Connect with us

Magazin

Irán, akkor most menni vagy nem menni?

Irán, akkor most menni vagy nem menni?

Teherán az egyik legnagyobb és egyben Irán fővárosa is, amely az Alborz-hegység lábánál terül el. Ma már kozmopolita városnak számít, mivel kb. 14 millió lakosa van és a világ egyik legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik.

teheran-iran-fovarosa

A titokzatos Irán

Ami Iránt illeti, sokan vannak tele előítéletekkel, amikor szóba kerül, ámbár a nagytöbbség az sem tudja hogyan néz ki, némelyen még a térképen sem tudják belőni. A negatív sztereotípia, amit sokan Iránnal szembe táplálnak, nagyrészt a politikai helyzetnek köszönhető, melyet Irán nyugattal folytatott. Lehet, hogy a következő rövid ironikus videó: miért ne utazzunk Iránba – módosítja egyesek nézeteit. Nézd hát meg te is!

A sokakban rettenetet kiváltó ország, ahová a kalandorok se önszántukból látogatnak el. Ilyen és hasonló jelzőkkel illetik. Ennek ellenére mégis akadnak olyanok, akik szivesen látogatnak el ide és keresik a valódi igazságot. Ez az ország gyakran kapja a nem biztonságos jelzőt, de mint a könyvet sem szabad megítélni a borítójáról, így van ez Iránnal is. A valóság az, hogy az egyik legbékésebb országok közé tartozik a világon.

teheran

Lépj ki a komfortzónádból – Irán is megér egy próbát! Az európai turistákat tárt karokkal várják. A helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek, és fontosnak tartják azt, amit róluk gondolnak az emberek. Az utóbbi években Irán népszerűsítésébe, mint turisztikai desztináció a kormány is bekapcsolódott.

irani emlekmu

Ez az egyik legősibb desztináció a világon. Nagyon gazdag történelmét a Perzsa Birodalomnak köszönheti. Területe olyan nagy mint Alaszka, ezért ha szeretnél ide ellátogatni, akkor egy hét szabadságra minimum szükséged lesz.

irani hegyek

Irán, akkor most menni vagy nem menni?
Hogy tetszett?

Facebook hozzászólások

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement
To Top