyorsabb és gyakran legolcsóbb módja annak, hogy készpénzhez jussanak külföldi utazás során, ha közvetlenül ATM-ből vesznek fel pénzt. Sokszor mondjuk ugyan mi is, de a pénzváltáshoz először mindenképp tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról az interneten. Ha pedig jobban szeretjük a bankkártyás fizetést, a Revolut a kötelező bankkártya minden utazó számára!

Nasit venni a reptereken nem rossz dolog…

…főleg ha több órás várakozás vár rád, vagy ha a gép fedélzetén éheznél meg! A repülőgépek economy világa nagyjából mindenki számára ismert lehet – légitársaságoktól függetlenül is. Sajnos el kell ismernünk, hogy nem dúskálunk rajtuk a javakban. Épp ezért, ha reptéri nassolnivalóról van szó, nem lőhetünk mellé. Bizonyos snackeket kifejezetten kedvező áron tudunk megvásárolni, az ár-érték arányt tekintve csak jól járhatunk, ha indulás előtt pár csokit, ropit, finomabb szendvicset a kosarunkba teszünk. Egyetértesz velünk?

Ha kíváncsi vagy mit lehet felvinni a repülőgépek fedélzetére itt nézz szét!

Ha pedig máris kedvet kaptál az utazáshoz, erre tekints! Itt a nyár, mi pedig remek akciókkal várunk rád!

A bejegyzés az insider.com cikke alapján készült.

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Wellness hétvége az Alacsony-Tátrában 29 900 Ft-tól https://t.co/puZoYA3pqNMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Dubai újra megnyitotta kapuit a turisták előtt! https://t.co/14mfT2ifBkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 36 900 Ft-tól! https://t.co/rrAzGGmlBmMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top