Connect with us

Hírek

Kanada valószínűleg meghosszabbítja a határkorlátozásokat az Egyesült Államokkal

Kanada valószínűleg meghosszabbítja a határkorlátozásokat az Egyesült Államokkal

Kanada valószínűleg meghosszabbítja a határkorlátozásokat az Egyesült Államokkal. Az USA és a Kanada közti határkorlátozások feloldásának eredeti határideje október 21-e volt. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök aggodalmát fejezte ki a koronavírus kitörése miatt a határ menti területeken.

Advertisement

“Továbbra is fenn kell tartanunk a határellenőrzéseket.” – nyilatkozta Trudeau a Smart Smart, kanadai tévéműsornak adott interjúban. Mint mondta nem biztosak a határok megnyitásában, a kanadaiak egészsége pedig a legfontosabb prioritás.

A hivatalos meghosszabbítást még nem erősítették meg. A tél közeledtével ugyanakkor a koronavírus esetek is emelkedhetnek az Egyesült Államokban, a WHO pedig arra figyelmeztet, hogy Kanada a második hullám előtt áll. Jelenleg a Kanadába érkező nemzetközi járatok csak Montrealban, Torontoban, Calgary-ban és Vancouverben szállhatnak le, illetve csak ezekről a repülőterekről lehet elhagyni az országot.

Kanada Egyesült Államok

Az USA és Mexikó közötti szárazföldi határátkelők szintén zárva maradnak október 21-ig, de a látogatók légi úton már felkereshetik az országot. Szeptember óta az olyan népszerű üdülőhelyek, mint Cancún, Tulum és Playa del Carmen újra fogadják az amerikai turistákat is.

(Forrás: Lonely Planet)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

To Top