Connect with us

Hírek

Izland most is egy (két) lépéssel előttünk jár

Izland most is egy (két) lépéssel előttünk jár

Bár a Covid-19 megbetegedés az egész országban jelen van, Izlandon igyekeznek előre tervezni. Most arra használják a járvány miatti leállást, hogy továbbfejlesszék az idegenforgalmi infrastruktúrát. Eddig több mint 12 millió dollárt költöttek az utak és a nemzeti parkok kipofozására.

Izland, ez az észak-atlanti szigetország egy mesebeli jégvilág elképesztő természeti látnivalókkal. Vulkánok, bugyogó gejzírek, forró vizű medencék, elképesztő gleccserek hazája, ahol mindössze 320 000-en laknak. A járványt azonban ők is megszenvedik. Minden jóban van viszont valami jó. Az izlandiak igyekeznek előre tervezni, a kormány a járvány miatti leállást most arra használja, hogy továbbfejlessze idegenforgalmi infrastruktúráját.

Eddig több mint 12 millió dollárt költöttek az utak, a természetvédelmi területek és a nemzeti parkok kipofozására – olvasható a The New York Times cikkében. 

A pandémia miatt kialakult leállást az ország arra is megpróbálja felhasználni, hogy a tömeges turizmus környezetromboló hatásait csökkentse. A legfrissebb adatok szerint 2018-ban Izland rekordmennyiségű 2,3 millió látogatót fogadott – ez pedig majdnem hétszerese az ország népességének. 

Izlandon előttünk járnak

Jelenleg, augusztus 19-től minden Izlandra érkező, izlandi bejelentett lakcímmel nem rendelkező személynek két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát. A beutazó személyek első tesztje a megérkezéskor történik, a második azt követően öt nappal. A két teszt között a beutazóknak 5-6 napig előzetesen megadott címen karanténban kell tartózkodniuk. Az izlandi hatóságok csak Izlandon készült koronavírus tesztet fogadnak el, külföldön készült negatív teszt az izlandi tesztkötelezettség alól nem mentesíti az utazót. 

(Forrás: The New York Times)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top