Connect with us

Magazin

Karnevál, nemcsak Rióban van! Nézd meg a legjobbakat a világon

Hagyd a téli depis időszakot magad mögött hisz februárban nemcsak a szerelmet ünneplik, hanem maga a farsangi bulik és karneválok hónapja is. A világ több pontján farsangi jelmezekben parádéznak az emberek, megnéztük a legőrültebb és legjobb bulikat a világon! Lássuk hát!

Santa Cruz de Tenerife-i karnevál 

Tenerifén a helyiek nagyon komolyan veszik a bulizást, amiről az is árulkodik, hogy ez a második legismertebb és a legnagyobb a Riói után. Nem is csoda hogy Rio de Janeiroval testvérvárosok. Több ezer jelmezes felvonuló egészen hajnalig bulizik! Az ünnepség egészen hamvazószerdáig tart.

karneval-tenerife

Kép forrása: CANARYLUC / Shutterstock, Inc.

Velencei karnevál

Európa egyik legextravagánsabb és legelegánsabb karneválja, amely ősi hagyományokra épül. Az ünnepség hamvazószerda előtt két héttel kezdődik és egy nappal hamvazószerda előtt ér véget. Az elnevezés a carne levare, „a hús elhagyása” kifejezésből alakult ki.

karneval-velence

Riói karnevál

Nevezhetnénk a karneválok anyjának is, mivel a leghíresebb a világon és turisták ezreit vonzza minden évben. A nem mindennapi felvonuláson fő szerepet játszanak a jelmezek és persze a szamba is. Mivel ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szamba iskolák.

karneval-rio

Kép forrása: CP DC Press / Shutterstock, Inc.

Binche-i karnevál, Belgium

A Binche városában megrendezésre kerülő karnevál gyökerei egészen a 14. századig nyúlnak vissza. A nem mindennapi esemény már felkerült az UNESCO listájára is. A karneválon bohócra hasonlító jelmezesek vonulnak fel, akiket Gillesnek neveznek. Figyelmeztetnénk mindenkit, hogy érdemes vigyázni a fejekre, mivel előszeretettel dobálnak almákat a tömegbe.

karneval-belgium

Kép forrása: Weskerbe / Shutterstock, Inc.

Mardi Gras, New Orleans, USA

Dixielandbe rendezik meg az Egyesült Államok leghíresebb karneválját, a Mardi Gras-t. Közel 1 millió turistát vonzz a hatalmas latinos ünneplés. Bár régebben nagy felháborodást kelltettek a félig meztelen vagy teljesen csupasz felvonulók jelenléte, mára már több TV csatorna közvetíti a híres eseményt.

karneval-new-orleans

Kép forrása: GTS Productions / Shutterstock, Inc.

Cadiz Karnevál, Spanyolország

Spanyolország nem hiába híres az egyedi életvitelükről, és ha valamit igazán tudnak a spanyolok az a mulatozás. Nincs ez másképp sem Cadiz városában megrendezett karneválon, ahol a jelmezesek jókedvűen, énekelve vonulnak fel, akikhez a helyiek is szívesen csatlakoznak.

karneval-spanyolorszag

Kép forrása: KikoStock / Shutterstock, Inc.

Nizzai karnevál

Dél-Franciaország leghíresebb eseménye a Carnival de Nice. Több ezer táncos és énekes van a felvonulók között. A helyi mulattság főleg a franciákat, olaszokat és az angolokat vonzza. A felvonulók mellett hatalmas virággal díszített kamionokat is megcsodálhatunk, amelyeket hangos zene kísér.

karneval-nizza

Kép forrása: anitasstudio / Shutterstock, Inc.

Viareggio karnevál, Olaszország

Toszkána régiójában, Viareggio partján rendezik meg évente Olaszország második legnépszerűbb karneválját. Évente több száz ezer turista vonul fel a jelmezesek és a papírmasé szobrok között.

viareggio-karneval

Kép forrása: marchesini62 / Shutterstock, Inc

Trinidad és Tobago Karnevál

Acélszalagok, limbó és rengeteg rum: valahogy így néz ki a Karib szellem ünneplésére megrendező karnevál.

karneval-trinidad

Kép forrása: John de la Bastide / Shutterstock, Inc.

Busójárás, Mohács

Főleg Mohácson és a környéken elők ünneplik a minden évben megrendezendő busójárást! A híres néposzokás római katolikus délszlávok, a sokácok farsangi alakoskodása. A busójárás legfőbb elemei: a partraszállás, a jelmezes felvonulás és a koporsó vízre bocsátása.

karneval-busujaras


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

5* OBLU Select Lobigili: stílusos és modern butikhotel a pároddal töltött gondtalan pillanatokhoz https://t.co/8H4hZ5puzRMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Túráznál a Kanári-szigeteken? Fuerteventura 5 legjobb útvonala https://t.co/qJxDnxV2rmMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
UTOLSÓ HELYEK: Etihad Airways repjegyek 214 900 Ft-tól! Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek… https://t.co/glV5rHvkfqMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
India eltörölt minden korlátozást. Teszt, oltás és karantén nélkül utazhatunk https://t.co/lmHZ2PUcvxMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Trópusi Srí Lanka most akár 279 900 Ft-tól https://t.co/jsuyVZfrHDMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Ismerd meg Nápoly környékét közelebbről! Retúrjegy 16 345 Ft-tól https://t.co/DJdRk7CUOVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A napsütötte Andalúzia több a hosszú partoknál https://t.co/oXRqKlwErfMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Lanzarote olyan, mintha nem is ezen a bolygón lenne. Mit is kell tudni róla? https://t.co/UT5vcsRW9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
BLACK FRIDAY: Abu Dhabi repjegyes utazás, 4*hotellel és reggelivel 170 900 Ft-tól https://t.co/OeAypEMl1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Mallorca retúrjegy már 19 445 Ft-tól https://t.co/b15JqX73ogMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top