Connect with us

Magazin

Japán nyolc legszebb nemzeti parkja

Japán nyolc legszebb nemzeti parkja

Japán rettentően sokszínű ország. Mindenből találsz itt egy kicsit. A legmodernebb technológia, amelyről mi még nem is álmodunk, hatalmas metropoliszok, s ezzel kontrasztban a gyönyörű, érintetlen természet. Nem maradhatnak el a hagyományok sem, amelyeket a japánok még ma is őriznek, különösen a kisebb városokban. Ma azonban fókuszáljunk a természetre – megmutatjuk a legszebb nemzeti parkokat Japán-szerte!

Kerama Shotō Nemzeti Park

A lélegzetelállító Okinawa szigetén fekszik, s több trópusi szigetből tevődik össze, amelyeket Kerama-szigeteknek neveznek. Tiszta, türkizkék vizeiről és fehér strandjairól ismert. Kedvelt időtöltés itt a búvárkodás, melyhez a park tökéletes feltételekkel rendelkezik. Csak a közelmúltban, 2014-ben vált nemzeti parkká, részben nagyszámú korallmennyiségének köszönhetően. Így lett ez az ország 31. nemzeti parkja.

Shiretoko Nemzeti Park

Számos állatfaj otthona, amelyek megfigyelése reményében sok látogató érkezik ide minden évben. A vadonban rókákat, szarvasokat, fókákat vagy akár bálnákat is megpillanthatsz. Ami a szarvasokat illeti, azok már hozzá is szoktak az ember jelenlétéhez, így viszonylag szelídek. A nemzeti parkot öt tó díszíti. Bár a medveetetés tilalmát több tábla is jelzi, ha mégis szeretnél közelről megpillantani egyet, a park sétahajókázást biztosít, ahol biztonságos távolságból figyelheted meg ezt a lenyűgöző állatfajt. És hogy merre indulj bálnát lesni? Rausau falucska kikötője tökéletes kiindulópont.

Nikko Nemzeti Park

Kanto régiójában található, Honshu szigetén. Négy prefektúrára terjed ki (Tochigi, Gunma, Fukushima és Niigata). Érdekes módon az őszi színbeborulás a Nikko-ban közel két hónapig tart, köszönhetően a park legalacsonyabb és legmagasabb pontja közötti 2000 méteres magasságkülönbségnek. A fák először Okunikóban kezdenek őszi színekbe borulni október elején, míg Toshogu-ban ez csak novemberben következik be. A park így roppant változatos, rengeteg minőségi turistaútvonallal, amelyekről időnként a Nantai-hegyet is megpillanthatod.

Akciós repjegyek Japánba:

Fuji Hakone Izu Nemzeti Park

A Tokiótól délnyugatra fekvő nemzeti park az egyik legnépszerűbb az országban. Ez a világhírű, aktív vulkánnak, a Mt. Fuji-nak (vagy magyarul Fudzsi) köszönhető, amelyre pazar kilátás nyílik ebből a parkból.

Sanin Kaigan Nemzeti Park

Tengeri barlangokat, homokdűnéket és a Japánt-tenger partjait is megtalálod a lenyűgöző Sanon Kaigan Nemzeti Park területen, Japán egyik legnagyobb geoparkjában. Tipikus japán onszenekkel is találkozhatsz itt. Ha az egész parkot felfedeznéd, bérelj autót vagy fogadj fel egy helyi idegenvezetőt.

Ogasawara Nemzeti Park

A Csendes-óceánon fekvő Ogasawara-szigetek az UNESCO világörökség részei. A szubtrópusi szigeteken számos olyan állat- és növényfaj él, amelyek sehol máshol a világon nem találhatóak meg. Az utazók delfineket és bálnákat figyelnek itt, vagy búvárkodva ismerkednek meg az egyedi víz alatti élettel.

Aso-Kuju Nemzeti Park

Az Aso-Kuju Japán egyik legrégebbi nemzeti parkja. A park felett láthatod az Aso-hegy megállás nélkül gőzölgő vulkánját. Kedvelt tevékenység a vulkáni kráterek körüli túrázás vagy a források meglátogatása.

Sanriku Fukko

Egy sziklás part szorosokkal és öblökkel, amelyek kb. 300 kilométeren át húzódnak a Tohoku régió partja mentén. Ez a terület már régóta a turisták egyik kedvence, s csak később vált nemzeti parkká. A sushi szerelmesei minden bizonnyal imádni fogják, hiszen számos halászfalu kínálja a környék legfrissebb sushiját. Az egyik legkeresettebb látnivaló az Unos-sziklák, amely öt darab, közel egyforma szirtből áll, amelyek 200 m magasra emelkednek az óceán felett. Felkeresheted az egyik kilátót, hogy onnan gyönyörködhess a nem mindennapi jelenségben. Tavasztól őszig hajós túrákon is van lehetőséged részt venni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
To Top