Connect with us

Király repjegyek

Éld át az igazi Thaiföldet! Chiang Mai már 132 900 Ft-tól

Zöld, autentikus és telis-tele mega luxus hotelekkel nagyszerű áron. Felejtsd el a homokot, a pálmafákat és a tipikus tengerparti sétákat. Chiang Mai az igazi Thaiföld. Az északi oázis, amely teljesen más benyomást hagy maga után. Ha szereted a természetet, a templomokat, a hűvösebb időjárást vagy a nagyszerű ételeket, akkor szeretni fogod Thaiföld északi részét. Ezenkívül a legjobb légitársasággal, a Qatar Airways-szel repülhetsz már 132 900 Ft-tól. Tehát ne habozz és utazz velünk oda, ahova száz éve csak elefánt hátán jutottak el!

Budapest – Chiang Mai – Budapest 132.900 Ft FOGLALD LE ITT

Időpontok: május – október

Az ár tartalmaz 1 db kézipoggyászt és egy 1 db 30kg-os feladott poggyászt is.

Csak összehasonlítás képen, Chiang Mai sokban különbözik Thaiföld fővárosától. Bangkok egy élénk metropolisz, amely soha nem alszik, rendkívül zsúfolt a turistáktól, tömérdek felhőkarcoló, és hangos a járművektől … míg Chiang Mai 150 ezer lakosával egy csöndes oázis, amelyeket dombok öveznek, egyszerűen ideális hely a pihenésre.

A  hátizsákos turisták imádják és minden évben egyre többen látogatnak ide. Chiang Mai a kiindulási pont az úgynevezett “Arany Háromszöghöz” is. A Ruak és a Mae Khong folyók között helyezkedik el, amelyeket két másik csodálatos úti cél – Laosz és Burma – határolnak, és ezért kiváló kiindulópont a még mindig nem túlságosan kereskedelmi Délkelet-Ázsia felfedezéséhez. A fent említett terület egykor más okból is ismert volt, mivel mákot termesztettek a területen.

Chiang Mai elsősorban a templomokról ismert. A város falain belül több mint harmincat fedezhetünk fel, a környéken viszont több százat látogathatunk meg. A helyiek a következő hármat tartják a legfontosabbnak: a legrégebbi Wat Chiang Man, a csodálatos Wat Phra Singh és végül a város tetején lévő Wat Phra That Doi Suthep.

A Padaung törzsből származó nők ismertek a csillogóan díszített “zsiráf” nyakukról, és ha szeretnél találkozni velük, akkor Észak-Thaiföld hegyei felé vedd az irányt. Az első sárgaréz karikát ünnepélyesen öt vagy hat évesen, egy falusi sámán által vezetett rituálé folyamán kapják meg. Minden évben két további karika kerül a lányok nyakába, akár tizenhat éves korukig. Amikor már készen állnak a házasságra, nyakuk pedig 25 cm hosszúságúvá nyúlik ki.

Hiába is keresnéd a strandokat Chiang Maiban. De a szállodák úszómedencéi ezért kárpótolnak, amelyek nagyon csábítóak a fényképeken. És ha nem szeretnéd másokkal megosztani a medencédet, akár saját pezsgőfürdőt, vagy medencét is lefoglalhatsz.

Mikor is érdemes meglátogatni Chiang Mai-t? Télen. Nem túl forró, de nem is hideg, és az eső is ritka. A legjobb esetben a nap folyamán 25-30 fok, az éjszakai hőmérséklet pedig 20 fok körül mozog. Az örökké forró Bangkokhoz képest ez egy paradicsom!

Ami az árakat illeti, nagyon kedvezőek a magyar turisták számára. Hasonlóan Thaiföld más részeihez képest, itt is pár forintból jól lakhatunk.

És végül egy érdekesség. A Tripadvisor pár évvel ezelőtt Chiang Mait is besorolta a világ 25 legjobb úti céljai közé.

 

Éld át az igazi Thaiföldet! Chiang Mai már 132 900 Ft-tól
Hogy tetszett?

Facebook hozzászólások

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement
To Top