Connect with us

Király repjegyek

Jövőre már Sydneybe utazhatunk a Turkish Airlines légitársasággal!

Bár forgalmas évet fog zárni a Turkish Airlines, hisz október végétől az új isztambuli reptérről közlekednek majd. Ez rengeteg szervezéssel, teszteléssel jár, nemcsak a pilótáknak kell résen lenni, de a költözés és az új bázis a több ezer alkalmazottat is próbára teszi majd. A török nemzeti légitársaság itt nem áll meg és a vezetőség egy újabb jó hírt közölt a napokban. Jövő júniusától új járatot indítanak Isztambul és Sydney között.

Az eddigi információk szerint közvetlen járatot szeretnének a két metropolisz között, a 15 000 km távolságú út ezzel bekerülne a leghosszabb járatok közé. Bár már többször is felreppent a hír, hogy Isztambul és Sydney között szeretnének közlekedni, de eddig mindig elhalsztották. A légitársaság igazgató szavai szerint a három öbölmenti gigásznak, az Emiratesnek, Qatarnak és az Etihadnak  szeretnének konkurálni.

Pár héten belül megnyílik Isztambul legújabb, harmadik reptere. A Turkish Airlines, az ország nemzeti fuvarozója pedig a bázisát készül áthelyezni az Atatürk repülőtérről. Ezért a légiközlekedés rajongói már most bejelölték és várva várják október 29-30 napokat. A tisztviselők szerint ez lesz a legnagyobb művelet a repülés történetében, amihez a Turkish Airlines 15 000 autó és 5000 teherautó segítségét fogja használni.

Az összetett művelet következetes tervezést és előkészületeket igényel. A vállalat vezetője szerint, kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő tréning. A Turkish Airlines pilótái több száz fel- és leszállást gyakorolnak be az új repülőtéren. A nagy nap előtti előkészítő munkálatok a cég többi tagját is érintik, számokban ez 33 000 alkalmazottat jelent.

Az új repülőtéren hatalmas helyet kapott a Turkish légitársaság, 664.000 négyzetméterre számíthat, és egy különleges 10.000 négyzetméteres szalonra is. Az új repülőtér ambíciói, ami mellesleg az európai oldalon fekszik, elég meredekek. Miután elkészült, a világ legnagyobb területű reptere lesz és ami az utasok számát illeti, az első három legforgalmasabb repülőterei közé fog tartozni. Az első fázisban évente 90 millió utast szállítanak majd, 2023-ra pedig ezt a számot 150-250 millióra becsülik.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top