Connect with us

Magazin

Forralt borral a szomszédhoz, avagy a legjobb karácsonyi vásárok Magyarországgal határos országokban

Forralt borral a szomszédhoz, avagy a legjobb karácsonyi vásárok Magyarországgal határos országokban

Még talán el sem zsákoltad a nyári ruhát, mi meg már a karácsonyt dugjuk az orrod alá? Adventi kirándulások tervezését nem nagyon érdemes az utolsó pillanatra hagyni, hiszen akkor már az ünnepi előkészületekkel, ajándékok vásárlásával és az év végi fáradság elleni küzdelemmel lesz tele a hócipőd.

Advertisement

Bécs, Ausztria

A bécsi karácsonyi vásárokat nem a mai kor divatja hozta létre. I. Albrecht ideje óta kerülnek megrendezésre, és ha nem vagy otthon a töriben, most essen le az állad: ez 1298-at jelent. Manapság több mint 20 hivatalos adventi piac kínálja portékáját szezonális ajándékok és ínycsiklandó ételek formájában. A népszerű Christkindlmarkt a városháza előtt a Bécsi Karácsonyi Álom néven is ismert. A meseszép megvilágítás és a Rathausparkban felállított Jégálom (Ice Dream) jégpálya mellett természetesen a forralt bor, a töltött krumpli és sült kolbász is kötelező program. És sok jó ember nagy helyen is sok jó ember, szóval, főleg az esti órákban, készülj fel az óriási tömegre.

Nyitás: 2019. november 15-től december 26-ig (10:00 -21:30, pénteken és szombaton 22:00-ig, december 24-én 19:00-ig)

Zágráb, Horvátország

A zágrábi adventi vásár három egymást követő éven szavazták meg Európa legjobbjának. A horvát főváros a várakozás időszakában fény-kavalkádban fürdik, és az egyébként nyári kirándulásokkal azonosított úti cél karácsony-illatúvá válik. A forralt bor, a kolbász mellé sok helyen élő zenét is kapsz (főleg a Ban Josip Jelačić-téren, ahol az óriás karácsonyfa is áll), ha nagyon fázol, ugorj be egy schnaps bárba. Egyébként a város tényleg egy mesebeli csodává változik át erre az időszakra.

Nyitás: 2019. november 30-tól 2020. január 7-ig

Maribor, Szlovénia

Ljubljana helyett a hazánkhoz közelebbi, középkori várost, Maribort választottuk. Látványtervezők színes csoportja dolgozta ki a Zimska Luftarca-nak nevezett adventi vásár varázslatos külsejét. A hagyományos karácsonyi piacot sok városi rendezvény, koncert, színházi előadás és parti kíséri. Sétálj el a Trg Leona Stuklja-, a Grajski Trg és a Trg Svobode-terekre, mindenhol valami más történik. Madártávlatból a Luft 360 bárból láthatod az utcai karácsonyvárást.

Nyitás: 2019. november 23. (Az idei utolsó napról még nem találtunk releváns információt, tavaly január elsejével lett vége a karácsonyi vásárnak.)

Lviv, Ukrajna

Bár az Európa legszebb karácsonyfája címet a kijevi nyerte el, hogy ne kelljen a világ végére menni puncsszürcsölgetéshez, most Lvivet látogatjuk meg. Itt egyébként is hamarabb kezdődik a karácsonyi vásár, mint az ország bármely más részében. Az édesség csábító illata és az adventi fények simogatása mellett nem tudunk elmenni amellett, mennyire olcsó. Meleg italt 30 hrivnyáért (350 forint) veszel, teljes értékű meleg ételt 100 hrivnyától, de a kiváló ukrán édességek már 20 hrivnyától kezdődnek. Ezenkívül eredeti karácsonyi ajándékokat is beszerezhetsz it, sok ukrán kézműves árulja itt a portékáját. Különféle etnikai partik, fesztiválok és mesterkurzusok színtere is az adventi Lviv, valamint sok mókáé és élvezeté!

Nyitás: 2017. december 7-től január 20-ig (11:00 – 22:00, ünnepnapokon és hétvégén 10:00 – 23:00)

Kolozsvár, Románia

Kolozsvár különleges hangulatát a régi és új, a nyugalom és a életteliség harmonikus keveréke adja. Az adventi vásár itt főleg a család ünnepe. Mikor belépsz a Szent Mihály-templom aljában épített mesevilágba, egy barátságos, melegszívű légkör vár rád, ünnepi hangulattal, koncertekkel, élőzenével. A kis fehér házak, amelyek tiszta vonalukkal elbűvölőek, köztük kínálják a szezonális árusok a portékájukat. Mátyás király szobra körül pedig korcsolyázhatsz a jégpályán.

Nyitás: 2019. november 22-től december 31-ig

Pozsony, Szlovákia

Az év utolsó hetei Pozsony egyik legszebb periódusának számítanak, amikor az óváros minden este tele van életet ünneplő emberekkel. Több részre oszlik fel a karácsonyi vásár, de a két legnagyobb a Főtéren és a Hviezdoslav-téren található. Annyira népszerűek a helyiek és a turisták körében is, hogy a város valószínűleg soha sincs ennyire teletömve, mint ezekben a napokban. Az ünnepi fényeken kívül a szlovák főváros legszebb építményeit is különleges megvilágításban láthatod egy vásár körüli séta során, pl. az UFO-t, a Szent Márton Dómot vagy a várat is.

Nyitás: 2019. november 23-tól december 22-ig


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Jelentős szakmai testületek kérik a karantén eltörlését az EU-tól https://t.co/iE6UAzxnPVMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Szokatlan látvány a Taj Mahal előtt, senki sem kíváncsi a remekműre jelenleg https://t.co/11XQWjvFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
A világ legnagyobb vízparti villái megnyílnak. Hogy hol? Hát a Maldív-szigeteken! https://t.co/v1OaOdTimMMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Az Indiai-óceán tekintélyével, a szigetei szépségükkel ejtenek ámulatba https://t.co/q7mau0lM4tMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Már az Eurowings is COVID-19 biztosítást kínál! https://t.co/cV9iz8oQ9oMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Úti célok az aktív kirándulóknak: Kanada top szörfvárosai https://t.co/TdLu4eSz5MMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top