Connect with us

Hírek

Frissítve: nem vár karantén a Romániába utazó magyarokra

Frissítve: nem vár karantén a Romániába utazó magyarokra

Október 15-től nem vár karantén a Romániába utazó magyarokra.

Advertisement

Frissítve 2020.10.15:

Az országos járványügyi operatív törzs kedd esti ülésén az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hétfői adatai alapján frissítette a koronavírus-járvány szempontjából magas kockázati besorolású országok listját. A listán a múlt heti 49 ország helyett, a legfrissebb összesítés szerint már csak 32 olyan ország szerepel ahol a romániainál magasabb a fertőzési ráta. Így október 15-től nem vár karantén a Romániába utazó magyarokra sem.

Eredeti bejegyzés:

Románia szerdától 14 napos karanténkötelezettséget vezetett be a Magyarországról és másik 48 olyan országból érkezők számára, ahol az utóbbi hetekben a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma jócskán meghaladta a romániai adatokat. Erről – és a járvány terjedését korlátozó óvintézkedésekről – hétfő esti ülésén döntött az országos járványügyi operatív törzs (CNSU). Van azonban egy felmentő körülmény!

Románia 14 napos karanténkötelezettséget vezetett be a Magyarországról és másik 48 országból érkezők számára. Felmentő körülmény lehet azonban, ha legfeljebb csak három napra megyünk, és fel tudunk mutatni egy két napnál nem régebbi negatív COVID-tesztet a határon. Szintén él, hogy azokkal a tünetmentes emberekkel szemben, akik egy hét után elvégeztetik a koronavírus-tesztet és a teszt eredménye negatív, a tízedik napon feloldják a karanténkötelezettséget.

A koronavírus-járvány szempontjából veszélyes országok listáját, az úgynevezett “sárga zónát” az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) hétfői adatai alapján frissítették. A CNSU arra is kötelezte a megyei és a fővárosi operatív törzseket, hogy 48 órán belül hozzák meg a járványhelyzetnek megfelelő szintű korlátozó intézkedéseket. A CNSU hétfői határozata betiltja többek között a zarándoklatokat is Romániában. A rendelkezés értelmében az egyházi ünnepségeken nem vehetnek részt más településekről érkező hívek.

(Forrás: MTI)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top