Connect with us

Hírek

India megnyílt a külföldi turisták előtt. Az oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk

India megnyílt a külföldi turisták előtt. Az oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk

India 19 hónapos lezárás után október 15-én megnyitotta kapuit a turisták előtt. Az ország október 15-től kezdte meg az új turistavízumok kiadását a charterjáratokon, az Indiába látogató külföldiek számára. A külföldi turisták azonban november 15-től kereskedelmi járatokon is beutazhatnak az országba.

Advertisement

A helyi kormány egy sajtóközleményben közölte, hogy “a Covid-19-re vonatkozó összes protokollt és szabványt, amelyeket az Egészségügyi és Családügyi Minisztérium időről időre bejelentett, a külföldi turistáknak, az őket Indiába szállító fuvarozóknak és minden más érintett fálnek is követniük kell.”

Belépési feltételek: negatív PCR teszt és regisztráció

  • Az utazóknak érkezéskor negatív COVID-19-tesztet kell bemutatniuk, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem.
  • Minden utasnak legalább 72 órával a tervezett utazás előtt regisztrálnia kell a www.newdelhiairport.in portálon.
  • Oltott turisták: Érkezéskor nem kell további vizsgálaton vagy karanténon átesni. 14 napon át megfigyelik saját egészségi állapotukat.
  • Oltatlan: Érkezéskor újabb vizsgálat szükséges, 7 nap karanténba kell vonulniuk, 8. napon újabb tesztet végeznek, és ha az negatív, akkor megszüntethetik a karantént. További 7 napon át megfigyelik saját egészségi állapotukat.

A beoltottak karantén alóli felmentése a jelenleg nem veszélyeztetett országokból érkező turistákra vonatkozik. Magyarország jelenleg nem szerepel a kockázati listán. A lista rendszeresen frissül.

Pozitív teszt esetén tünetmentes betegek, ill. a betegség nagyon enyhe tüneteit mutató betegek az otthoni karanténban vagy az illetékes Covid Központban elkülönítve – nyilvános vagy magán. A súlyosabb tünetekkel és súlyosabb állapotban lévő betegek a megfelelő kezelési intézményekbe kerülnek.

India egyes szövetségi államai alkalmazhatják saját karanténprotokolljaikat az adott állam helyi helyzetéhez képest. Az indiai pandémiás helyzetről részletes információ az Egészségügyi Minisztérium és az Indiai Családügyi Minisztérium honlapján érhető el: https://www.mohfw.gov.in/.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Barcelona retúrjegy Budapestről most 13 715 Ft-tól https://t.co/4XK9g9CaLdMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
Közvetlen járat New Yorkba az Austrian Airlines-szal 154 900 Ft-ért https://t.co/CvuI4zUBEIMennyi ideje jött ki ez a hír? 14 óra
NAP AJÁNLATA: Családbarát nyaralás Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 138 295 Ft-ért https://t.co/2Nxnl0d3r7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 35 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Ínycsiklandozó Bologna Budapestről már 7 840 Ft-tól https://t.co/Y5WTTXaPRcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Tenerife all inclusive ellátással most 149 900 Ft-tól https://t.co/u9MzKILzIbMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
5 ingyenes program az Emirates-től (Burj Khalifa, Dubai Fountain és sok más) https://t.co/vJp1kvZSfpMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Az USA december 6-tól szigorítja a belépési feltételeket. 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kérnek https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo https://t.co/wmXhF0ImMHMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Egyiptom és a Maldív-szigetek is elfogadja a magyar védettségit https://t.co/abHGl7eaB7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top