Connect with us

Hírek

Kína szeptember 28-tól engedélyezi az országba való belépést

Kína szeptember 28-tól engedélyezi az országba való belépést

Kína szeptember 28-tól engedélyezi az országba való beutazást, a 14 napos karantén azonban továbbra is érvényes. Mutatjuk a részleteket!

Tekintettel a jelenlegi COVID-19 helyzetre, a kínai Külügyminisztérium és a kínai Nemzeti Bevándorlási Hivatal (NIA) úgy határozott, az érvényes kínai vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok előtt megnyitja határait szeptember 28-tól. Azon külföldi állampolgárok, akik munkavállalási, személyes okokból, vagy családegyesítés céljából érvényes kínai tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, újabb vízumkérelem nélkül léphetnek be Kínába, érvényes engedélyük birtokában. A fent említett személyeknek azonban szigorúan be kell tartaniuk a jelenleg hatályban lévő szabályozásokat.

A fővárosba közvetlenül érkező nemzetközi járatok a T3 terminál újonnan kialakított területére érkezhetnek. Ezen a területen történik az egészségügyi vizsgálat, idegenrendészeti beléptetés és a vámkezelés is. Az ellenőrzések után az utazók elszállításra kerülnek a 14 napos karantén megkezdése céljából. A 14 napos központi karantént követően további 7 nap otthoni karantén várható.

Növekszik a kínai járatok száma

Nemrégiben az airportal. hu oldalán jelent meg a hír, hogy a nagy kínai légitársaságok belföldi járataikra pár dollárnak megfelelő jüanért kínálnak repülőjegyeket. A legnagyobb belföldi szereplő, a China Southern idén augusztusban már több széket biztosított, mint tavaly ugyanilyenkor, az OAG elemzőcég adatai szerint. A forgalom növekedéséhez persze hozzájárul az is, hogy az országban sikeresek a koronavírus-járvány terjedése elleni lépések.

Az Air China légitársaság 8 országból Pekingbe érkező járatai esetén a belépési pontok is megszüntetésre kerültek. A járatok nár közvetlenül a fővárosban szállhatnak le. A kiindulási országok a következők: Kambodzsa, Pakisztán, Görögország, Dánia, Thaiföld, Svédország, Ausztria, Kanada.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top