Connect with us

Magazin

Disznó, kutya, patkány? Úti célok a kínai horoszkóp alapján

Disznó, kutya, patkány? Úti célok a kínai horoszkóp alapján

A kínai asztrológia több ezer éves, nem csupán ezoterikus tradíció, hanem tanításként is számon tartják. Az egyes jegyeket születési évek szerint határozza meg, melyekből 12 van összesen és állati szimbólumokat használ (szószerinti és átvitt értelemben is). Azt, hogy melyik születési év melyik állatövbe is esik, a holdújév határozza meg. Függetlenül attól, hogy megbízható disznó, kíváncsi majom vagy bátor sárkány vagy-e, olvasd el, hogy milyen úti célokat ajánl Neked a Lonely Planet a kínai állatövi jegyed alapján!

Advertisement

Disznó – Írország

Születési évek: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

A Disznó jegye alatt született emberek megbízhatóak, kíváncsiak és gondtalanok. Kiválóan képesek tervezni, és ezen kívül lényeges jellemvonásuk, hogy szinte bárhol otthon tudják magukat érezni. Disznó vagy és magadra ismertél ebben a leírásban? Nos, ilyen tulajdonságokkal és/vagy képességekkel olyan helyre kellene elutaznod, ahol a kirándulásba fektetett energiád visszatérül. Például a tündérek mesés otthonába, a gyönyörű Írországba. Már csak azért is, mert optimizmusod és barátságos kisugárzásod teljesen összhangban lesz a helyiekével.

Kutya – Colorado

Születési évek: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Ugyanúgy mint a heverődön lustálkodó, lihegő, szőrös kedvenced, a Kutya jegyében született emberek is nagyon kedvesek, lojálisak, na meg persze népszerűek. Ez nem mindenképpen jelenti azt, hogy intenzíven keresik a társaságot és híres partyarcok, inkább a csendes életet részesítik előnyben. Ennek ellenére jobban kedvelnek a szeretetteik társaságában utazni mint egyedül. Ha te is Kutya vagy, akkor valószínűleg az aktív élet számodra öröm forrása, és a coloradói hegyek így kiváló úti célt jelentenének neked. Csak repülj oda, keress egy jó kempinghelyet vagy hangulatos víkendházat, és már indulhatsz is oxigéndús sétádra.

Kakas – Namíbia

Születési évek: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Őszinték leszünk. A Kakas jegye alatt született embereket néhányan kissé beképzelteknek tartják, mi inkább a „bátor” és a „magabiztos” kifejezéseket használnánk. Nem félnek nagyot álmodni, és elég szervezettek ahhoz, hogy a céljaikat véghez is vigyék. Ha Kakasként egy jó kis kalandra vágysz, akkor fizess be egy namíbiai kirándulásra: aludj a szabad ég alatt, fedezd fel a hatalmas sivatagokat, figyeld a vadon élő állatokat vagy a korareggeli napfelkeltét a homokdűnék felett.

Majom – Florida

Születési évek: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Talán a leghíresebb kínai mitikus figura a Majomkirály. Ha a kínai horoszkóp szerint te szintén Majom vagy, akkor ugyanúgy mint a királynak, neked is megvan a rakoncátlan éned. Szórakoztató és kíváncsi vagy, imádsz nevetni és gyorsan tanulod meg azokat a dolgokat, amelyek érdekelnek. Belül egy gyermek lelkét őrzöd, akinek egy floridai utazással tökéletes meglepetést szereznél. Látogasd meg a vidámparkokat, szörfözz, ússz, nézz el az Everglades Nemzeti Parkba, és ha party-majomnak tartod magad, ne felejts el egy jót táncolni Miamiban sem.

Kecske – Új-Zéland

Születési évek: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

A Kecskék (némely fordításban Bárányok) intelligensek, társaságiak és nem utolsó sorban általában nagyon stílusosak. A friss levegő számukra elengedhetetlen, ezenkívül szívesen utaznak „nyájban” – úgy érzi jól magukat, ha magukkal vihetik barátaikat és ha az útjaik során újakat is szereznek. Az új-zélandi tájba, a mesés hegyekbe, a kedves emberekkel teli városokba egy Kecske nagyon könnyen beleszerethet.

Ló – Szerbia

Születési évek: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

A lovak kellemes és szívélyes emberek, akkor boldogok igazán, ha társaságban lehetnek. Elemeiket nagy eseményeken képesek teljesen feltölteni, emberek között. Ugyanakkor erős lények, akik néha váratlanul bevadulnak. Ha Te is ebbe az állatövbe tartozol, látogasd meg az egyedülálló Újvidéket, amely Szerbia legnagyobb fesztiváljának, az Exit Festivalnak ad otthont. A koncerteket 16 különböző színpadról élvezheted, majd, ha már feltöltődtél a tömegtől, felfedezheted ennek a kis balkáni városnak a rejtett zugait.

Kígyó – Szenegál

Születési évek: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

A kígyó arról híres, hogy kiemelkedően értelmes és rendkívülien intuitív lény. Művészi hajlamokkal rendelkezik, néha különösen titokzatos a kisugárzása. Képes élvezni a békét és a nyugalmat, de ámulatba tudja ejteni a dolgok materiális értéke is. Ha kígyó vagy, akkor talán tudod magadról, hogy tele vagy ötletekkel, érdekel a történelem, a kultúra, az éppen aktuális ország nyelvezete. Szenegál a történelmi építészet, a butikhotelek és a forgalmas helyi piacok kombinációját, valamint a kreativitás jó nagy adagját kínálja a fővárosban, Dakarban – Nyugat-Afrika egyik vezető művészeti központjában. A legfontosabb, hogy ha magányra van szükséged, hatalmas nemzeti parkok, természetvédelmi területek vagy üres homokos strandok állnak itt a rendelkezésedre.

Sárkány – Kína

Születési évek: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

A sárkány ereje nagy, ő az egyetlen mitikus lény a kínai állatövben, a már említett Majomkirállyal együtt a kínai legendák legfontosabb szereplői közé tartozik. A sárkány erős, bátor, afféle idealista vezető, aki nem nagyon tud meglenni egy helyen. Fontos számára, hogy úti célja romantikus hangulattal ajándékozza meg, ugyanakkor kínáljon lehetőséget aktív pihenésre is. Ha Sárkány vagy, a Lonely Planet a spirituális hazádba küld: Kínába. Hihetetlen karszt dombok közepén, a déli Hunan tartományban csodálatosan otthon érzed majd magad.

Nyúl – Irán

Születési évek: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Kedves Nyúl, úgy tűnhet, hogy pihe-puha, lágy, zsenge lény vagy, de ha felszínre engeded a humorérzéked, nagyon is vibrálsz. Azt is tudnod kell magadról, hogy jó szemed van az apró részletek észrevételére. Türelmednek köszönhetően képes vagy befogadni a művészet bonyolultságát, ugyanez a helyzet úti céljaid történelmével is. Irán tartalmaz mindent, amit szeretsz: szívélyes emberek és építészeti kincsek minden sarkon. Az összes jegy közül te tudod a legjobban értékelni a helyiekkel való teázgatást végtelen órákon keresztül.

Tigris – Guyana

Születési évek: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Nyughatatlan és kalandos. A tigris szinte bármire képes, de gyűlöli a „köretet” – ez annyit jelent, hogy egyszerűen imád utazni, de a készülődéshez már nem fűlik a foga. Az adrenalin a mindene, a nem mindennapi, új, izgalmas helyek felfedezése a lételeme. Ezért kellene meglátogatnia Guyanát, Dél-Amerika egyik legkisebb és legkevésbé látogatott országát. Gazdasági és politikai küzdelmeknek lehet szemtanúja, de közben láthatja az ország döbbenetes szépségét is, legyen szó a dzsungel vad vízeséseiről, vagy akár a főváros, Georgetown utcáiról.

Bivaly – Appalachian Trail Conservancy

Születési évek: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Kitartó és kiváló tervezők, akik sohasem feledkeznek meg a részletekről – ezek a Bikák. Elszántságukat legjobban hosszú utakon tudják kamatoztatni, és a békés élet iránti vágyaiknak köszönhetően képesek arra, amire ma már csak kevesen – lassan utazni. Ezért, kedves Bika, az Appalachian Trail Conservancy számodra ideális túra. Több mint 3500 kilométer hosszú, ez a hihetetlen útvonal Maine-től Georgia-ig húzódik és tizennégy amerikai államon halad át. A legtöbb turista öt-hét hónapot szentel ennek páratlan, exkluzív túrának.

Patkány – Peru

Születési évek: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Okosak, talpraesettek, kíváncsiak, a Patkányoknak szükségük van a változatosságra. Nem képesek sokáig megülni egy helyen, az „új kezdet” életük talán leglényegesebb jelszava és személyiségük legkifejezőbb vonása. Sok Patkány egyben bagoly is, azaz éjjel képes működni a leghatékonyabban. A perui Lima éjszakai piaca tele falfestményekkel, kávézókkal, galériákkal vagy stílusos bárokká varázsolt régi koloniális székhelyekkel mintha csak Patkányoknak lett volna teremtve. Nincs olyan energikus Patkány, aki a perui fővárosban unatkozna!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Melyik a szebb?? Martinique vagy Guadeloupe? Repjegy már 94 900 Ft-tól https://t.co/rRyzps2BReMennyi ideje jött ki ez a hír? 12 óra
Egypercesek: a 10 legrövidebb nemzetközi járat a világon https://t.co/ri7T4K3YCjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Csúszik a Sagrada Família befejezése https://t.co/R70wviOK3tMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Hawaii október 15-én nyit újra https://t.co/M5AiOzpQM6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
VÁLTOZÁS: Szardínia megszüntette a COVID-19 tesztelésének kötelezettségét https://t.co/DclW4NmEq2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Egzotikus sziget szuper áron a 2021-es évre: Reunion Island 106 900 Ft-ért! https://t.co/Q8o6kq80weMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top