Connect with us

Magazin

Irán, akkor most menni vagy nem menni?

Irán, akkor most menni vagy nem menni?

Teherán az egyik legnagyobb és egyben Irán fővárosa is, amely az Alborz-hegység lábánál terül el. Ma már kozmopolita városnak számít, mivel kb. 14 millió lakosa van és a világ egyik legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik.

teheran-iran-fovarosa

A titokzatos Irán

Ami Iránt illeti, sokan vannak tele előítéletekkel, amikor szóba kerül, ámbár a nagytöbbség az sem tudja hogyan néz ki, némelyen még a térképen sem tudják belőni. A negatív sztereotípia, amit sokan Iránnal szembe táplálnak, nagyrészt a politikai helyzetnek köszönhető, melyet Irán nyugattal folytatott. Lehet, hogy a következő rövid ironikus videó: miért ne utazzunk Iránba – módosítja egyesek nézeteit. Nézd hát meg te is!

A sokakban rettenetet kiváltó ország, ahová a kalandorok se önszántukból látogatnak el. Ilyen és hasonló jelzőkkel illetik. Ennek ellenére mégis akadnak olyanok, akik szivesen látogatnak el ide és keresik a valódi igazságot. Ez az ország gyakran kapja a nem biztonságos jelzőt, de mint a könyvet sem szabad megítélni a borítójáról, így van ez Iránnal is. A valóság az, hogy az egyik legbékésebb országok közé tartozik a világon.

teheran

Lépj ki a komfortzónádból – Irán is megér egy próbát! Az európai turistákat tárt karokkal várják. A helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek, és fontosnak tartják azt, amit róluk gondolnak az emberek. Az utóbbi években Irán népszerűsítésébe, mint turisztikai desztináció a kormány is bekapcsolódott.

irani emlekmu

Ez az egyik legősibb desztináció a világon. Nagyon gazdag történelmét a Perzsa Birodalomnak köszönheti. Területe olyan nagy mint Alaszka, ezért ha szeretnél ide ellátogatni, akkor egy hét szabadságra minimum szükséged lesz.

irani hegyek

Kattintson a megjegyzésre
To Top