Connect with us

Magazin

Mert színesen szép a világ! Íme a 10 legszínpompásabb város

Nagyon sok elem van, ami igazán különlegessé varázsol egy-egy várost. Lehet az egy park, szobor, emlékmű, helyi ételek, de akár az emberek is. Ezek a dolgok jelképezik az egyes helyek karakterét. De van egy dolog, amiről gyakran megfeledkezünk, még pedig a színek. A betondzsungelek mellett még mindig léteznek városok, ahol a színek csak úgy virágzanak. És mégis hol? Tarts velünk, hogy megtudd!

Cinque Terre, Olaszország

A Ligur-tenger zord partvidéke mentén található, Manarola egyike annak az öt apró városnak, amelyek a Cinque Terre-t alkotják az Olasz Riviérán. Színes épületek szóródnak le a sziklákon egészen a kikötőig. A város népszerű idegenforgalmi célponttá vált, festői túraútvonalak és népszerű szőlőültetvények közelében található.

cinque-terre-olaszorszag

Chefchaouen, Marokkó

A Rif hegységnél, Marokkó északnyugati részén található, Chefchaouen híres a kék minden árnyalatára festett épületekről. Ennek okáról lehetne vitatkozni. Azt állítják, hogy a szín távol tartsa a szúnyogokat, valamint ez egy fontos szín a zsidó menekültek számára, ami az eget és a mennyet szimbolizálja, emellett lágy hangulatot hoz létre egy fényes nyári napon. Egy dolog biztos, a kék rengeteg fantasztikus lehetőséget teremt a színes fényképek elkészítésére.

chefchaouen-marokko

chefchaouen-marokko-2

Guanajuato, Mexikó

Guanajuato, a hegyi város az UNESCO Világörökség része, és sokak szerint ez a legszebb hely Mexikóban. Színes haciendák és gyarmati épületek szinte minden irányban terülnek szét a hegyen, a földalatti alagutak több fő útvonalakhoz vezetnek, így egy nagyon járható és fotogén város, érdemes felfedezni.

guanajuato-mexiko

Jodhpur, India

A második legnagyobb város Radzsasztán államban, Indiában. Jodhpur a Nap városának és Kék városnak is nevezik. A legtöbb ház a régi városban kék árnyalatban pompázik. Egyesek szerint ez még akkor kezdődött, amikor a felső osztály, a brahmanok el akarták választani magukat a tömegtől, míg mások azt mondják, hogy a kék hűvösen tartja a házakat sivatagi hőségben.

Jodhpur, India

Bo-Kaap, Fokváros

Fokváros külvárosa ismert a festői, élénk színű házakról és a macskaköves utcákról. Régen maláj negyednek nevezték, a város első lakói muzulmán rabszolgák leszármazottai voltak, és még mindig őrzi túlnyomórészt muzulmán jellegét. A lakosok úgy döntöttek, hogy színesre festik a házaikat Eid ünneplése miatt, persze egyeztettek a szomszédokkal, hogy ne legyenek egyforma színű házak.

fokvaros

Wroclaw, Lengyelország

637 075 lakossal, Wroclaw Lengyelország negyedik legnagyobb városa és 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa is volt. A turisták úgy jellemzik, mint festői várost nyugodt kultúrával, gyönyörű hidakkal és szigetekkel, valamint bőséges éjszakai élettel. A város szívében van a Piac tér, amelyet színes épületek díszítenek és rengeteg fotózási lehetőségeket kínál.

wroclaw

Burano szigete, Olaszország

A velencei lagúnában található, Burano egy szigetcsoport négy összekötött szigetből áll, amelyeket hidak és csatornák ívelnek, hasonlóan a híres szomszédjához a délen helyezkedő Velencéhez. Híres az élénk színű házakról, amelyek állítólag a halászoknak segít megtalálni a szigetet a sűrű ködben. A szivárványszín jelentős turisztikai vonzereje.

burano-olaszorszag

San Francisco, Kalifornia

Az egyik leglátogatottabb város a világon, San Francisco híres dombos fekvéséről, a liberális kultúráról és a festői kilátásról. A színes Haight-Ashbury környék híres lett az 1960-as években, mint a hippi kultúra epicentruma. A viktoriánus házak az Alamo Square-re néznek, és Painted Ladies-nek nevezik őket, egyben ellenállhatatlan fotózási lehetőség is.

san-francisco

Szent János, Új-Fundland

Észak-Amerika legkeletibb városa és az egyik legrégebbi települése, Szent János, Newfoundland ismert a színes sorházakról, amelyek gyakran a város dombos részéin helyezkednek el, hasonlóan, mint San Franciscóban. A világos színű épületek hagyománya az 1970-es évekbe nyúlik vissza, amikor a város újjá akarta éleszteni a belvárost.

szent-janos

Willemstad, Curacao

Venezuela partjainál található, Willemstad fővárosa Curacao, amely része a Holland Királyságnak. A városközpontban több mint 750 tarka pasztell épületet találsz, amelyek kiérdemelték az UNESCO figyelmét is. A legenda szerint, a 19. században a város polgármestere migréntől szenvedett, mert a forró nap sugarai visszaverődtek a fehér épületekről, így elrendelte, hogy tulajdonosaik fessék át őket különböző színekre.

kurakao


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top