Connect with us

Magazin

Meleged van? Ezekben a szállodákban garantáltan lehűlsz…

Meleged van? Ezekben a szállodákban garantáltan lehűlsz…

El tudod képzelni, hogy óriási jégszobrok alatt talál rád az álom este, jégtányérokból fogyasztod el a reggelid, szóval, hogy egy jéghotelben szállásolod el magad? Azt gondolod, hogy túl sokszor néztük meg Anna és Elsa történetét, vagy hogy jégszívünk már a cikkeinkben is meg szeretne nyilvánulni? Egyik sem talált. Csupán annyi történt, hogy megmutatunk tíz darab jégből készült szállodát szerte a világból.

Advertisement

1. ICEHOTEL, Svédország

Az első a világon. Eredeti, óriási és valószínüleg a leghidegebb az összes közül. A svéd ICEHOTEL társaság inovatív ötleteinek eredménye már harminc éve kínál az utazóknak lehetőséget arra, hogy egy jéghotel kényelmét élvezzék Jukkasjärvi városában. Decembertől áprilisig van nyitva, a „téglája” a Torne-folyóból származik. Mivel, természetesen, minden éven elolvad, újra kell építeni. Erre az eseményre az egész világból utaznak ide jégszobrászok, akik minden művükön otthagyják a sajátos kézírásukat, nem találsz két egyformát. Vannak itt jégorrszarvúk, jégelefántok, jégemberek, jégszörnyek. És nem kell attól tartanod, hogy Te is jéggé fagysz a hidegtől, a vendégeket thermo-hálózsákokkal és kényelmes, meleg matracokkal látják el. Hogy a tested belső hőmérsékletét kiegyenlítsd a külső környezettel, bedobhatsz egy jeges italt az Ice Barban.

2. Hotel of Ice, Románia

Tudtad, hogy van ilyen a szomszédoknál? Kirándulj egyet a Fagaras hegységben, innen már csak egy köpés a Hotel of Ice jéghotel. Tetszés szerint lakhatsz kétágyas szobában vagy jégkunyhóban, melyekhez építőanyagot az ország legnagyobb jégtava, a Balea szolgáltatott. Bár egy ilyen szállás már egymagában is kalandnak számít, ha netalántán unatkoznál, a környék is nagyon szép. Erdély szépségeiért például Brassót vagy Nagyszebent (Sibiu) látogasd meg.

 Ami még nagyon izgalmas, ha valakinek kedve támad egy jeges esküvőhöz, akkor egy a hotel melletti, konkrétan ezt a célt szolgáló templomban történhet meg a nagy esemény. Csak nehogy a gyűrű is jégből legyen…

3. Hôtel de Glace, Kanada

Észak-Amerika egyetlen ilyen típusú szállodája, és hasonlóan, mint a svédországi Icehotel, az Hôtel de Glace is minden évben megújul. Legutóbb például 42 egyedülálló szobával (luxusapartmanokat is beleértve kandallóval és wellnessel), egy téli galériával és kinti szaunával várta a látogatóit. Bár a sokak sok turitában azt a megváltó érzést kelti, hogy nagyon messzire került a világtól, ez csak a látszat. Valójában tíz percnyi távolságra innen már Quebec belvárosa nyüzsög. Így azok számára ideális úti cél, akik az ilyenfajta különlegességhez csak korlátozott időre merítenek bátorságot.

4. Ice Hotel, Japán

A hokkaidode-i Alpha Resort Toman látogatói minden éven január második felétől februárig eltölthetnek egy éjszakát az Ice Hotelben. Kupolája nyolc méter széles és négy méter magas, szóval, csak egyetlen helyiséggel kell a turistáknak megelégedniük. Egy hálózsákot kapnak, reggel pedig egy tál miso-leves mellett melegedhetnek fel.

A szálloda egyébként egy ún. jégfalu része, vagyis attrakció az attrakción belül. Unatkozni biztosan nem fogsz, lehet, hogy szemtanúja leszel egy esküvőnek a helyi jégtemplomban, bandázhatsz a jégjátszótéren, azaz a jégcsúszdánál vagy bekuckózhatod magad a helyi könyvtár egyik sarkában.

5. Arctic SnowHotel, Finnország

A finn Rovaniemi városába télen nemcsak a Mikulás jár, hanem az Arctic SnowHotel is újjáéled. Hotel, de inkább egy barlangra emlékeztet különféle alagutak hálózatával és átlátszó, szőrmékkel letakart jégágyakkal ellátott hálószobákkal. Az étteremhez vezető folyosót gyertya világítja meg, a menü is vadromantikus és autentikus, finn ételekkel, természetesen. A természettel intenzívebben válhatsz eggyé a szabad ég alatt a kinti szaunában.

6. Iglu-Dorf, Svájc

Egy extrém snowboard-versenyző fejéből pattant ki az ötlet. Hét különböző helyen találhatók meg az Iglu-Dorf jégkunyhói. Zermattban, például, pezsgőfürdőből csodálhatod a Matterhorn csúcsát, míg Zugspitze-ből három országra is kilátás nyílik egyszerre: Németországra, Ausztriára és Svájcra.

Az egyik legújabb igluja az ausztriai Schilthorn-ban épült, az út egy része sín vagy snowboardon közlekedve közelíthető meg. Egyik specialitása a „csináld magad”-szoba, melyet talán nem kell részletesebben magyaráznunk.  

7. Sorrisniva Igloo Hotel, Norvégia

A világ legészakibb iglu-hotele kb. húsz évvel ezelőtt jött lére hat helyiséggel, mára már huszonhat van belőlük. Ezenkívül még négy apartman, egy kápolna és egy jégbár is a komplexumhoz tartozik. Minden gazdagon van díszítve kézzel faragott művészeti alkotásokkal – talán nem kell mondanunk, hogy jégből. A szálloda minden éven új tematikával lepi meg a nagyközönséget, például vikingek, mitikus lények, északi legendák vagy arktikus természet világába repíti lakóit. A legszebb mű mégis magától a természettől származik, és ha jó időben leszel ezen a helyen, meg is láthatod: a sarki fény.

8. Snow Village, Finnország

El tudsz képzelni húszmillió kilogramm havat és háromszázötven kilogramm jeget? Ebből jön létre minden éven a finnországi jégfalu, azaz Kittila. Idén Game of Thrones dizájnnal büszkélkedett, és nem csupán a színfalak által jutottál el a Trónok harcának történetébe, hanem a falu utcáin sétálgattak a szereplői is (nem az igaziak). Itt melegebb szállásra adunk tippet, mégpedig fából készült víkendházban töltheted az éjszakát.

9. Snowhotel Kirkenes, Norvégia

A ragyogó Snowhotel Kirkenes minden évben visszaolvad az északi-sarki fjordokba, és ismét eggyé válik a természettel. A hűvösebb hőmérséklet visszatértével azonban szálloda húsz szobája és impozáns jégbárja a világ minden tájáról ideérkező jégszobrászok keze által újjászületik.

Úgy látszik, hogy a jéghotelek univerzális sikerreceptje az évente megújuló téma, nincs ez másképp a Kirkenesben sem. Az összes itt található alkotás és szobor más-más, de valamiben mégis hasonlítanak. Az étterem meleg vacsorát kínál, a jégbár italokat és forró hangulatot. A szállodában romantikus lakosztályok várják a párokat, de családoknak is teljesen ideális.

10. Kakslauttanen Arctic Resort, Finnország

A legnagyobb finnországi nemzeti park, vagyis az Urho Kekkonen szélén található a Kakslauttanen jégkomplexum. Faházakból, üvegiglókból és egy hagyományos kunyhóból áll, szállást kínálva kalandvágyó utazóknak. A hóval borított fenyők alatt jégszobrok társaságában élvezheted a csípős hideget. Hálózsákkal felfegyverkezve az éjszakát mínusz hat fokban, minden külső zajtól védve töltheted az említett „menedékek” egyikében.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Fapados repjegyek! Foglalj most 6 900 Ft-tól https://t.co/1Haw525HAxMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 óra
NAP AJÁNLATA: Zakopane wellness hétvége 26 220 Ft-tól! https://t.co/xrK2ESzromMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Hegyek, túrázás és bor. Grúzia júliusban nyitja meg határait https://t.co/j6XovIsKWsMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
5 kötelező látnivaló Prágán túl! Csehországi útikalauz olvasóinknak! https://t.co/V36CLgpK6WMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Június elsejétől újra nyit a hongkongi reptér https://t.co/FZmMp45ZqgMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Mallorca októberben 84 900 Ft-tól! https://t.co/PooD0tqbKkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4 napos Dubaj novemberben 132 900 Ft-tól! https://t.co/xJe6Qc0IHWMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Kéthetes karantén vár az Egyesült Királyságba utazókra! A Ryanair nem támogatja az új szabályt! https://t.co/FMb8pNZ1h7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Montenegró vs. koronavírus 1-0. Húsz napja nem regisztráltak új esetet! https://t.co/37QLClwum1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Portugália: határnyitás és speciális alkalmazás az utazóknak! https://t.co/Ip5fDON8AJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top