Connect with us

Hírek

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat

Jordánia 2020. szeptember 8-án újranyitotta határait a nemzetközi turizmus számára. Az ammani (QAIA) és akabai (KHIA) nemzetközi repülőterek korlátozott számban ismét fogadhatnak nemzetközi járatokat.

Advertisement

A mai napig fennmaradt ősi romvárosok, kiszáradt folyómedrek, misztikus sivatagi helyszínek és a színes programlehetőségek elemi erővel vonzzák már évtizedek óta a látogatókat Jordániába. A pandémia azonban őket sem kímélte. Az újranyitást eredetileg augusztus 6-ra tervezték, de a COVID-19 fertőzések megugrása miatt ez elmaradt. Míg azonban az augusztusi hónapban 22 ország utasai számára engedélyezték volna a belépést, szeptembertől ez a szám már 42 országot foglal magába.

Jordánia több úti célhoz hasonlóan zöld, sárga és piros jelzőlámpás rendszert használ annak érdekében, hogy mely látogatók léphetnek be az országba a karantén kötelezettsége nélkül.

  • Zöld országok közé tartozik: Kanada, Ciprus, Csehország, Dánia, Görögország, Hong Kong, Magyarország, Litvánia, Malajzia, Marokkó, Lengyelország, Svájc, Thaiföld, Törökország, Tunézia.

Az összes zöld jelzéssel ellátott országnak be kell tartania azonban bizonyos szabályokat. Hasonlóan más úti célokhoz Jordánia is negatív koronavírus-tesztet igényel az utasoktól, amely a belépést megelőző 72 órában elvégzett, negatív PCR tesztet követően is, még a reptéren újabb PCR tesztelés követ (ennek ára 40 JOD). Az eredményt a helyszínen kötelező megvárni, negatív eredmény esetén azonban a látogatóknak nem kell karanténba vonulniuk.

  • Sárga országok: Algéria, Ausztria, Németország, Olaszország, Málta, Hollandia, Egyesült Arab Emírségek
  • Vörös országok: Bahrein, Belgium, Franciaország, Irak, Kuvait, Libanon, Líbia, Omán, Katar, Románia, Oroszország, Szaud-Arábia, Spanyolország, Egyesült Királyság, Ukrajna, Egyesült Államok, Egyiptom, Szudán, Szíria, Jemen.

A sárga országból érkezők 7 napos hatósági és 7 napos házi karanténra, míg a piros országból érkezők 7 napos hatósági és 7 napos házi karanténra (utóbbi ideje alatt személyi nyomkövető viselése mellett) kötelezettek.

Jordánia további belépési feltételei:
  • Minden utazónak utazás előtt ki kell töltenie egy online űrlapot.
  • Minden utazónak telepítenie kell az Aman.jo alkalmazást.
  • Minden utazónak bizonyítékot kell benyújtania arról, hogy legalább 14 napig tartózkodott az indulási országában.
  • Minden utazónak rendelkeznie kell covid-19 utasbiztosítással.  

Jelenleg az országban a kereskedelmi helyek 24.00-ig tarthatnak nyitva, ugyanakkor 2020. szeptember 17-től az éttermek és kávézók bezárnak, s csak elvitelre szolgálnak ki. Naponta 01.00-tól 06.00-ig kijárási tilalom van érvényben. A fővárosban és egyes városokban előfordulhat, hogy időlegesen teljes kijárási tilalmat rendelnek el. Kérjük, hogy a Jordániában tartózkodó magyar állampolgárok kövessék figyelemmel a jordán hatóságok tájékoztatását! Nyilvános helyeken szájmaszk viselése továbbra is ajánlott/kötelező. 

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A sarki fény nyomában: Izland Bécsből 22 050 Ft-tól https://t.co/deVjQPcMxMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top