Connect with us

Hírek

Tizenkét országból lehet karantén nélkül Angliába utazni

Tizenkét országból lehet karantén nélkül Angliába utazni

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karantén nélkül Angliába utazni. Magyarország jelenleg sárga kategóriás.

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karantén nélkül Angliába utazni. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, hazánk jelenleg sárga kategóriás, azaz továbbra is a karanténkötelezett országok között van.

A brit kormány rendelete alapján május 17-től a közlekedési lámpákéhoz hasonló színkódos rendszer határozza meg, hogy Angliába mely országokból lehet beutazni a jelenleg általánosan kötelező tíz nap karantén nélkül – jelentette be Grant Shapps brit közlekedési miniszter pénteken. A miniszter hangsúlyozta: az egyes besorolásokat a brit kormány folyamatos felülvizsgálja, és a zöld kategóriás országok is figyelőlistán maradnak.

A szaktárca pénteki ismertetése szerint egyelőre: Portugália, Izrael, Szingapúr, Ausztrália, Új-Zéland, Brunei, Izland, Gibraltár, a Falkland-szigetek, a Feröer-szigetek, az együtt nyilvántartott dél-atlanti Dél-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, valamint a szintén együtt szereplő Szent Ilona, Tristan da Cunha és Ascension szigetei kerültek fel a listára.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy a zöld kategóriás országokból érkezőknek is koronavírus-tesztet kell végeztetniük indulásuk előtt legfeljebb 72 órával és érkezésük után legfeljebb két nappal. Ha az érkezésük utáni koronavírus-szűrés lelete pozitív, ugyanúgy tíz napra elkülönítésbe kell vonulniuk, mintha sárga kategóriás országokból érkeztek volna.

Kedvezményes repjegyek Budapestről

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top