Connect with us

Király repjegyek

Az agyagkatonák otthona: Hszian 143 900 Ft-tól

Hszian a legtöbbet látogatott város Peking után. A kínai szó jelentése a következő: „Béke Nyugaton”, régóta ismert úgy is, mint „Chang An” (örök béke), régi főváros a kínai történelem legfontosabb dinasztiák szemszögéből is, beleértve a Zhou Qin, Han, a sui és a Tang dinasztiákat is. Sok turista szerint a város inkább hasonlít a kínaiakra, mint a tipikus nagyvárosokra, mint Peking, vagy Sanghaj. Ez a kedvenc menedéke azoknak, akik érdeklődnek a kínai kultúra és az emberek iránt. Ha téged is érdekel, az ősi kínai kultúra látogass el Hszianba.

Budapest – Hszian – Budapest 143 900 Ft-tól

➡️➡️Időpontok ITT⬅⬅️

Agyagkatonák és a lovas múzeum

Több mint valószínű, hogy látogatásodhoz az agyagkatonáknak és a lovas múzeumnak sok köze van. Lehet, hogy már láttál képeket kínai útikönyvekben vagy más enciklopédiákban, de ezt élőben is át kell élni. Egy helyi gazda kútásás közben bukkant egy óriási agyagkatonára 1974-ben. Mára ez lett Hszian fő vonzereje. Mintegy 30 km-re keletre található a várostól. Csin Si Huang császár síremléke, mivel azt szerették volna, hogy a katonák, lovak, lovaskocsik, zenészek és szolgák védjék halála után is.

agyagkatonak-1

agyagkatonak-2

xian-agyaghadsereg

Hszian városfal

A helyi városfal fő mágnese Hsziannak, ez a legteljesebb városfal, amely megmaradt Kínában, valamint, az egyik legnagyobb ókori katonai védelmi rendszer a világon. 12 méter magas, 12-14 méter széles és 14 km hosszú, mély árok veszi körül.

hszian-varosfal

Big Goose Pagoda

Avagy a Nagy Vadliba-pagoda a Daci’en templom belsejében található, szent hely egy élénk és modern növekvő város közepén. A legjobb hely arra, hogy megismerd a kínai buddhizmus és a kultúra befolyását.

big-goose-pagoda

Bell & Drum Towers – Dob és harangtorony

A Min g-dinasztia idők alatt, minden városban volt egy harang- és egy dobtorony. Minden nap az ősi időkben megszólaltak, a harang hangja hajnalban és a dob alkonyatkor, valamint riasztotta a helyieket veszély esetén. Hszian sem volt kivétel. Mind a kettő a város központjában található.

xian-templom

Az ételek

Bár az agyaghadsereg lehet a leghíresebb látnivalója Hsziannak, de a város tésztaételekben, kenyérben és gombócokban is gazdag – nagyon ízletes módon repít vissza az ősi Kínába. A hsziani konyha nem csak a világ leghosszabb gasztronómiai történetét foglalja magába, de az egyik leggazdagabbat is. A város különböző vallásoknak és a Tang-dinasztiának ad otthont, és egy sor kultúra is segítettek hsziani konyha megformálásában, az iszlám befolyás pedig különösen erős.

xian-helyi-etel

hszian-helyi-etel

 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top