Connect with us

Utazások

Buja zöld sziget a Nápolyi-öbölben, ilyen is Ischia

Buja zöld sziget a Nápolyi-öbölben, ilyen is Ischia

Ischia. A vulkanikus sziget a Nápolyi-öbölben, amely csak 30 km-re fekszik az olasz parttól. Azok, akik imádják a gyógyvizeket és az apró szigeteket, azoknak garantáltan szerelem lesz első látásra. Még nem hallottál róla? Vess egy pillantást a következő sorokra és tudd meg miért érdemes Ischián nyaralni. Annyit elárulunk így az elején, hogy minket is magával ragadott a kellemes mediterrán éghajlat, a buja zöld növényzet, a helyi termál- és ásványvizek gyógyhatásai, a kristálytiszta tenger, valamint a helyiek kedvessége.

Egy tuti páros: hegyek és tenger

Ischia vulkáni eredetű, változatos, dimbes-dombos a felszíne (a legmagasabb csúcsa Epomeo 789 t.f.m.). A sziget 10 km hosszú és 7 km széles, méretei ellenére a Nápolyi-öböl második legnagyobb szigete. A legenda szerint Jupiter egy láva hegyet dobott a küklopszok vezérére Tyfonra, bár Tyfon nem menekült meg, haragja annyira erős volt, hogy a szigeten lévő termálforrások jelképezik a könnyeit.

Hagyd a magyar termálfürdőket, irány Ischia

A sziget vulkanikus eredete számos formában nyilvánul meg: természetes forró gőz, természetes szaunák és forró homok. A szigeten több mint 100 ásványi forrás található, amelyek hőmérséklete elérheti a 40 C-fokot is. A legtöbb turista az iszappakolások miatt érkezik a szigetre, egyébként érdemes tudni, hogy a szigeten lévő iszapot 8 hónapig érlelik ásványvíz tartályokban. A termálfürdőket reumatikus és nőgyógyászati megbetegedésekre, hörgőhurut, asztma és bőrbetegségek kezelésére használják, de rehabilitációra is alkalmasak.

Fürödtél már Poszeidón kertjében?

Ahogy már azt említettük, több mint 100 gyógyító forrás található a szigeten, amelyekről már a görögök is ódákat zengtek. A mai napig gyógyfürdőben, szállodákban vagy szabadtéri termálfürdőkben regenerálódhatnak az idelátogatók, ezek a sziget igazi büszkeségei, a termálvizet kozmetikumok készítésesére és fűtésre is használják. A Poseidon Gardens közvetlenül a sziget nyugati oldalán helyezkedik el. 22 termál medencében, gyermekmedencékben, Kneipp medencékben és japán medencében relaxálhatunk. Szintén ismert a Negombo termálpark 13 medencével, törökfürdővel, de mindenképp megemlítenénk a Castiglione parkot – ahol a mozgásszervek gyógyulására specializálódnak. Népszerűek az Afrodité és az Apollo Gardens vagy a Trópusi Park is.

Az olasz konyha most sem okoz csalódást

Természetesen nagyon finom tengeri herkentyű lakomában lehet részed – az étlapról nem hiányoznak a szardíniából, tintahalból, polipból, garnélarákból vagy akár tengeri sünből készült finomságok. Nyaralásod során ne hagyd ki a szardellát (alici) vagy a spagettit kagylóval (vongol). Ischia Campania régióba tartozik, amely jogosan az olasz konyha íze javáról híres. Fogj egy limoncellót és élvezd a zöld sziget által nyújtott látványt.

Kényelmes járat Nápolyba

Mivel Ischiának nincs reptere, a legkönnyebben Nápolyba repülve juthatunk el a szigetre, onnan pedig komppal, ami kb. 90 perces utat jelent. A cikk végén feltüntetett utazások a repjegyet és a komp transzfert egyaránt tartalmazzák.

1. Utazás Ischiára 99.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 5 vagy 7 éjszakára a Villa Rita 3* hotelben ✅ büféreggelit ✅ transzfert

Utazás 99.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

2. Utazás Ischiára 112.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 5 vagy 7 éjszakára az Aragonese 3* hotelben ✅ félpanziós ellátást  ✅ transzfert

Utazás 112.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

3. Utazás Ischiára 122.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 5 vagy 7 éjszakára a Mareco 3* hotelben ✅ félpanziós ellátást  ✅ transzfert

Utazás 122.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

4. Utazás Ischiára 121.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 5 vagy 7 éjszakára az Albatros 3* strandközeli hotelben ✅ félpanziós ellátást  ✅ transzfert

Utazás 121.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

5. Ischia és Nápoly 121.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 4 vagy 6 éjszakára az Aragonese 3* hotelben Ischián félpanziós ellátással ✅ szállást 1 éjszakára büféreggelivel a Palazzo Salgar 4* hotelben Nápolyban ✅ transzfert

Utazás 121.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

6. Utazás Ischiára 133.900 Ft-tól

✅ 1 retúr repülőjegyet a Budapest – Nápoly – Budapest útvonalra ✅ minden illetéket ✅ 1 darab kis kézitáskát 35x20x20 cm maximális méretben ✅ szállást 5 vagy 7 éjszakára a Park Hotel Terme Mediterraneo​ 3* főépületében ✅ félpanziós ellátást ✅ transzfert

Utazás 133.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

A környéken is érdemes körülnézni

Ischián a termálfürdőkön túl is is van mit csinálni.

Körutazás a szigeten

Több kirándulás közül válogathatsz, de ha valamit nagyon ajánlunk, az a buszos körutazás. A félnapos kirándulás során megnézheted Ischia legjobbjait. A gyönyörű panorámákat, színes falucskákat és a buja zöld tájat.

A bájos Capri

Caprit nevezhetnénk Ischia kistestvérének is. Gyönyörű kis sziget, színes házikókkal és romantikus szállodákkal, de sokkal drágább, mint “testvére”. Mindenképp érdemes meglátogatni ezt a parányi, csupán 11 négyzetkilométer nagyságú szigetet, ami nem véletlenül lett számos híresség kedvenc üdülőhelye.

Amalfi tengerpartja

Egy napos kirándulás kötelező a festői Positano városba, amelyet egyik oldalról a tenger a másikról pedig sziklák ölelik körbe.

Pompei – Vezúv

Szeretnéd meglátogatni a híres Vezúv vulkánt és bekukkantanál a kráterbe. Akkor ezt a programot is csak ajánlani tudjuk.

Buja zöld sziget a Nápolyi-öbölben, ilyen is Ischia
5 (100%) 3 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre
Advertisement
Advertisement
To Top