Connect with us

Hírek

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat

Jordánia nyitva: újra várják a turistákat

Jordánia 2020. szeptember 8-án újranyitotta határait a nemzetközi turizmus számára. Az ammani (QAIA) és akabai (KHIA) nemzetközi repülőterek korlátozott számban ismét fogadhatnak nemzetközi járatokat. Mutatjuk a részleteket!

Advertisement

A mai napig fennmaradt ősi romvárosok, kiszáradt folyómedrek, misztikus sivatagi helyszínek és a színes programlehetőségek elemi erővel vonzzák már évtizedek óta a látogatókat Jordániába. A pandémia azonban őket sem kímélte. Az újranyitást eredetileg augusztus 6-ra tervezték, de a COVID-19 fertőzések megugrása miatt ez elmaradt. Míg azonban az augusztusi hónapban 22 ország utasai számára engedélyezték volna a belépést, szeptembertől ez a szám már 42 országot foglal magába.

Jordánia több úti célhoz hasonlóan zöld, sárga és piros jelzőlámpás rendszert használ annak érdekében, hogy mely látogatók léphetnek be az országba a karantén kötelezettsége nélkül.

  • Zöld országok közé tartozik: Kanada, Ciprus, Csehország, Dánia, Görögország, Hong Kong, Magyarország, Litvánia, Malajzia, Marokkó, Lengyelország, Svájc, Thaiföld, Törökország, Tunézia.

Az összes zöld jelzéssel ellátott országnak be kell tartania azonban bizonyos szabályokat. Hasonlóan más úti célokhoz Jordánia is negatív koronavírus-tesztet igényel az utasoktól, amely a belépést megelőző 72 órában elvégzett, negatív PCR tesztet követően is, még a reptéren újabb PCR tesztelés követ (ennek ára 40 JOD). Az eredményt a helyszínen kötelező megvárni, negatív eredmény esetén azonban a látogatóknak nem kell karanténba vonulniuk.

  • Sárga országok: Algéria, Ausztria, Németország, Olaszország, Málta, Hollandia, Egyesült Arab Emírségek
  • Vörös országok: Bahrein, Belgium, Franciaország, Irak, Kuvait, Libanon, Líbia, Omán, Katar, Románia, Oroszország, Szaud-Arábia, Spanyolország, Egyesült Királyság, Ukrajna, Egyesült Államok, Egyiptom, Szudán, Szíria, Jemen.

A sárga országból érkezők 7 napos hatósági és 7 napos házi karanténra, míg a piros országból érkezők 7 napos hatósági és 7 napos házi karanténra (utóbbi ideje alatt személyi nyomkövető viselése mellett) kötelezettek.

Jordánia további belépési feltételei:
  • Minden utazónak utazás előtt ki kell töltenie egy online űrlapot.
  • Minden utazónak telepítenie kell az Aman.jo alkalmazást.
  • Minden utazónak bizonyítékot kell benyújtania arról, hogy legalább 14 napig tartózkodott az indulási országában.
  • Minden utazónak rendelkeznie kell covid-19 utasbiztosítással.  

Jelenleg az országban a kereskedelmi helyek 24.00-ig tarthatnak nyitva, ugyanakkor 2020. szeptember 17-től az éttermek és kávézók bezárnak, s csak elvitelre szolgálnak ki. Naponta 01.00-tól 06.00-ig kijárási tilalom van érvényben. A fővárosban és egyes városokban előfordulhat, hogy időlegesen teljes kijárási tilalmat rendelnek el. Kérjük, hogy a Jordániában tartózkodó magyar állampolgárok kövessék figyelemmel a jordán hatóságok tájékoztatását! Nyilvános helyeken szájmaszk viselése továbbra is ajánlott/kötelező. 

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egy kis Zanzibár jövőre? Retúrjegy 197 900 Ft-ért! (december-június) https://t.co/DU1BhI6XkrMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Málta negatív PCR-tesztet kér a magyaroktól https://t.co/5CFveaMVGZMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Koronavírus: radikális intézkedések Csehországban és Szlovákiában https://t.co/YjMDnBIcSTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok https://t.co/LKDPsqlp9YMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Programajánló: az év kedvenc városai a világutazók szerint https://t.co/14uoKfyFAcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top