Connect with us

Magazin

Ne lopj, ne csalj, vagy mégis? A hotel szarkák története

A brit Telegraph nagyon érdekes felméréssel rukkolt elő. Elmondásuk szerint a szállodai vendégek 69 százaléka „vesz kölcsön dolgokat”, csak aztán valamilyen úton-módon elfelejti visszatenni. A felmérésben az is elhangzott, hogy a szállodák személyzete teljesen tisztában van azzal, miből áll egy szoba, beleértve a berendezést és a kiegészítőket is, ezért az eltűnt tárgyak árát akár rögtön ki is számlázhatják a vendégeknek. Na de lássuk, mik tűnnek el a leggyakrabban.

10. Biblia

Bár a 10 parancsolat egyike az, hogy Ne lopj! – úgy tűnik, ez semmit se mondd az európai turistáknak. Maga a Szentírás az egyik leggyakrabban eltűnő dolog a szállodai szobákból.

9. Könyvek

Nem sikerült végigolvasnod a hotel könyvtárából származó könyvet? Sebaj, fogd és vidd haza magaddal – így is hangozhatna a szállodák könyvtárainak a reklámszövege. A könyvek a kilencedik helyet foglalták el, de a turisták így legalább spórolnak a szuveníreken.

8. Vízforraló

Ezt sem gondoltuk volna, főleg akkor nem, ha csak kézipoggyásszal utazik az illető. Ilyenkor a reptéren is akadhat probléma. Bár sokaknak furán hangozhat, a vízforraló is a listán van.

7. Függönyök

Van az úgy, hogy valami annyira megtetszik, hogy a poggyászunkban végzi. Egy lakás átalakításnál jól jöhet pár új függöny.

6. Művészeti tárgyak

Képek, szobrok vagy más tárgyak. A szállodai szobákból, sőt a folyosókról is gyakran tűnnek el az ízléses műalkotások. A vendégeknek annyira megtetsznek, hogy otthonukba is szívesen látnák vagy az eladás a cél? Ki tudja?

5. Képkeretek

A kép nem igazán jön be, de a keret annál inkább. Megelőzve a műalkotásokat az 5. helyen végezték a képkeretek.

4. Evőeszköz az éttermekből

Egyesek akaratlanul, mások direkt? Az evőeszközök, különösen a kések szédítő sebességgel tűnnek el.

3. Ételek és italok

A szoba ára tartalmazza a mini bárt, vagy nem? Ez a tény nem sok mindenkit aggaszt. Vannak, akik gond nélkül dézsmálják meg a mini bár finomságait. Természetesen, mindezt „ingyenesen”.

2. Elemek és villanykörték

Erről még nem hallottál? Pedig sokan kicserélik a távirányítókban megtalálható elemeket, vagy csak egyszerűen elveszik. Másik érdekesség, hogy a villanykörték is a TOP három közé tartoznak.

1.Törölközők

Nos, nem meglepő! Egy hetes üdülés után, ki ne vágyna egy emlékre. Bizony, kedves olvasók, bár belegondolva, hogy hány vendég használta már előttünk az adott törölközőt nem egy főnyeremény ugye?


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top