Connect with us

Magazin

Egy kávéházi naplopó szlovák feketét szürcsöl, avagy Pozsony kávézói

Egy kávéházi naplopó szlovák feketét szürcsöl, avagy Pozsony kávézói

Pozsony hemzseg a kávézóktól. A kávéházi naplopó kifejezés itt nem számít különlegességnek, sőt, néhányan ezt a szókapcsolatot büszkén viselik jelvényeken, kitűzőkön. Szóval, ha valahol meglátod a kaviarensky povalač feliratot és éppen érzed a koffeinelvonás tüneteit, akkor tudd, hogy közel van a cél. A fekete csodaitalhoz a legtöbb helyen tetszőleges mennyiségű tiszta vizet ingyen kapsz a szlovák fővárosban.

Advertisement

A következő listát megpróbáltuk úgy összeállítani, hogy a legtöbb naplopótípus szükségleteit kielégítsük, azzal együtt, hogy a hely által kínált kávét a „minőségi” kategóriába tudjuk besorolni. Fontosnak tartottuk azt is, hogy a felsorolt kávéházak Pozsony központjában vagy ahhoz közel legyenek, így ha professzionálisan űzöd a presszózást, nyugodtan meglátogathatod mind a 11-et egyetlen nap alatt.

Későn kelő éheseknek: Malý princ

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ugyebár. Felháborítónak tartod, hogy az emberiség nagy része ennek a tevékenységnek a nap elejét szenteli? És hogy ehhez alkalmazkodik a kávézók kínálata is? Akkor látogass el a pozsonyi Malý Princ espresso bar-ba, magyarul a Kisherceghez. Itt a reggelidet akár délután kettőkor is fogyaszthatod – kényelmesen és otthonos környezetben. Válogathatsz édes (például mákos zabkása, raw sütik, házi joghurt stb.) és sós változatokból (rántotta, virsli stb.), mind szigorúan helyi és kiváló minőségű alapanyagokból.

Cím: Budyšínska 1, Bratislava

Egy presszó ára: 1,80 euró

Dobré ráno. Dobrú chuť. ????Naše legendárne raňajky “Pre pánčatá”. Praženica zo slobodných vajíčok z výbehu, pravý…

Posted by Malý Princ espresso bar on Saturday, April 27, 2019

Hipsztereknek fizetés után: Urban House

Óriási hűvös beltér, tágas terasz a macskaköves óváros közepében. Ha a hipszterség külső jegyeit valahogy definiálni kellene, akkor ez a kávéház tankönyvi példaként szolgálna. De vigyázz, a puha heverők és az óriási kapucsínó ölelése után picit meglephet a számlán talált szám. Nem tartozik ugyanis a legolcsóbb helyekhez, ennek ellenére a turisták imádják és mi ezen nem is csodálkozunk. A maga klasszisában Pozsonyban az úttörők egyike volt.

Cím: Laurinská 14, Bratislava

Egy presszó ára: 2,40 euró

Začína víkend, treba to osláviť ???? Čo tak koktail v Urban House? ????

Posted by Urban House on Friday, February 15, 2019

Fáradt naplopóknak: Vybavenô

Képzeld el, hogy úgy bújsz el a város zaja elől egy csésze kávé vigasztaló illata által kísérve, hogy közben a centrumban maradsz. A Vybavenô kávézó terasza szinte belenyúlik Pozsony egyik legszebb templomának kertjébe, elképzelheted tehát, hogy a menedék-hatás garantált. És bár listánk legfiatalabb tagja, mégis érkezett már sokak kedvencévé válni. De ez csak természetes, hiszen születésével fiatal tulajdonosai régen dédelgetett álmát váltotta valóra.

Cím: Radlinského 24/A, Bratislava

Egy presszó ára: 1,30 euró

Takýto výhľad a nestojí skoro nič. ???? Jedno pivo alebo kávička? Na dnes večer si vybavenô. ????

Posted by Vybavenô on Monday, August 5, 2019

Művészlelkű könyvmolyoknak: Next Apache

Majdnem-pince, majdnem-antikvárium, majdnem nappali méretű kávézó. Rengeteg angol nyelvű könyv közül válogathatsz kávézás közben, melyeket potom árért vásárolhatsz meg, mivel kanadai tulajdonosa csak törve beszéli a szlovákot. Ne várj csilli-villi környezetet, inkább egy öreg író dohos dolgozószobájára emlékeztető, két részből álló helyiséget régi bútorokkal és egyedülálló hangulattal.

Cím: Panenská 674/28, Bratislava

Egy presszó ára: 1,65 euró

«Сфоткай меня, как я делаю вид, что читаю» ????

Posted by Caty Dobrogorskaya on Monday, November 19, 2018

Teaivó könyvmolyoknak: Literárna čajovňa

Na jó, csalunk. Ez egy teázó, de le kell szögeznünk, hogy mi olvasni és kávét inni járunk ide, tehát jogosnak tartottuk, hogy szerepeljen ebben a cikkben. A neve szószerinti fordításban irodalmi teázó. Nem tipikus „földönülős”, mégis képes belassítani, tökéletesen lenyugtatni. Egyébként rendszeresen szerveznek itt teakóstolásokat, kínálatukban tényleg különlegességek szerepelnek, melyeket egyenesen a termelőktől szereznek be.

Cím: Grosslingova 49, Bratislava

Egy presszó ára: 1,20 euró

Édesszájú könyvmolyoknak: Papierový mesiac

Képzeld el, hogy az asztalod különleges festmények és könyvespolcok közé, könyved a kezedbe, egy habos sütemény padig a szádba repül. Nos, éppen azt az idillit írtuk le, amely a Papierový mesiac, azaz Papírhold kávéház-cukrászda falai között vár Rád.

Cím: Moskovská 15, Bratislava

Egy presszó ára: 1,20 euró

Édesszájú sznoboknak: Le Miam

Ha a Mennyországot cukrászdaként képzeled el, akkor az valami olyasmi lesz majd, mint ez a hely, Pozsony első francia pâtisserie-je. A sütemények szinte művészi alkotásoknak számítanak – kívülről és belülről is, például mandulamasszából készült Mont Blanc vagy a híres Diótörő, ami édes táncot jár majd az ízlelőbimbóidon. A túlvilági édes éden és a Le Miam közötti különbség talán csak annyi lehet, hogy a Mennyország biztos nem lesz ilyen drága (de ez csak a sütikre vonatkozik, mivel tényleg helyben készített, kézműves különlegességekről van szó).

Cím: Špitálska 16, Bratislava

Egy presszó ára:

Vidíme sa cez vikend v Starej Tržnici, prípravy v plnom prúde, máte sa na čo tešiť! Miam.

Posted by Le Miam on Tuesday, September 22, 2015

Az utazás szerelmeseinek: Dobrodruh.sk

Ez a hely két szerelem összeolvadásából keletkezett: kávé és utazás. Nemcsak kávézó, hanem a nagy utazók kedvenc klubja is, gyakoriak az előadások, amelyeket bárki szervezhet a tulajdonossal való rövid egyeztetés után. Esti órákban általában tömve van, főleg nyáron, és van egy olyan érzésünk, hogy ennek az egyik oka a mézédes szamócaboruk…

Cím: Vajnorská 3, Bratislava

Egy presszó ára: kb. 1,30 euró

Zöldkedvelő naplopóknak: Domček Medická

Pozsony egyik legnagyobb parkja, a Medikus-kert közepén, Petőfi Sándor szobrától nem messze áll a szószerinti fordításban Medikus Házikó-nak elnevezett kávézó. A név megtévesztő, orvosi rendelő helyett egy kedves kis nyári lakot képzelj el pici terasszal, gyereksarokkal és kedves kiszolgálással.

Cím: Medická záhrada, Poľná 1, Bratislava

Egy presszó ára: 1,40 euró

Munkamániás kávéholistáknak: Satori Stage

Ha a notebookodat mindenhová magaddal cipeled, és pozsonyi kirándulásod során is szeretnél egy pár intim pillanatot eltölteni az Excel-táblázataiddal, akkor irány a Satori Stage. De azoknak is ajánljuk, akik a már feljebb említett Urban House-ban éppen nem találtak szabad helyet vagy túl nagynak találták, esetleg ha csak egyszerűen szereted az urbán nomád lakberendezési stílust.

Cím: Mickiewiczova 9, Bratislava

Egy presszó ára:

Nagyi csészéjét imádóknak: Panenská kaviareň

Egyszerű, de nagyszerű, bár ha teljesen őszinték szeretnénk lenni, főleg az egészséges és egyben mennyei reggelijük és a gyönyörű kávéskészletük miatt szerettünk bele ebbe a helybe. Egyébként a „panenská” magyarul szűziest jelent, és van valami ilyesfajta tisztaság a hely kisugárzásában. De nem emiatt lett elnevezve pont így, hanem az utca miatt, ahol található.

Cím: Panenská 18, Bratislava

Egy presszó ára:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 38 perc
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Május 16-tól már nem lesz kötelező a maszk viselése a fedélzeten és az európai repülőtereken https://t.co/M9BSOnFWmXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Repülj Budapestről Bariba nyáron most akár 13 170 Ft-tól https://t.co/NtrA3doezmMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Dugi Otok – az Adriai-tenger égköve https://t.co/J1hYHaTTKMMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Retúr repjegy Ciprusra júniusban most 20 520 Ft-tól https://t.co/iSvWpqw2SEMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top