Connect with us

Hírek

Ma nyitották meg a Jövő Múzeumát Dubajban

Ma nyitották meg a Jövő Múzeumát Dubajban

Ma nyitották meg a Jövő Muzeumát (Museum of the Future) Dubajban, Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, a kormány tisztviselői és a média jelenlétében. 9 évig dolgoztak az építkezésen, és a világ legszebb épületének tartják.

Advertisement

77 méteres és egyfajta építészeti csoda, amely interaktív kiállítások sorozatán keresztül enged betekintést a jövőbe. A Jövő Múzeuma arra invitálja a látogatókat, hogy megtapasztalják azokat a technológiákat és trendeket, amelyek az emberiség jövőjét alakítják.

Az oszlopok nélküli épület 30.000 négyzetméteres területével egyben új globális szellemi központot is jelent. Ez egy „élő laboratórium”, amelynek célja az innováció támogatása, ösztönözve a tudományos felfedezések új korszakát a régióban és azon túl.

Forrás: Shutterstock/Sarath maroli

A múzeum minden emelete interaktív filmjelenetként van kialakítva, amelyet tapasztalt történetmesélők, technológusok és egyéb művészek elevenítenek fel. A legfontosabb témák közé tartozik az űrutazás, az élet jövője, a klímaváltozás, az ökológia, az egészség, a wellness és a spiritualitás. Az úttörő újítások mellett, a Jövő Múzeuma különleges workshopoknak és előadásoknak is otthont ad – írja a Breaking Travel News.

A múzeum külterét egy kert alkotja 100 növényfajtával, amelyek tükrözik az Egyesült Arab Emirátusok örökségét és biológiai sokféleségét. Sőt, a múzeum homlokzata “arabul is beszél”. Valójában egy képernyő, amely Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk költészetét ábrázolja, amelyet Mattar bin Lahej kalligráfiája egészít ki. A homlokzatot körülvevő három idézet közül az egyik fordításban a következőt jelenti: „A jövő azoké, akik el tudják képzelni, megtervezni és megvalósítani. Nem olyasvalami, amire vársz, hanem inkább amit megalkotsz.”

A felnőtt belépőjegyek ára 145 AED (kb. 13 175 Ft), a 3 év alatti gyermekek számára ingyenes a belépés.

Repjegyek Dubajba:

Borítókép forrása: Riyas Mohammed


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top