Connect with us

Király repjegyek

Kanári-szigetek, Lanzarote Bécsből már 19 680 Ft-tól

Kanári-szigetek, Lanzarote Bécsből már 19 680 Ft-tól

Lanzarote csodálatos természeti adottságairól is híres, ez az a hely, ahol a vulkanikus felszín keveredik a turista paradicsommal. Hisz gyönyörű partokkal, kellemes időjárással és kedves helyiekkel van megáldva. Mi pedig megkerestük a legolcsóbb repjegyet Lanzarotera, így már nem marad más, mint meglátogatni a holdbéli szigetet.

Akciós repjegy Lanzarotera!

Honnan? Bécsből

Kivel? A Ryanair légitársasággal

Mikor? Májusban

Példa dátum: május 3 – 10

A sziget egyedi geológiája

Lanzarote a víz alatti vulkánkitörések miatt vált ismertté. Az UNESCO egy bioszféra rezervátummá koronázta meg, főleg a növény- és állatvilág gazdagságáért, valamint az egyedülálló geológiáért. Tény, hogy a sziget több mint 40% -át védett területként jelölték meg, a leghíresebb a Timanfaya Nemzeti Park és annak holdszerű vulkáni tájképe.

Partok

Hosszú tengerpartjainak köszönhetően, Lanzarote strandjai híresek a szépségükről és a vízi sportokról. Puerto del Carmen környékén számos turistalátványosság és all-inclusive üdülőhely található, de Yaiza fehér homokos strandjait és Tinajo közelében fekvő holdfesztiválokat sem szabad kihagyni.

Helyi konyha

Lanzarote gasztronómiai történelme elképesztő, gazdag zöldségekben és halakban. A turizmus után a mezőgazdaság, a borászat a kemény terepnek köszönhetően ez a legfontosabb iparág. Ez azt is jelenti, hogy a burgonyát széles körben termesztik, a leggyakoribb húsételek közé tartozik a kecske és a sertéshús. Ha itt jársz, ne hagyd ki a gofio-t, valamint a helyi sajtokat is érdemes megkóstolni, mivel nagyon ízletesek.

Az időjárás

A Kanári-szigetek egész éves átlaghőmérséklete 22 °C körül mozog, nyáron pedig 12 órás napsütéssel számolhatunk.  A víz hőmérséklete sosem csökken 20 °C alá.

Történelme

A múltban, a sziget tartozott már a főniciaiakhoz, a Római Birodalomhoz és sok már európai nagyhatalom szerette volna megszerezni. Teguise a sziget történelmi fővárosa, egyben a politikai központja is volt. A kisvárost kalózok is megtámadták, ma már a sziget legjobb múzeumának az otthona. Vasárnaponta egy kis bolhapiacot is meglátogathatunk.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top